Şimdi Ara

192.168.1.1 VE 10.0.0.1 ARADAKİ FARK NEY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar piyasadaki modemlere baktığımda kaliteli diyebileceğim tüm modemler 192.168.1.1 LAN portunu kullanıyor. Diğerleri ise 10.0.0.1 LAN portunu kullanıyor... O kötü veya şu iyi demek değil amacım sadece merakımdan soruyorum

• Zoom modem'e bağlı olan lar LAN(Local Area Network) de 10.0.0.. lı ip alırlar.Diğerleri ise Hub/Switch ile bağlı olanların aldığı IP dir.
  • fark yok aralarında.

ben 532 li hat kullanıyorum

amcam 543

annem 544 falan gibi

herkesin cep teli var sonuçda..
  • firmalara göre ip adresi varr
  • Modem açısından bir fark olmamakla beraber 192 ile başlayanlar C sınıfı Ip grubu diğeri ise B disınıfı diye biliyorum İlkinde daha az sayıda makina diğeirnde ise daha fazla sayıda lokal makina TC/Ip ile birbirine bağlanabiliyor. Ev için 192 li olanla uygun deniyor.
  • İkiside iç IP ler.192 ile başlayan IP ler C class, 10 ile başlayanlar A class ip aralıkları.
  • hiçbir fark yok marka gibi ve her ip aynı uzunlukta yolar olarak düşün bişe farkettirmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.1.1.1 DNS güvenli mi?
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aynı, neticede modeme çıkıyor o adres bir esprisi yokki....
  • fark yok
  • Fark yok hocam, sadece yeni nesil modemlerde LAN kurulumlarında 192.168.1.1 tercih edilir. Bir nevi gruplandırmadır. Modemlere 10.0.0.1 atanırken, switchlere 192.168.1.1 atanır. Aynı şeyin laciverti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.