babam emekli subay. 18 yaşından küçükken sorunsuz kullanıyordum sağlık karnemi ama 18imi doldurduktan sonra iptal edilmiş. hala okuduğumu kanıtlamam gerekiyormuş. okuldan öğrenim belgesi alıp gidicem emekli sandığına da, başka ek belgeler isterler mi? bir de ben reşit olalı 3 ay oldu, bu olayın bi sınırlaması var mı ? yani 6 ay içinde öğrenci olduğunu kanıtlayamayanların karnesi bi daha cıkartılmaz gibisinden ??
benim babam da geçen sene emekli oldu, aynı durumdayız ve ben de halen çıkartmadım.
fakat bir aralar sağlık karneleri kalkıyor, sadece tc kimlik no yeterli olacak diye duymuştum, sonra ne oldu haberim yok.
18 yaşını doldurduktan sonra öğrenciysen eğer öğrenim süren boyunca her yıl bulunduğun yerdeki SSK müdürlüğünde sağlık karneni öğrenci olduğuna dair onaylatıyorsun. sağlık karnen ve okuldan almış olduğun öğrenci belgesi yeterli başka bir şey istemiyorlar. onaylatmazsan sağlık karnesi bir daha çıkmaz gibi bir şey yok sadece muayene olamazsın 15.5 ytl muayene ücreti isterler ilaclara da para ödersin bizzat yaşadım
Bağkurlu ol
ne zaman gidersen git farketmez okuduğun sürece 25 yaşına kadar babanın üzerine görünürsün sağlık güvencesinde
quote:
Orjinalden alıntı: ae_
ne zaman gidersen git farketmez okuduğun sürece 25 yaşına kadar babanın üzerine görünürsün sağlık güvencesinde
teşekkür ederim. en yakın zamanda gidip halletmek lazım, çekilmesi gereken bi dişim var da yarın halledeyim diye düşündüm, nası olsa okul yok diye, ama yarın emekli sandığındaki çalışanlar da eylem yaparlar heralde...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme