Şimdi Ara

19 volt laptop adaptörü ile akü şarj etmek ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
28.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kedi devre olacaktı orda,, neyse alıntı yapınca silsemde gitti artık.. nerden gelmiş, facede resim paylaşırken dalgınlığıma gelmiş.
    neden kediler çöpte gezerki , zaten adaptörün 10v a inmesi kondansatör yetersizliğinden, 1000uF yoktur belki,, 1,5-12v ayarlı adaptörlerin,, 6-12v olanından,, başka adaptör olsa yanmıştı, sağlammış. kondansatör aklımda, akşam denicem, sağolun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Kedi devre olacaktı orda,, neyse alıntı yapınca silsemde gitti artık.. nerden gelmiş, facede resim paylaşırken dalgınlığıma gelmiş.
    neden kediler çöpte gezerki , zaten adaptörün 10v a inmesi kondansatör yetersizliğinden, 1000uF yoktur belki,, 1,5-12v ayarlı adaptörlerin,, 6-12v olanından,, başka adaptör olsa yanmıştı, sağlammış. kondansatör aklımda, akşam denicem, sağolun..

ne demeik ifenim. kediler guzeldi:-)
    bu arada. kondansator cok onemli ustat.
    bak misal su tda2822m bilirsin, iyi bir entegre, tizi bassi iyi bir entegre. bu aslinsa ka2206nin kulaklik versiyonu olan ka2209 un muadili. ki o entegre cok daha iyi.
    ben buna standart 10 volt 100 uf kondansatorler vs taktim. sonra anakarttan 4 volt 820 uf low esd taktim. iste o zaman farki cikti ortaya
    kulaklik gumbur gumbur simdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• aküyü mahveder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    Ben bu devreyi yaptım fakat led ışık görevini yapmıyor. 1 ohm 1 watt direnç takınca led sönüyor çıkarınca yanıyor ama şarj bitince de kesilmiyor. Sizde durumlar nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydemir86 -- 3 Mayıs 2016; 8:37:05 >
  • aydemir86 A kullanıcısına yanıt
    Bende durumlar normal,, şarj devresi giriş voltaji 19v 3A leptop adaptörü.. aküyü bağlamadan önce, şarj devresi çıkış voltajini 13.8 v A ayarladım,, akü 13v A geldikçe led sönmeye başladı.. akü şarj oluncada amper çekmediği için led söndü..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba benim de 1 sorum olacak. 12 volt 20 amper adaptör var yani 15 16 volta kadar çıkıyor veya 13.8 volt olarak da alabiliyorum öğrenmek istediğim şu ne kadar süre şarjda kalması gerekiyor 20 amper yazıyor çıkışı 13.8 volt 20 amper ile şarj etsem sıkıntı olur mu akü 12v 60 amper?

• Orhncnr46 O kullanıcısına yanıt

sıkıntı olmaz, 14.4 voltu gecmedigi sürece , sarjda kalabilir devamli,

sarj oldugu zaman 13.8v ise dinlenme bekleme voltajidir, uyku sarj yani.

13.5 ile baslayin, amper düsünce 14v yapın, amper düsünce 14.4v yapın, amper düsünce sarj olmustur. kademeli voltaj yükseltmenin sebebi, aküye birden yüklenip sürekli 5-6A cekmesini engellemek

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.