Şimdi Ara

19319 TL Msi GF63 THIN 11UD 615xTR Core i7 11800H/RTX3050Ti 8 GB 512 GB SSD (1.86kg)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.653
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 19319 TL Msi GF63 THIN 11UD 615xTR Core i7 11800H/RTX3050Ti 8 GB 512 GB SSD (1.86kg)

https://www.amazon.com.tr/dp/B09V83SVCH

19319 TL Msi GF63 THIN 11UD 615xTR Core i7 11800H/RTX3050Ti 8 GB 512 GB SSD (1.86kg)

• Güzel fırsat fakat şu 8 GB ram nedir arkadaş. 500-600 TL fazla koyun 16 yapın uğraştırmayın. Aynı zamanda da rtx 3050 ti 3 yıldır piyasada. Başka kart mı kalmadı. Şu kartın ramini 8 GB yapsanız ölür müsünüz? 11 yıl önce aldığım laptopun ekran kartı 2 gbdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel fırsat ancak ekran kartı watt değeri düşük. Alırken göz önünde bulundurmak gerek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun amaçlı alıyorsanız başka cihazlara bakmanızı tavsiye ederim. normalde 85watt olan 3050ti bu cihazda 40w. Ayrıca tek fanlı soğutma var. 1660ti ekran kartlı laptopta bizzat deneyimledim. 80watt olan gpu, pil sorunu nedeniyle 40watt kullanabiliyordu. Performans %30-40 düşüyor.

• EpicBandanaGuy E kullanıcısına yanıt

Aşağıdaki laptop nasıl sizce veya sizin başka öneriniz olur mu

Prime Üyeleri için günün fırsatı: HP Victus Gaming Dizüstü Bilgisayar, 16,1 inç 144 Hz FHD IPS, AMD Ryzen 5 7640HS, 16GB Ram, NVIDIA GeForce RTX 4050, 1 TB SSD, FreeDos, Mika Gümüş, 7Z591EA https://www.amazon.com.tr/dp/B0C85K2TP8?ref_=cm_sw_r_apin_dp_SX78JHRR3HDSTBRG94AT

• Aynı bilgisayarı bende almayı düşünüyorum. Dün 4 defa denedim, karttan parayı çekmediği gibi siparişimi iptal etti. Hayır vardır dedim, Monster abra ile bunun arasındayım. 75 watt ekran kartı olduğu İçin biraz tereddüt ediyorum.

@cengineer6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatihKa. -- 12 Temmuz 2023; 16:54:0 >
  • Ekran kartı 35w alacaklar bunu değerlendirerek alsın maxq’nun en düşük modeli laptop ince diye böyle ve tek bir fan var yükte rahat 90 dereceyi görecektir sonra ben neden bunu aldım diye cihazı yumruklamayın. 👊

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HWS kullanıcısına yanıt

Hocam bir üsteki victus için ne dersiniz ?

@HWS

Bir de aşağıdaki hp var, yorumunuzu alabilir miyiz?

Prime Üyeleri için günün fırsatı: HP Victus Gaming Dizüstü Bilgisayar, 15,6 inç FHD IPS 144 Hz 9 Ms, Intel Core i5-13500H, 16 GB Ram, NVIDIA GeForce RTX 4050 6 GB, 512 GB SSD, FreeDos, Mika Gümüş, 7N9V3EA https://www.amazon.com.tr/dp/B0BYJWZKYH?ref_=cm_sw_r_apin_dp_RSYNMTMA3CA7VYAPECSJ_1

• cengineer06 C kullanıcısına yanıt

Hocam ben bunun ryzenli ddr5 modelini satın aldım. Alın bence sizde :)

• FatihKa. F kullanıcısına yanıt

Güzel laptop ama metal bir tarafı yok.

HP 'de kasalarını kendi üretmiyor ürettiriyor Clevo, Kapok ya da Mitac olabilir üreticisi ama adamların en azından kendi özgün tasarımları var ama OMEN kadar oyuncu kasası gibi de değil VICTUS serileri bir tık alt segmenti gibi orta karar oyuncu laptopu diyebiliriz.

Bir oyuncu laptopunda aradığım oyuncu temalarını ve tasarım çizgilerini bu laptopta da göremiyorum bu üzücü.

