Şimdi Ara

19-20 yaşına gelip şimdiye kadar hiçbir yerde çalışmamış var mı? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
6
Favori
10.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kusura bakmayın ama amelelik yaparak bir yere geleceğinizi sanıyorsanız devam edin derim. Çalışmak var çalışmak var, sabahtan akşama 950 liraya çalışarak neyi değiştirdiğinize inanıyorsunuz? Ayrıca laf olsun diye okunan bölümlerde okuyanların yorum yapması kadar komik bir durum yok lakin işsiz kalacağınız garanti. Bu devirde cevren olsun yeter gerisi boş. Üniversite mezunu adamlar ilkokul mezunu adamların ağzının içine bakıyor. Gerçek hayat buradan başlar, kendinizi kandırmayın. Ayrıca okul okuyamayan adam imkansizliktan okuyamıyor, bu devirde okumak da para.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımhaber üye profili asosyal, bilgisayarda dolaşmaktan başka bir işi olmayan insanlardan oluştuğu için suçluluk hissediyorlar, özellikle konu dışında takılan güruh sadece asosyal işsizlerden oluştuğu için bu konudan rahatsız oluyorlar... bu işsiz kısım olarak adlandırdığım kısım da dh'nin siyasi görüşünü oluşturan büyük kısmın oluşmasında öncülük ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çevre Müh

quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

quote:

Arkadaşlar şuana dek 3 ayrı sanayi firmasında çalıştım. Ayrıca şuan bi mağazada kasiyerlik-müşteri danışmalığı yapıyorum bilindik bi giyisi markası. Ayrıca üniv okuyorum.

20 yaşına gelip hiçbir yerde çalışmamış olan var mı merak ediyorum?

Hayatın ne kadar zor olduğunu görmeli insan çalışıp

İnternet üzerinden iş yapıp para kazandığım oldu onun dışında bir yere işe girip hiç çalışmadım yaş 19.

Hayat zor falan değil.Ne zoru akıllı ve kurnaz olan herkes krallar gibi yaşar.Zor olan akıllı ve kurnaz olabilmek.

Aynen öyle internet sitesi, haber sitesi işine girdim ben de ama reklamdan para kaldıramadım işte yapacağım birşey kalmayınca böyle tekstil sektörüne adım attım

Farklı ve yenilikçi şeyler yapmadan internet aleminde de ayakta kalmak zor.Öbür türlü benim yaptığım 2-3 iş gibi freelance işler peşinde koşturup durursun.İnternet alanında da akıllı ve kurnaz olursan krallar gibi yaşarsın.Önemli olan çok iyi şeyler yapmak,yapabilmek değil insanları ikna edebilmek,sokakta da internette de.İnsanlar bu hizmeti almalıyım,bu programı almalıyım,bu siteye üye olmalıyım dedikten sonra gerisi gelir.

Misal Mega bilmem ne diye bir şirket var.Şirketin hiç bir halt yaptığı yok.Tek yaptıkları bir insanı kandırıp piramit sistemine dahil etmek ve o insanında başka insanları kandırıp sisteme dahil etmesini sağlamak.Bu döngüyü sürekli sağlamak.Bu şirketin bu tarz bir çalışanı (kurucusu bile değil) çok ciddi miktarda insanı kandırıp kendi altında sisteme dahil ettikten sonra o insanlarında başkalarını kandırması sonucunda zengin olmuş.Sözde Türkiye'de saadet zinciri yasak fakat zaten adamlar önlemini almış şirketin kuruluş yeri Türkiye değil o yüzden yasal olarak bir işlem yapılamıyor galiba.15 liralık bir site bir de senelik 20-30 lira olan hosting-domainin 2 yıllık paketinden alıp millete 2000 liradan okutuyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: CheckVizoR

Şu çok para kazanmak için okumak isteyenlerin kafasını anlayamıyorum. En fazla okusan ne yapabileceksin acaba? Hadi devlet memuru oldun, doktor oldun aylık 10 bin tl gelirin var diyelim. Ne kadar değişik olacak ki hayatın. Para kazanmak isteyen adam boşa okur. Ticaretle uğraşın para kazanmak istiyorsanız. Hayatınızı okul sıralarında çürütmeyin derim.

okuyamayan adamlardan bunları duydukça daha bir mutlu oluyorum
    ileride karşımızda (olursa) takım elbiseni iliklersin artık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiç çalışmadım (adliye stajı hariç) ama hayatın zorluklarını öğrenmek istiyosan bölümde bi dönem okumanı tavsiye ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Scritous

18 yaşında fabrikaya girip ömrün boyunca asgari ücrete mahkum olmak var, 18 yaşına kadar çalışıp hayatın boyunca prestijli bir meslek sahibi olmak var.

