Şimdi Ara

19-20 yaşına gelip şimdiye kadar hiçbir yerde çalışmamış var mı? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
6
Favori
10.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 18 yaşındayım ilk defa geçen sene sanayide çırak olarak çalıştım benim için çok eğlenceliydi nedense.Ama herif haftada 50 lira verdi o sıkıntı.
  • Forumdaki düşük bütçeli beyinleri açığa çıkaran 2 emare var: smile ve hakaret (küfür değil)
    İkisini de aynı cevapta kullanmayı başardığın için tebrik ederim. Seni ciddiye almamı önledin.
    Ama sana senden daha zeki birisi olarak tavsiyem, mesleğinin ne kadar içi boş olduğunu bu kadar belli etme. Misal bana doktorluk şöyle, mühendislik böyle deseler, umrumda olmaz. Çünkü 2 mesleğin de ne kadar kayda değer olduğu aşikar. İtiraz edip hakaretler yağdırman karşı tarafı daha da haklı çıkarır.
    Ha bu arada blok atıyorum kusura bakma. Ha ama olur da bir gün mantıklı bir tartışma yapabilecek bir zeka seviyesine kavuşursan bir şekilde bana ulaş da bloğunu kaldırayım. (Böyle mi yapıyorduk?)

• quote:

Orijinalden alıntı: ahz-ı yed

Forumdaki düşük bütçeli beyinleri açığa çıkaran 2 emare var: smile ve hakaret (küfür değil)
    İkisini de aynı cevapta kullanmayı başardığın için tebrik ederim. Seni ciddiye almamı önledin.
    Ama sana senden daha zeki birisi olarak tavsiyem, mesleğinin ne kadar içi boş olduğunu bu kadar belli etme. Misal bana doktorluk şöyle, mühendislik böyle deseler, umrumda olmaz. Çünkü 2 mesleğin de ne kadar kayda değer olduğu aşikar. İtiraz edip hakaretler yağdırman karşı tarafı daha da haklı çıkarır.
    Ha bu arada blok atıyorum kusura bakma. Ha ama olur da bir gün mantıklı bir tartışma yapabilecek bir zeka seviyesine kavuşursan bir şekilde bana ulaş da bloğunu kaldırayım. (Böyle mi yapıyorduk?)

Smiley kullananların zeka seviyesi düşük olsaydı forumun %90 ı gerizekalı olurdu ama yazdığın yazılara bakarsak kimin zeka seviyenin ne kadar düşük olduğu belli.Peki senin mesleğin ne sağlık bölümünün içi boşmuş ya bilim adama falan olman lazım bide benden zekiymiş sen bu zekayla çöpçü bile olamazsın.Bu dünyada doktorluk,mühendislikten başka meslekleri küçük gören bir insandan fazla bir şey beklenmez zaten.Hala hangi işi yaptığını yada hangi bölümü yaptığını söyleyemiyosun büyük ihtimal ortaokullu yada liselisin çünkü.Bana haklı olduğun bir tarafı söyle ayrıca bana hakaret ediyo diyosun ama başından beri hemşireliğe hakaret eden sensin.Cevap veremeyince bloklama palavlarına geç hemen zaten.Büyüyünce anlarsın daha benim dediklerimi anlıyacak zekan yok senin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nickbulpageat

giyisi mi

açıköğretim işletme mi okuyorsun kardeş?

Yok gayısı

• quote:

Orijinalden alıntı: firatbjk

Ailenin maddi gucu iyi olacak ve ticaret yapacaksin, gerisi hikaye.

Parasiz ticaret olmaz, 1000 kisiden 1 kisi sansa tutturur 999'u da kredi borcunu odemek icin asgari ucret ve ek is ile borcunu odemeye calisir.

Okuyan ve ortalama uzeri maas kazanan birisi olarak hayattan edindigim izlenimler boyledir.