Kasası mika diyor mesela yani plastikten hallice ve arkada kocaman V logosu var bence çok çirkin bir tasarım ama o kısım çizilmelere duyarlı olabilir yani laptopu bezle sileyim deseniz o kısım kılcal çizik bile olsa silerken benim için hoş bir görüntü olmaz hemen soğurdum laptoptan yani titiz olanlar dikkatli olsun derim.

Fazla detay yok laptopla ilgili yeni bir model sonuçta ama çift fanlıdır muhtemelen kaç ısı borusu var toplamda bilmiyorum en az 4 'dür diye tahmin ediyorum 4 ise bir tık ısı sorunu olabilir yük altında yani en az 5 ve üstü daha iyidir ama işlemci 35w fazla ısınmaz rakibi Intel tarafında 13600H ama 6 adet daha fazla çekirdeğe sahip yani bir tık daha iyi gibi güç bakımından ama birbirlerine yakın işlemciler.

AMD ise Turbo Boost ile 5.0Ghz görmesi güzel Intel 4.8Ghz'de kalıyor mesela ama tek çekirdek performansı Intel 'in daha iyi bunun dışında DDR5 rami olması en önemli artısı 256 GB DDR5-5600 RAM bellek desteği varmış mesela https://nanoreview.net/en/cpu-compare/intel-core-i5-13600h-vs-amd-ryzen-5-7640hs burada öyle diyor ama HP 'nin sitesinde bu şekilde bir bilgi göremedim https://www.hp.com/tr-tr/products/laptops/product-details/product-specifications/2101691793 doğrulatmak lazım.

Ekranı 45% NTSC renk doğruluğunu karşılayan dandik bir paneldir muhtemelen kodunu bilsek belki detaylarına bakardık ama pek bir parlaklık ve renk derinliği beklememek lazım.

Bunun dışında ekran kartının güçlü olduğunu tahmin ediyorum ama kaç watt hiç bir yerde detay bulamadım yeni cihaz sonuçta ama AMD 'nin avantajı APU 'su Intel'e göre iyi gibi ve bataryası çok iyi 7 saat 45 dakikaya kadar diyor yani harici ekran kartlı bir cihaz için efsane bir şey bu değer.

Klavyesi bana göre dandik bir Chiclet klavye gibi görünüyor muhtemelen tek renk beyaz aydınlatmalıdır diye tahmin ediyorum tuşların geri bildirimi içe fazla gömülmüyorsa iyidir fazla gömülüyorsa dandiktir diyebilirim.

Ses performansını bilmiyorum alanlar yorumlar.

Özetle fiyatına göre kasa kalitesi ve logonun parlak yapısından dolayı kılcal çizilme olayı es geçilirse sırf bataryası ve ekran kartı için ve yeni nesil işlemcisi için param olursa alırdım diyeceğim bir laptop fiyatı uygun mudur siz karar verin aşağıya güncel fiyatının resmini tarihe geçmesi için bıraktım 1 ay sonra bu fiyatları arar mıyız görmek için. 19319 TL Msi GF63 THIN 11UD 615xTR Core i7 11800H/RTX3050Ti 8 GB 512 GB SSD (1.86kg) 

Güzel yorumunuz ve kıymetli bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Aldım ürünü, bakalım inşallah pişman olmayız.

• FatihKa. F kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun en azından Monster'ın dandik kasalı 13700H ve RTX4050'li 30k küsür fiyatlı yıllardır aynı kasayı itelediği cihazından daha iyi bir laptop aldınız bana göre fiyat olarak da daha uygun cihaz elinize geçince deneyimlerinizi belirtirseniz alacak kişiler için faydalı olur mesela ekran kartı kaç watt cihaz yükte kaç dereceyi görüyor klavye kısmı sıcaklık durumları nasıl vb. 19319 TL Msi GF63 THIN 11UD 615xTR Core i7 11800H/RTX3050Ti 8 GB 512 GB SSD (1.86kg) 

• cengineer06 C kullanıcısına yanıt

Bu model diğer AMD 'li modelden farklı kasaya sahip benzer gibi görünse de değil bir tık dar yani küçük kasa.