Bir çalışmak var bir de çalışmak var.

keşke 18 yaşına kadar ders çalışılsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Archspire

quote:

Şu çok para kazanmak için okumak isteyenlerin kafasını anlayamıyorum. En fazla okusan ne yapabileceksin acaba? Hadi devlet memuru oldun, doktor oldun aylık 10 bin tl gelirin var diyelim. Ne kadar değişik olacak ki hayatın. Para kazanmak isteyen adam boşa okur. Ticaretle uğraşın para kazanmak istiyorsanız. Hayatınızı okul sıralarında çürütmeyin derim.

Ben okumadım demedim kardeş. Çok para kazanmak isteyenler için fikir önerisinde bulundum. Keşke okumasaydım ben de. Ülkenin en zenginleri ilk piyasaya çıktıklarında hangisi üniversite mezunuydu ? Şimdi yıllarca dirsek çürüten insanlar onların karşısında dediğin gibi önünü ilikliyor. Okuyacaksın da, profesör olacaksın da 50 60 yaşında falan ondan sonra okumayla saygı göreceksin. En basiti milletvekillerine bak. Sözde üniversite mezunu adamlar. Asıl mesleklerini araştır alakası yok bitirdikleri bölümle. Ben kendim için demiyorum. Çok para kazanmak, saygı görmek isteyen okumayla uğraşmasın.

• 20 yaşına girecem az kaldı, hayatımda bir kez bile bi yerde çalışmadım. Ne olacak aç mı kalacam? Onun yerine üni sınavlarına hazırlandım ve tıp okuyorum 3'e geçtim. Bence en güzeli ve doğrusu bu.

• quote:

quote:

quote:

Ben okumadım demedim kardeş. Çok para kazanmak isteyenler için fikir önerisinde bulundum. Keşke okumasaydım ben de. Ülkenin en zenginleri ilk piyasaya çıktıklarında hangisi üniversite mezunuydu ? Şimdi yıllarca dirsek çürüten insanlar onların karşısında dediğin gibi önünü ilikliyor. Okuyacaksın da, profesör olacaksın da 50 60 yaşında falan ondan sonra okumayla saygı göreceksin. En basiti milletvekillerine bak. Sözde üniversite mezunu adamlar. Asıl mesleklerini araştır alakası yok bitirdikleri bölümle. Ben kendim için demiyorum. Çok para kazanmak, saygı görmek isteyen okumayla uğraşmasın.

milletvekilleri sadece türkiyede böyle saygı görüyor.keşke doğmasaymışsın kardeş ne diyeyim?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ben 10 12 yaslarında internet cafede calıstım :D adam dükkanı bırakıp gidioyurdu :D

sonra teyzeoglunun yanında sucuk ekmekte calıstım yazları 2-3 sene boyunca .

sonra telefoncuda calstm :d

sonra bilgisayarcıda
    ondan sonra yine teyze oglunun yannda . üniversite zamanndada internet cafede takılıodum yardım edıodum .

sonra üniden geldm az teyze oglunun yannda takıldım sucuk ekmek :D

sonra bi cafe devir almıs bir komsumuz dedi al işlet ortak olalım işlettm sonra adam satacam dedi baskasyla ortak aldık ondan sonra ortak işten hayır cıkmıo ben aldım :D cafecilik iyi iş ama bundan sonra

memur olmak istiom :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Kusura bakmayın ama amelelik yaparak bir yere geleceğinizi sanıyorsanız devam edin derim. Çalışmak var çalışmak var, sabahtan akşama 950 liraya çalışarak neyi değiştirdiğinize inanıyorsunuz? Ayrıca laf olsun diye okunan bölümlerde okuyanların yorum yapması kadar komik bir durum yok lakin işsiz kalacağınız garanti. Bu devirde cevren olsun yeter gerisi boş. Üniversite mezunu adamlar ilkokul mezunu adamların ağzının içine bakıyor. Gerçek hayat buradan başlar, kendinizi kandırmayın. Ayrıca okul okuyamayan adam imkansizliktan okuyamıyor, bu devirde okumak da para.

Çevre mühendisliğine boş bölüm demeden önce bir araştırın derim. İş alanlarını görünce tekrar yorum yapın bekliyorum

@BlancpaiN Hocam yorumunuzu takdir ettim cidden aynı şekilde katılıyorum

@Bilgisayar Bağımlısı Aynen mega holding olaylarını biliyorum :D Benim de 2 haber sitem var birde projem var . AnadoluPortal.com diye sitem var işte siteyi bir şekle getiricem ilerde . İsim gerçekten çekici siz ne düşnüüyorsunuz ? Düşüncenizi alabilir miyim :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

milletvekilleri sadece türkiyede böyle saygı görüyor.keşke doğmasaymışsın kardeş ne diyeyim?

