Arkadaşlar piyasadaki modemlere baktığımda kaliteli diyebileceğim tüm modemler192.168.1.1 LAN portunu kullanıyor. Diğerleri ise 10.0.0.1 LAN portunu kullanıyor... O kötü veya şu iyi demek değil amacım sadece merakımdan soruyorum
Zoom modem'e bağlı olan lar LAN(Local Area Network) de 10.0.0.. lı ip alırlar.Diğerleri ise Hub/Switch ile bağlı olanların aldığı IP dir.
fark yok aralarında.
ben 532 li hat kullanıyorum
amcam 543
annem 544 falan gibi
herkesin cep teli var sonuçda..
firmalara göre ip adresi varr
Modem açısından bir fark olmamakla beraber 192 ile başlayanlar C sınıfı Ip grubu diğeri ise B disınıfı diye biliyorum İlkinde daha az sayıda makina diğeirnde ise daha fazla sayıda lokal makina TC/Ip ile birbirine bağlanabiliyor. Ev için 192 li olanla uygun deniyor.
İkiside iç IP ler.192 ile başlayan IP ler C class, 10 ile başlayanlar A class ip aralıkları.
hiçbir fark yok marka gibi ve her ip aynı uzunlukta yolar olarak düşün bişe farkettirmez
aynı, neticede modeme çıkıyor o adres bir esprisi yokki....
fark yok
Fark yok hocam, sadece yeni nesil modemlerde LAN kurulumlarında 192.168.1.1 tercih edilir. Bir nevi gruplandırmadır. Modemlere 10.0.0.1 atanırken, switchlere 192.168.1.1 atanır. Aynı şeyin laciverti.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme