Otomobil için 20.000 tl bütçe ayırdım. Bu paranın 1.000 tl'si aracın arkasında harcanacağı için 19.000 tl'ye dizel araç arıyorum ve aklımda birkaç model var. Hb ya da sedan çok önemli değil ama hava yastığı, abs, elektrikli 4 cam, sis farı ve jant gibi aksesuarlı modeller daha çok hoşuma gidiyor. Yakıt konusunda mazotu shell'den almayı düşünüyorum. kilometrede 0,30 kuruşu geçmemesi önemli.
Bu kısıtlamalara uygun araç önerinizi öğrenebilirsem çok memnun olurum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
2005 model hyundai accent var dizel
aykutbilenA
kullanıcısına yanıt
1.5 crdi admire olan modelidir tahminimce şimdi o arabalar hem 3 silindirli hararetli çalışıyor hem de kilometre başına 0,35 kuruş yakıyor. Birde orjinalliği bozulmasın dersekte cd takılmıyor diye biliyorum(emin değilim). Bunlar o aracın eksi yönleri tabi ama artı yönlerini ele alacak olursam. Çift hava yastığı, elektrikli 4 cam, sis farı donanım olarak beni doyurur. Fiyatları uygun. Fazla birşey beklemiyorum turbosundan ama yeterli bir araç tabi seçeneklerimizin arasında olabilir. Tabi ondan önceki sıralara koyacağımız birkaç model daha olmalı diye düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: ercan915
1.5 crdi admire olan modelidir tahminimce şimdi o arabalar hem 3 silindirli hararetli çalışıyor hem de kilometre başına 0,35 kuruş yakıyor. Birde orjinalliği bozulmasın dersekte cd takılmıyor diye biliyorum(emin değilim). Bunlar o aracın eksi yönleri tabi ama artı yönlerini ele alacak olursam. Çift hava yastığı, elektrikli 4 cam, sis farı donanım olarak beni doyurur. Fiyatları uygun. Fazla birşey beklemiyorum turbosundan ama yeterli bir araç tabi seçeneklerimizin arasında olabilir. Tabi ondan önceki sıralara koyacağımız birkaç model daha olmalı diye düşünüyorum.
Yardımcı olacak arkadaşlar için daha detaylı anlatayım.
Maksimum 0,30 kuruş yakan, düz vites, maksimum 105.000 km'de, sahibinden 34 plakalı istanbul içinden 4 cam otomatik, 2 hava yastıklı, abs olan yılda bir kere şehir dışına çıkacağım için hb, sedan farketmez genelde şehir içi kullanıma uygun motor konusunda beni üzmeyecek bir araç arıyorum maksimum 19000 tl olacak konuştuğum araç sahipleri var bir tane temiz bulduk getz 1.5 vgt 88 hp olan 18500 dedi 101000 kmde olan 2007 model sis farı ve jantları olmayan tek hava yastıklı bir araç fiyata ne dersiniz ve ya alternatif istesem hangi marka veya araç dersiniz.
Şimdiden teşekkürler.
quote:
Maksimum 0,30 kuruş yakan, düz vites, maksimum 105.000 km'de, sahibinden 34 plakalı istanbul içinden 4 cam otomatik, 2 hava yastıklı, abs olan yılda bir kere şehir dışına çıkacağım için hb, sedan farketmez genelde şehir içi kullanıma uygun motor konusunda beni üzmeyecek bir araç arıyorum maksimum 19000 tl olacak konuştuğum araç sahipleri var bir tane temiz bulduk getz 1.5 vgt 88 hp olan 18500 dedi 101000 kmde olan 2007 model sis farı ve jantları olmayan tek hava yastıklı bir araç fiyata ne dersiniz ve ya alternatif istesem hangi marka veya araç dersiniz.
Şimdiden teşekkürler.
