Şimdi Ara

19 volt laptop adaptörü ile akü şarj etmek ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
28.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    12v adaptörün trafosu 9v dur,, dc olarak 12v olur.. siz aküyü 400mA ile çok zor,,, voltajda düşük,, en az 14v ile akü şarj edilmeli. akü voltajı izlenerek 14v olunca şarj kesilmeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: sambay

Yazılanlardan anlamadım. Şunu sormak istiyorum. 12 volt 400mA lik sıradan bir adaptör ile akü 12v60a araç aküsü şarj olur mu. Olursa ne kadar sürer. Akü tamamen boş aracı çalıştıramıyor. 1 kere marş alsa yeterli benim için. Full dolmasına gerek yok.

Hayır 12V akünün iç direncine az geldiği için aküyü şarj etmez. Eğer 12V değil de 14.4V 400mA adaptör kullanırsan şarj olması 150 saat sürecektir.
    14.4V 6A adaptör kullanmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cowsmilk -- 12 Ocak 2015; 20:06:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

12v adaptörün trafosu 9v dur,, dc olarak 12v olur.. siz aküyü 400mA ile çok zor,,, voltajda düşük,, en az 14v ile akü şarj edilmeli. akü voltajı izlenerek 14v olunca şarj kesilmeli

batarya kendinden düşük makine ile şarj edilir mi:)
  • zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    Edilmez tabikide,, yukaridada soyledigim gibi 12v aku sarji icin 14v gerekir.. Aslinda aklimda hatirladigim bir sistem var,, seri diyot + paralel kondansator ile voltaji katlamak. Liseden hatirliyorum ama denemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Edilmez tabikide,, yukaridada soyledigim gibi 12v aku sarji icin 14v gerekir.. Aslinda aklimda hatirladigim bir sistem var,, seri diyot + paralel kondansator ile voltaji katlamak. Liseden hatirliyorum ama denemedim

http://forum.donanimhaber.com/m_64608753/tm.htm bu konuya bak. orda her türlüsü var.
    sanırım sen diyotla derken asimetriği simetrik yapmayı kastettin o da var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zombi7406

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_64608753/tm.htm bu konuya bak. orda her türlüsü var.
    sanırım sen diyotla derken asimetriği simetrik yapmayı kastettin o da var.

Alıntıları Göster
    şimdi bastı:)
    öyle iş olmaz. eğer 12 v yazıyorsa çıkıştan voltmetre 13.8 değer okumalıdır. yoksa yük geldiği anda 9 a iner enerji.

Buna benzer birsey, belki olur. Kondansatorleri kutuplu sececegimhttp://www.teknomerkez.com/ek/104/katlayici.gif

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    verdigim linkte o devre de var. ama bu tarz devreler is yqpmaz. ucuna yuk baglayinca eski gerilimden de asagi duser:-) belki kondanslari asirinin da asirisi takarsan bir seyler yapilabilir ama bilm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • elimde üzerinde 12 vol 3 amp mak 40w yazan adaptör var bu adaptör ile 12v 7 amp 1 kuru akü şarj etmek istiyorum mümkünmüdür ne yapmam gerekir??? yardımcı olursanız sevinirim

• adabazar54 A kullanıcısına yanıt
    3A o aku icin yuksek,, en guvenli sarj akimi 700mA dir. 12v ile aku sarj edilmez, cunku dolu aku kutuplarindaki voltaj 14v gorulmelidir ve sarj kesilmelidir.. evet bende bunun mumkun olabilmesi icin en az 14.4v adaptor kullanmam gerektigini biliyorum. fakat 12v 10A solar sarj cihazi, solar girise 12v adaptor baglayinca akunun bir sure sonra 14.3v u gordu.. bunun cihazdanmi yoksa beklemedigim icinmi oldugunu deneyip size bilgi veririm.. akunuzu sarj icin adaptor ile aku arasina seri diyot baglayin (5a).. volt metre ile devamli aku uclarini kontrol edin.. 14v olunca sarji kesin.. en onemlisi akunuzu kullanirken; 10.8v un altina dusurmeyin... isterseniz bende 12v aku icin (otomatik) sarj adaptoru var,,

• piyasada aku saej devreleri var.
    o adaptoru dumduz baglarsaniz akuyu duman edersiniz.yanlis hatirlamiyorsam kuru akuler 1 ampermaks ile sarj ediliyor. normal aku ile ayni yani. ama yaniliyor da olabilirim. ona gore bir sarj devresi yapmaniz ya da yaptirmaniz gerekir.