Haklısınız hocam. Benim bir akrabam da öyle babası vefat etti, işlerin başına kendisi geçti. Şuan iyi para kazanıyor. Tabii ticari zeka çok önemli, herkes yapamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ParmağınıSehbayaVuranAdam

Çevre mühendisliği okuyup çalışmakta ne var vize-final haftası çalış yeter de artar bile... bence sen hiç okuma mağazacılıkta devam et :)

Hayırdır kardeş sen uçak mühendisi misin?
    Devlete girdiğimizde ikimiz de aynı maaşı alıcaz biliyon demi uçak müh olsan da.

• 19 mu 20 mi?

19 da amele 20 de askerdim

• quote:

Orijinalden alıntı: firatbjk

Ailenin maddi gucu iyi olacak ve ticaret yapacaksin, gerisi hikaye.

Parasiz ticaret olmaz, 1000 kisiden 1 kisi sansa tutturur 999'u da kredi borcunu odemek icin asgari ucret ve ek is ile borcunu odemeye calisir.

Okuyan ve ortalama uzeri maas kazanan birisi olarak hayattan edindigim izlenimler boyledir.

Aynen öyle, millet gelmiş hikaye anlatıyor onla da yetinmeyip bilmişlik taslıyor. Gerçi bu bölüm çoluk çocuk dolu ciddiye almamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sean john

quote:

Orijinalden alıntı: Scritous

18 yaşında fabrikaya girip ömrün boyunca asgari ücrete mahkum olmak var, 18 yaşına kadar çalışıp hayatın boyunca prestijli bir meslek sahibi olmak var.

Bir çalışmak var bir de çalışmak var.

keşke 18 yaşına kadar ders çalışılsa

Konudaki en doğru yorumlardan biri 45 yaşındaki babam thk ya girmek için ilkokul mat konularını çalışıyordu teknisyen adam biyoloji çalışıyordu yani tıp okurum müh okurum ftr diyet okurum demekle bitmiyor bunun daha alesi kpss i bir sürü sınavı var

• Artılanan mesajlara bakıyorumda forumun %80 ni herhalde hayatında hiç çalışmamış baba parası yiyen tipler. Söylenenler güçlerine gitmiş herhalde. Bakın erken yaşta çalışmak ne iş olursa olsun size bir şey katar. İster sanayide amele olsun ister bir şirkette stajer olun. Nerde nasıl konuşulucağını, ilerde bir ortama girdiğinizde duruma göre nasıl bir tavır sergileyeceğinizi öğrenirsiniz. Çünkü ilerde iş hayatında yanlışlıkla yapacağınız herhangi bir davranış (patavatsızlık,dedikodu, adam kayırma,yalakalık v.b) sizi bitirebilir. Onun için yazları pc başında kaba eti büyüteceğinize bir iş bulun. Hem elinize para geçer harçlık yaparsınız hemde evde en azından bir statünüz olur.

Edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63AC97813 -- 2 Ağustos 2015; 23:59:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çevre Müh

quote:

Orijinalden alıntı: ParmağınıSehbayaVuranAdam

Çevre mühendisliği okuyup çalışmakta ne var vize-final haftası çalış yeter de artar bile... bence sen hiç okuma mağazacılıkta devam et :)

Hayırdır kardeş sen uçak mühendisi misin?
    Devlete girdiğimizde ikimiz de aynı maaşı alıcaz biliyon demi uçak müh olsan da.

Çevre muhendisliginin atanma şansi çok zor makine,inşaat,elektrik gibi muhendisliklerin özelde de calisma imkanlari hayli yuksek fakat cevre,orman, ziraat gibi muhendisliklerin isleri iki kat daha zor.

Benim dusuncem hicbir muhendislik dali devlete kapagi atma plani ile okunmamali.

• Ben calismak istedim tatildeyim diye. Fabrika satis danismanligi vs. Hic de gocunmam harcligimi ihtiyaclarimin parasini cikarirdim ne guzel. Ama annem babam izin vermedi. Onlari cocuk yasta calistirmaya baslamislar ve okutmamislar. etkisi kaldi heralde. Ama ben calismak isterdim harbiden, evde yatarken hasta olcam

• 28 yaşındayım hiç çalışmadım 30 yaşındayım hiç çalışmadım diyenler falan var merak ettim nereden geliyor bu değirmenin suyu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asosyal yaratik

28 yaşındayım hiç çalışmadım 30 yaşındayım hiç çalışmadım diyenler falan var merak ettim nereden geliyor bu değirmenin suyu?