En belirgin farkı ekran tepkime süresinin 9ms oluşu ama sırf bunun için ebat olarak küçük olan bu kasayı tercih etmezdim bu kasa 15.6' inç AMD 'li model 16.1' inç.

Boyut farkından dolayı AMD 'li modele göre bir tık daha hafif 2,29 kg AMD 'li model 2,3 kg.

İşlemcisi 13500H AMD 'li aynı fiyatlı modelin rakibi Intel tarafında 13600H idi ama bu bir alt model işlemci ile geliyor oradan dez avantajı var ama işlemcisi Intel bu da ayrı bir kriter ilgilenenler için.

Kasanın bence sorunlu kısmı fan çıkışlarının arkada ama ekrana veriliyor olması yani resimlerden öyle görünüyor. Ekranı kaldırdığınızda ısı kanalları ekrana doğru ısıyı verecek şekilde tasarlanmış. Yani şu ekranı neden daha da ısıtmayı tercih eder bu kasa tasarımcıları anlamıyorum bence bu tasarım ofsayt ben olsam bu tasarımı ancak harici ekran kartı olmayan bir laptop alıyorsam tercih ederdim.

Depolama 512GB diğer AMD 'li modele göre yarı yarıya kırpılmış bu da dez avantaj.

Ekran kartının 75w olduğunu https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155456244 şu linkte söyleyen biri var ne derece doğru bilmiyorum alanlar yorumlarsa daha iyi olur.

Rami 16 GB DDR4-3200 MHz RAM (2 x 8 GB) ile geliyor bu da dez avantaj yani eski nesil DDR4 bellekleri madem kullanıyorsun o zaman fiyatının daha uygun olması gerekirdi ama sırf ekran gecikme süresi 9ms diye fiyatı diğer AMD 'li model ile aynı tutmaları iyi olmamış.

Pil ömrü 8 saat 30 dakikaya kadar diyor çok iyi AMD 'li modele kıyasla ama işlemci bir alt model ve ekranı daha küçük olmasından dolayı bu süre farkı.

Bunun dışında ekran 45% NTSC renk gamına sahip yine çok bir şey beklememek lazım parlaklık ve renk derinliği bakımından vasat bir ekran tek artısı düşük gecikmeli olması.

Özetle alacak olsam fiyatı aynı olan AMD 'li modeli tercih ederdim daha performanslı olacağı aşikar.

Aynı şekilde aşağıya tarihe not düşmek adına ürünün güncel fiyatlı resmini ekledim 1 ay sonra bakarız ne olmuş diye. 19319 TL Msi GF63 THIN 11UD 615xTR Core i7 11800H/RTX3050Ti 8 GB 512 GB SSD (1.86kg) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 13 Temmuz 2023; 2:59:3 >

• Oyun oynamak için laptop çok yanlış seçim. Kur masaüstünü keyfine bak.
    Şeker yemek için şekerli çay içmek gibi bişey bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 13 Temmuz 2023; 3:9:44 >
  • TinyAngel kullanıcısına yanıt

Her tatile veya iş seyahatine giderken de sırtlarız hocam kasayla monitörü değil mi :)

Şaka bir yana bence bütçe varsa ikisine de sahip olmak lazım.

Konuyla ilgili olarak da 40W'lık RTX3050Ti'lı bir cihaza 19400TL vermek çok saçma. 22K'ya şu an 95W'lık RTX3060'lı cihaz var (meşhur Victus16).

Aynı cihazın 8GB RAM ile satılanı 3000TL daha ucuz. 16GB RAM ile almak çok saçma olur.

Not: Ekran tepkime süresinde fark olabilir bir tek ama değer mi emin değilim :)

19319 TL Msi GF63 THIN 11UD 615xTR Core i7 11800H/RTX3050Ti 8 GB 512 GB SSD (1.86kg)amazon
    HP Victus Gaming Laptop Dizüstü Bilgisayar, 15,6 inç FHD IPS 144 Hz, Intel Core i5-13500H, 8 GB Ram, NVIDIA GeForce RTX 4050, 512 GB SSD, FreeDos, Mika Gümüşü, 7P8K8EA
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0C5HP383J

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 13 Temmuz 2023; 9:12:55 >
  • cohannan kullanıcısına yanıt
    Bu laptopa ram takviyesi yapacak olsak hangi marka model alınmalı arkadaşlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.