Böyle söyleyince de günaha gireriz kardeş :)
    En iyisi biz halimize şükür etmeyle yetinelim

• 21 yaşındayım hiç çalışmadım daha.Sadece lise 4'te stajda kısa bir süreliğine amelelik yaptım.Tabi o sayılmıyor.
  • Şöyle iki yerde çalışıp çok şey yaptım sananlara ayar oluyorum,git sanayide,tarlada çalış ondan sonra hava at yok neymiş bu yaşına kadar çalışmayan kaldı mı hayatı öğrenin hebelehübele, parası vardır adamın çalışmaz size ne ulan
  • quote:

Kusura bakmayın ama amelelik yaparak bir yere geleceğinizi sanıyorsanız devam edin derim. Çalışmak var çalışmak var, sabahtan akşama 950 liraya çalışarak neyi değiştirdiğinize inanıyorsunuz? Ayrıca laf olsun diye okunan bölümlerde okuyanların yorum yapması kadar komik bir durum yok lakin işsiz kalacağınız garanti. Bu devirde cevren olsun yeter gerisi boş. Üniversite mezunu adamlar ilkokul mezunu adamların ağzının içine bakıyor. Gerçek hayat buradan başlar, kendinizi kandırmayın. Ayrıca okul okuyamayan adam imkansizliktan okuyamıyor, bu devirde okumak da para.

yaş kaç alone, ne gördün de konuşuyon ? 950 liraya çalışılmaz deneyim kazanılır.
  • 21 yaşındayım hiç çalışmadım, üniversite bittikten sonra o söylediğin "hayatın zorluklarını" deneyimlemek için önümde bir ömür olacak zaten, kasiyerlik yapmanın bana bir şey katacağını düşünmüyorum bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak. Çalışana bir şey demem ama para için değil de deneyim için çalışıyorsanız yanlış yapıyorsunuz bence, cvnize mi yazacaksınız kasiyerlik yaptım diye?
  • Okulunuzu bitirdikten sonra Anadoluda çalışırsanız yaptığınız projelerin,çalışmaların portföyünü oluşturabilirsiniz sitenizde.İlk aklıma gelen bu oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: malperbaysal

Şey sanırım sadece üniversiten mezun olunca çalışılır gibi bir algınız mı var bilmiyorum ama ben 6. sınıfın yaz tatilinde girip başlamıştım çalışmaya. Okumayada devam ediyorum ayrıca(Maddi durumumuz kötü olduğu için değil iş ahlakı, iletişim kurma gibi şeyleri öğreneyim diye babam vermişti işe. Gayet memnunum işten kazandığım para ile fıstık gibi cep telefonu almıştım.)

O yüksek üniversitelerin yüksek bölümü de lisede vs. yatarkan almıyor, bilmiyorum biliyor musunuz ama. 16 sene sıkı çalışmanın sonucunda alınıyor o diploma. O yüzden diğer dandik üniler "mühendislik okuduk işsiziz" diye gezerken, ötekiler daha bitirmeden işini buluyor.
    Benim bir arkadaşım vardı, tıp öğrencisi, sizin gibi konuşan tiplerden gaza geldi herhalde, bölümünün dandik olmadığının farkında değildi, gitti garsonluk yaptı, ardından da sene tekrarı yaptı. 1 senesi gitti, 1 senede kazanacağı para aylık 8.000 alsa uzmanlıkta, 96.000 TL para kaybetti yani, bu tarz bir gaza geldiği için.
    Sütçü İmam'da uluslararası ilişkiler okuyorsanız, durmayın çalışın zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlancpaiN

quote:

yaş kaç alone, ne gördün de konuşuyon ? 950 liraya çalışılmaz deneyim kazanılır.

950 liraya nasıl bir meslekde deneyim kazanıyorsunuz merak ettim? Kişisel bikgilerim de sizi ilgilendirmiyor.

• quote:

quote:

Çevre mühendisliğine boş bölüm demeden önce bir araştırın derim. İş alanlarını görünce tekrar yorum yapın bekliyorum

@BlancpaiN Hocam yorumunuzu takdir ettim cidden aynı şekilde katılıyorum

@Bilgisayar Bağımlısı Aynen mega holding olaylarını biliyorum :D Benim de 2 haber sitem var birde projem var . AnadoluPortal.com diye sitem var işte siteyi bir şekle getiricem ilerde . İsim gerçekten çekici siz ne düşnüüyorsunuz ? Düşüncenizi alabilir miyim :)

2 sene önce çalıştığım iş yerinde bolca Çevre Mühendisi vardı neyin ne olduğunu iyi biliyorum merak etmeyin. Siz öğrenci misiniz yoksa çalışıyor musunuz? Çevre Mühendisi olanlar çoğu zaman farklı alanlarda çalışır çünkü iş yok. 1500-2500 arası alırlar. İleride ne demek istediğimi anlarsınız.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.