• ama nasıl bir devre

• 320 volt sitesini kurcalayin. 12 volt devreleri var.
    ama akim sinirlamasi ve 13.8 e gelince sarj kesmesi mutlaka olmali.

• quote:

3A o aku icin yuksek,, en guvenli sarj akimi 700mA dir. 12v ile aku sarj edilmez, cunku dolu aku kutuplarindaki voltaj 14v gorulmelidir ve sarj kesilmelidir.. evet bende bunun mumkun olabilmesi icin en az 14.4v adaptor kullanmam gerektigini biliyorum. fakat 12v 10A solar sarj cihazi, solar girise 12v adaptor baglayinca akunun bir sure sonra 14.3v u gordu.. bunun cihazdanmi yoksa beklemedigim icinmi oldugunu deneyip size bilgi veririm.. akunuzu sarj icin adaptor ile aku arasina seri diyot baglayin (5a).. volt metre ile devamli aku uclarini kontrol edin.. 14v olunca sarji kesin.. en onemlisi akunuzu kullanirken; 10.8v un altina dusurmeyin... isterseniz bende 12v aku icin (otomatik) sarj adaptoru var,,

Bugun denedim,, 12v 500mA trafolu adaptoru baglayinca, adaptorun voltaji 10.14v a dustu. Solar aku cikis voltaji ise 13.35v.. Gun icinde aku voltaji 13.80 lere geldi, adaptor voltaji ise 10.30v a cikti, tabiki cok yavas sarj oluyor.. Fakat adaptor yerine 12v 2A smps adaptor bagladim, (6 saat) hicbir degisiklik olmadi, Cok Garip... NEDEN, smps 4 kat guclu olmasina ragmen,, 0.5A nin yaptigini yapamadi :(

• Yaw Laptop adaptörü ile koca akü kaç günde dolacak çok merak ediyorum benim rus malı 10 Amper tam regüleli akü şarj cihazı bile 1 günde ancak doldurabiliyor
    12 volt 60 Amper aküyü tam bitikken taktımı 5amper çekiyor Laptop adaptörünün eti ne budu ne ki

• quote:

quote:

Bugun denedim,, 12v 500mA trafolu adaptoru baglayinca, adaptorun voltaji 10.14v a dustu. Solar aku cikis voltaji ise 13.35v.. Gun icinde aku voltaji 13.80 lere geldi, adaptor voltaji ise 10.30v a cikti, tabiki cok yavas sarj oluyor.. Fakat adaptor yerine 12v 2A smps adaptor bagladim, (6 saat) hicbir degisiklik olmadi, Cok Garip... NEDEN, smps 4 kat guclu olmasina ragmen,, 0.5A nin yaptigini yapamadi :(

smps de akim korumasi olabilir. aku direnci cok asiri ya da cok dusuk algilayip kendini korumaya almis olabilir.
    @tda 1562q ustat. simdi hesaplayalim. yanilmiyorsam genelde akuler uzerinde yazanin %50 fazlasi enerji kullanir tam sarj icin. 5 amper canli cekiyor. 90\5=18 ssat civari eder. normal yani:-)
    ama arabada bu kadar hizli sarj olmuyor dikkat edersen maksimum 2-3 amper ile sarj ediliyor zaten. eh 2 amperi netbook adaptlru bile veriyor. hem ondmli olan kaynagin ne kadar amper verdigi degil alicinin ne kadarini aldigi degil mi? o zaman 2 amper 2 gunde fuller. normal yani.
    @Emin-Firtina ustat, netteki veriler ise 60 amperlik akuler icin degil zaten. onlardan birini kullanmissan da olabikir bu. devrede izin verilen akimi ne kadaraayarladin? daha dogrusu nasil bir devre bagladin?
    bu arada pt2389 u kurdum ustat. nasil oldu ise sase fazla kalim geldi. kafami utuledi, sase hatlarini sokerken sesi duzeldi. sence neden olur bu?