1-2 evleri veya dükkanları kiradadır alıyordur para.
    Eğer yoksa varın yoğun çalışmak zorundasın malesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: Archspire

quote:

Orijinalden alıntı: CheckVizoR

Şu çok para kazanmak için okumak isteyenlerin kafasını anlayamıyorum. En fazla okusan ne yapabileceksin acaba? Hadi devlet memuru oldun, doktor oldun aylık 10 bin tl gelirin var diyelim. Ne kadar değişik olacak ki hayatın. Para kazanmak isteyen adam boşa okur. Ticaretle uğraşın para kazanmak istiyorsanız. Hayatınızı okul sıralarında çürütmeyin derim.

okuyamayan adamlardan bunları duydukça daha bir mutlu oluyorum
    ileride karşımızda (olursa) takım elbiseni iliklersin artık

Sokaktaki her 4-5 insandan biri üniversite mezunu çoğu iş yerleri artık üniversite mezunu çalıştırıyor alanında ben o kadar firma,şirkette hiç okumuş diye kimsenin takım elbise iliklediğini görmedim.Okumak güzel şeydir ama ne beklediğiniz gibi bir saygı getirir (eğer birilerinin hayatını kurtarmıyorsanız veya bir airbus pilotu değilseniz) ne de adam gibi yaşam.Onun dışında adamı süründürür.Okuyacaksan karşılıksız okuyacaksın öğrenmek için sonrasında tecrüben ile para gelir.

Sadece oturarak para kazanayım mantığıyla okuyanları Allah bildiği gibi yapsın.Okumanın,eğitimin içine ettirenler.Herkes okumak zorunda mı gidin ticaret yapın,siyasete atılın,esnaf olun,holding olun,şirket olun(Burada lafım size değil genel olarak).Bu sefer gerçekten o alanı seven adamlar bu nato kafalar yüzünden istedikleri alanları seçemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Orijinalden alıntı: Archspire

quote:

Orijinalden alıntı: CheckVizoR

Şu çok para kazanmak için okumak isteyenlerin kafasını anlayamıyorum. En fazla okusan ne yapabileceksin acaba? Hadi devlet memuru oldun, doktor oldun aylık 10 bin tl gelirin var diyelim. Ne kadar değişik olacak ki hayatın. Para kazanmak isteyen adam boşa okur. Ticaretle uğraşın para kazanmak istiyorsanız. Hayatınızı okul sıralarında çürütmeyin derim.

okuyamayan adamlardan bunları duydukça daha bir mutlu oluyorum
    ileride karşımızda (olursa) takım elbiseni iliklersin artık

Sokaktaki her 4-5 insandan biri üniversite mezunu çoğu iş yerleri artık üniversite mezunu çalıştırıyor alanında ben o kadar firma,şirkette hiç okumuş diye kimsenin takım elbise iliklediğini görmedim.Okumak güzel şeydir ama ne beklediğiniz gibi bir saygı getirir (eğer birilerinin hayatını kurtarmıyorsanız veya bir airbus pilotu değilseniz) ne de adam gibi yaşam.Onun dışında adamı süründürür.Okuyacaksan karşılıksız okuyacaksın öğrenmek için sonrasında tecrüben ile para gelir.

Sadece oturarak para kazanayım mantığıyla okuyanları Allah bildiği gibi yapsın.Okumanın,eğitimin içine ettirenler.Herkes okumak zorunda mı gidin ticaret yapın,siyasete atılın,esnaf olun,holding olun,şirket olun(Burada lafım size değil genel olarak).Bu sefer gerçekten o alanı seven adamlar bu nato kafalar yüzünden istedikleri alanları seçemiyor.

nickname checks out

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.