2004 model renault clio var symbol
quote:
Orijinalden alıntı: baltacifatih
quote:
fiat stilo cok begendigim bi arac ama yaklasik 0.40 kurus yakiyor. Ayni zamanda dizelde degil.
baltacifatih
kullanıcısına yanıt
renault clio symbollerin 2007 sonrasi var kafamdaki listemde ama yine de ondan daha donanimli bir arac olmali diye dusunuyorum.
powermoon
kullanıcısına yanıt
o fiyata 307 dizel bulamadim ama zaten peugeot hakkinda iyi seylerde okumadim diyebilirim.
quote:
fiat stilo cok begendigim bi arac ama yaklasik 0.40 kurus yakiyor. Ayni zamanda dizelde degil.
Lpgde s.ici 10s.disi 8 litre yakiyor.
Dizel colt
quote:
Orijinalden alıntı: powermoon
307 1,4 HDi
O paraya alınabilecek en mantıklı araç. Ama temizini bulamazsınız üzer..
quote:
Orijinalden alıntı: Aytürk
quote:
307 1,4 HDi
Alıntıları Göster
Donanıma filan takılma symbol al geç, 19 bine öyle çok ahım şahım symbol bile zor bulunur.
quote:
Orijinalden alıntı: Aytürk
quote:
307 1,4 HDi
Alıntıları Göster
bir punto al geç hocam memnun kalırsın.
dkerem2D
kullanıcısına yanıt
Brc markadan bir ara şöyle duymuştum. Aracınız benzinde kaç litre yakıyorsa o rakamın üstüne %25 daha ekleyin. Güncel lpg fiyatıyla çarpın. Bu şekilde lpg de 100 km'de kaç lira yaktığını bulmuş olursunuz.
Bu hesaba göre; 10,3x0.25:2,5 10,3+2,5:12,8 12,8x3(opetten): 0,384 Birazda benden kaynaklanan dersek kilometre başına 0,39 kuruş yakıyor. Sonra lpg nin işin ehli olan bir ustanın elinden geçmesi gerekiyor. Yokuşlarda falan bayılma gaz kesme tarzı şeyler yaşamamak için. Benim ilk aracım olduğu için güvenilir bir ustamda yok. Kapalı otoparka giremezsin. Patlama oranı yüksek. Yani sıkıntılar sıkıntılar o yüzden zaten direk temiz bir dizel bulmaya uğraşıyorum. Ama donanım hastalığımda var arabada 3-5 birşeyler olsun istiyorum. Boş arabayada 20 tl vermek istemiyorum.
mrmst
kullanıcısına yanıt
colt bulmak zor oluyor bu fiyatlara birde colt'un motor parçası mercedes o yüzden parçaları pahalı diyorlar doğru mudur bilmem araştırmadım ama bence de doğrudur çünkü bugün mercedes'in Türkiye'de ki konumuna bakarsak insanlar haklı olabilir.
Aytürk
kullanıcısına yanıt
Donanımsal açıdanda yakıt olarakta motor olarakta yani her yönüyle iyi bir araç ama 23.000 tl gibi bir rakamı gözden çıkarmak lazım.
quote:
Donanımsal açıdanda yakıt olarakta motor olarakta yani her yönüyle iyi bir araç ama 23.000 tl gibi bir rakamı gözden çıkarmak lazım.
En mantıklı seçim Ford Fiesta 1.4 TDCI
ercan915
kullanıcısına yanıt
Babamda var 2005 model 307 HDi, şuan 150bine yaklaştı, 0 km'den beri herhangi bir problem yaşamadık. Çok memnunuz, babama aracı yenileyelim dediğimde bana kızıyor. Ben de yıllardır Peugeot kullanmaktayım, bir süre 106 kullandım, 3 yıldır da 206 kullanıyorum, bakım dışında servise gitmedi araçlar. İnsanlarda Peugeot'ya karşı önyargı var, neden bilmiyorum, bir kaç kişi sorun yaşadı diye, insanların ağzında yok efendim Peugeot kötüdür de falan filan.
Şu yukarıda tavsiye edilen araçlar var ya, Symbol, Corsa vs. 307 bunlarıla kıyaslanabilecek bir araç değil.