Kullandigim cihaz bu;http://www.amazon.com/gp/aw/d/B00JKDZVRU/ref=redir_mdp_mobile/188-1674322-3023035 aku ise yavasca bitirip 10.4v a getirdigim 7A akuydu.. Aku 11.4v oldugunda cikisi kapatmaya basladi, ilk aldigimda 10.8v da kapatti.
    Dediginiz gibi smspsler hassas.. Benim anlamadigim adaptorden 12v geldi, cihaz akuye 13.30v verdi,, tabi aku sarj olurken 500mA yetmiyorki adaptor isinmadi ama kondansator zayif kaldi. Durum bu,, suan fiste takili,, sabaha adaptor 12v ,, aku ise 14.3v a sagbitlenmis olacak. Birdefa denedim cunku, yarim akuyu sarj etmek kolaydir,, ben sifirdan denemis oldumki,, smps nin coktugunu gordum. 60A aku sarjimda oldu,, 12v= dc15v 120w trafo ile once agirligini aldim(zamanim yoktu fazla),, aksam yatacagim icin basit 13.8v sagbitleme devresini, 19v leptop adaptorune bagladim, sabah istedigim gibi buldum.. Tabi 7A akudeki gibi olmadi durum,, 1 adet fan lazim oldu, cunku devredeki 1w drenc ve lm317 isiniyordu. Fana 100ohm bagladim oda yetterliydi, hafifbir sirkulasyon durumu yumusatiyordu..

• adaptorun 12 v yazmasi tam o cikisi vermesi manasina gelmez. ozellikle trafolu hele,i regulatorsuz ve bol kondansatorlu guc kaynaklari az yuksek tutar. trafodan 12 ciktigina eminmisin?
    bu parca smps yi de kontrol ediyor olabilir.o yuzden asiri amper cekmeyi engellemis olabilif.ki dedigim gibi 7 amperlil aku sarj etmissin. ancak bu makine o deger icin fazla. 60 lik aku sarj etmeye bak. o zaman smps is gorur buyuk ihtimal.

Dediginiz gibi akuyu voltaj izleyerek sarj ediyor... Ben bugun hine smps ile sac arasindaki akim olaylarini olcecegim. Leptop sarji ile 12v aku sarj etmek isteyenler,,, rahatlikla bu devreyi kullanabilir. Digeride aynisi ama adaptor renkli resimli olan favorimdir
     19 volt laptop adaptörü ile akü şarj etmek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 12 Mart 2015; 15:26:05 >

• quote:

Dediginiz gibi akuyu voltaj izleyerek sarj ediyor... Ben bugun hine smps ile sac arasindaki akim olaylarini olcecegim. Leptop sarji ile 12v aku sarj etmek isteyenler,,, rahatlikla bu devreyi kullanabilir. Digeride aynisi ama adaptor renkli resimli olan favorimdir
     19 volt laptop adaptörü ile akü şarj etmek ?

ustat bu devreyi iliyorum. ama 317 nin girisine 2200uf, cikisina da 1000 uf koyarsan akuye filtreli akim gider. bu da hem akuden gelen enerjiyi hem ac ripplenolayini engeller, ki akunun ic direncini dusurmese de duzgun akim oldugu icin daha hizli sarj eder.
    aklima da sey geldi, eskidendev trafolu 220 yi 12 ye ceviren aku sarj makineleri vardi. kendileribir aku kadardi:-)
    ama akuamper ayarini seninki gibi direnc vs ile ayarlasa da anahtar olurdu. sen ayarlardin. koca koca anahtarlari olurdu:-)
    senin aku sarj makinesi ise anladigim kadari ile akunun kapasitesini otomatikbulup olcuyor, o yuzden smps ya da ataba trafo farketmez hep ayni akimi cekiyordur.
    bjr de sasirirsiniz belki ama otomobiller de akuleri cabuk sarj etmiyor. en baba mercedes motoru bile 90 amperlik akuludurler ve 2-3 ampercik veriyormus akuye:-)
    geri kalan enerji teypdir isiktir motordur oralara gidiyor. yani @tda 1562q ustat sen nasil sabrediyorsiuniz diyon ama araba nasil sabrediyor:-)
    kedicik de iyiymis.
    o degil de demin filmde arabanin amblemini saklamislar. marka gozukmesin diye, ama arkadas mercedesin mercedes oldugunun anlasilamamasinin yolu onu filmde hic kullanmamaktir ne zaman anlayacaklar:-)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.