Şimdi Ara

192.168.0.1'e giremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
37.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar 192.168.0.1 adresine giremiyorum sebebini bilen varmıdır :(

• Yapay Zekanın Yanıtı

192.168.0.1 Adresine Giriş Sorunları ve Çözümleri

192.168.0.1, yönlendiriciler ve modemler için yaygın olarak kullanılan bir IP adresidir. Bu adresi girerek cihazınızın ayarlarına erişebilir ve yapılandırmayı değiştirebilirsiniz. Ancak, bazen bu adrese girerken sorunlar yaşayabilirsiniz.

192.168.0.1 Adresine Giriş Sorunlarının Nedenleri

• Yanlış Yazım: IP adresini manuel olarak girerken dikkatli olmalısınız. 192, 168, 0 ve 1 sayılarının sırasına ve aradaki noktalama işaretlerine dikkat edin.
    • Yanlış Cihaz: 192.168.0.1 adresine, yönlendirici veya modem gibi cihazların ayar sayfalarına erişmek için kullanılır. Farklı bir cihazın IP adresini girmeye çalışıyor olabilirsiniz.
    • Ağ Bağlantısı Sorunları: Cihazınız İnternete veya yönlendiriciye bağlı değilse, 192.168.0.1 adresine erişemezsiniz.
    • Güvenlik Duvarı Ayarları: Güvenlik duvarı ayarlarınız, 192.168.0.1 adresine erişimin engellenmesine neden oluyor olabilir.

192.168.0.1 Adresine Giriş Sorunlarının Çözümleri

• IP Adresini Kontrol Edin: IP adresini dikkatlice kontrol edin ve doğru şekilde yazdığınızdan emin olun.
    • Cihaz Türünü Kontrol Edin: Hangi cihazın IP adresine erişmeye çalıştığınızı kontrol edin.
    • Ağ Bağlantısını Kontrol Edin: Cihazınızın İnternete ve yönlendiriciye bağlı olduğundan emin olun.
    • Güvenlik Duvarı Ayarlarını Kontrol Edin: Güvenlik duvarınızın 192.168.0.1 adresine erişimi engellemediğinden emin olun.
    • Tarayıcının Önceki Verilerini Temizleyin: Web tarayıcınızın önbelleğini ve çerezlerini temizlemeyi deneyin.
    • Başka Bir Tarayıcı Kullanın: Farklı bir web tarayıcısıyla 192.168.0.1 adresine erişmeyi deneyin.
    • Yönlendiriciyi Sıfırlayın: Son çare olarak, yönlendiriciyi fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz. Bu, tüm ayarlarınızı silecektir, bu nedenle bu adımı yalnızca diğer tüm seçenekleri denedikten sonra yapın.

Bu adımları izleyerek 192.168.0.1 adresine giriş sorunlarını çözebilirsiniz. Sorun devam ederse, yönlendirici veya modem üreticinizle iletişime geçin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • modeminin ayar sayfası için diyorsan belki o ipde değildir.mesela benim modemin ipsi 192.168.2.1. ağ bağlantılarından önce modemin ip sini kontrol edip girer misin?eğer ip doğruysa giremiyorum derken hata mı veriyor yani.ne yazıyor tarayıcıda?
  • 192.168.0.1 oldugundan emin misin peki? çalıştıra cmd yazıp ipconfig /all yazıp varsayılan ağ geçidine girmelisin.

bir diğer olasılıkta tarayıcıdan olabilir mesela ben ie den giremiyorum. chrome firefox dene birde istersen.
  • 192.168.0.1 ile iglili sorununuz varsa veya şifrelerini bilmiyorsanız modemarayuz.com adresini ziyaret edin ihtiyacınız olan bir çok bilgiyi burdan karşılıyabilirsiniz.
  • Modemi resetleyin.

%100 cozum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar. turksat kablonet kullaniyorum. reset atmama ragmen modemin 192.168.0.1 adresine yine de giris yapamiyorum.

hatta resetledikten sonra modemin arkasinda yer alan sifreyi girmeme ragmen kablosuz olarak da simdi baglanamiyorum. nedenini ve cozumu bilen var mi acaba, ne yapmak lazim?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Turksat Netmaster modemlerin fabrika çıkışı IP adresi 192.168.1.1 olması lazım. Bilgisayarınızı kablo ile bağlayın ve DHCP'den IP alıp almadığını kontrol edin. IP almamışsa manual olarak 192.168.1.2 şeklinde IP verip deneyin.

• 1.1 olması gerekmezmi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • johnny lenn kullanıcısına yanıt

Modeme reset attıktan sonra modemin arayüzüne öyle dümdüz tarayıcınıza yazıp giremezsiniz.

İnternetsiz dahi olsa modeminize bağlanmanız lazım. En kolay yolu resetledikten sonra LAN kablosu ile modem ve pcyi baağlayın. İnternetiniz aktif olmasa dahi tarayıcınızdan modem arayüzüne girip internet ayarınızı yapmanız gerekir.

Not: Her modemin arayüz giriş numarası aynı değildir. Modemin arkasındaki etiketinde yazar. Giriş şifresi vs bilgileri de orada yazar.

• Konu sahibi 404 not found

• samtiger kullanıcısına yanıt

Türksat'ın Netmaster cihazlarında reset atıldığında ayar falan yapmak gerekmiyor, doğrudan Internet'e bağlanıyor.

• samtiger kullanıcısına yanıt

daha önce modemin(H&D NE1611C) arkasında yer alan 192.168.0.1 adresine hem kablolu hem de kablosuz sorunsuz olarak girebiliyordum. sonra bir ayar için tekrar girmem gerekti ve şu uyarıyla karşılaştım:

192.168.0.1'e giremiyorum

daha önce güvenik riski veya tehdit algılaması gibi böyle bir uyarı vermiyordu. müşteri hizmetlerini aradım onlar da neden uyarı verdiğini burdan görüntüleyemiyoruz bilmiyoruz ama reset atabilirsiniz dediler. ben de reset attım ancak yine düzelmedi. her web tarayıcısında açmayı denesem de http/https fark etmeksizin aynı uyarıyı verdi.

ben de uyarı ibaresindeki gelişmiş seçeneklerden izin vere tıkladım ancak böyle modem arayüzüne giriş yapabildim. sorunu böyle halledebildim. daha önce uyarı vermeyen 192.168.0.1 adresi neden böyle uyarı vermeye başladı ve giriş yapmayı engelledi anlamadım açıkçası. yoksa kablonet mi engelledi bilemedim.

• johnny lenn kullanıcısına yanıt

Chrome ayarları ile alakalı olabilir veya anti virüs uygulaması engellemiş oolabilir. Girebildiyseniz çok problem değil hocam.

• Linux dedenedinmi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.