Arkadaşlar kaza 19 haziranda oldu. Hastalarımızın durumu nedeniyle 3 hafta samsunda kaldık. İşlemler de dolayısıyla uzadı. Şu anda mutabakatı imzalamış durumdayım ama anadolu sigortadan gelen eksik evrak listesinde 2012/2 mtv'yi de ödemeden evrakları göndermemem gerektiği yazıyor. Bunu ödemeden kurtarmanın bir yolu yok mudur? ben 6 ay binmeyeceğim bi araç için neden vergi ödeyeyim ki?
quote:
Orijinalden alıntı: umut021
Arkadaşlar kaza 19 haziranda oldu. Hastalarımızın durumu nedeniyle 3 hafta samsunda kaldık. İşlemler de dolayısıyla uzadı. Şu anda mutabakatı imzalamış durumdayım ama anadolu sigortadan gelen eksik evrak listesinde 2012/2 mtv'yi de ödemeden evrakları göndermemem gerektiği yazıyor. Bunu ödemeden kurtarmanın bir yolu yok mudur? ben 6 ay binmeyeceğim bi araç için neden vergi ödeyeyim ki?
Öncelikle geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.
Vergi muhabbeti tüm alanlardaki gibi buradada saçma bir şekilde işliyor.
Aslında vergi yıllık 1 sefer alınırmış fakat 2 taksite bölmüşlerde bilmemne. (sanki kıyak yapıyorlar gibi.)
Evin varsa devlet ortak, işyerin varsa devlet ortak, araban varsa zaten daha almadan ortak oluyorlar.
Benim bir arkadaşım vergi dairesinde vergiyi yatırıyor çıkarken diğer arkadaşa denk geliyor ve L200 için MTV bir alt dilimden ödemesi gerektiğini vergiyi yatırdıktan 3-5 dk sonra uyanıyor ama gişeye geri gittiğinde ''Treni kaçırdın kasaya giren para çıkmaz.'' cevabı ile karşılaşıyor.
Kimi kime şikayet edeceksin Allah aşkına!
Vallahi bilemiicem kardeş ama bana sorarsan bunlar alır parayı senden.
devlete borçlu ol da, aman devletten alacaklı olma, belanı ...seler gene alamazsın...
Geçmiş olsun.
Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.
Biraz önce bi arkadaştan eğer "30 haziranda araç alırsan ilk 6 ayın vergisini bile alıyorlar" diye bir cümle duydum, ondan sonra ümidimi kesmiştim zaten. Herhalde bana da patlayacak bu vergi
sigorta şirketinin sana göndermiş olduğu evrak listesinde mutlaka ruhsata trafikten çekilmiştir ya da hurdaya çıkartılmıştır ibaresi vurdurman ve aracı trafikten çekmen gerekeceğini yazmışlardır sende bu işlemleri yapmak için gittiğinde sende mtv'nin 2.taksitini yatırmanı isteyecekler yoksa işlemi yapmayacaklar dolayısı ile 2.taksiti her türlü ödiyeceksin, kaçışın yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme