Şimdi Ara

195/50/16 HANGİ LASTİĞİ ALMALIYIM??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar günaydın hepinize,195/50/16 ebatlarında 4 lastik almayı düşünüyorum.Sizce Kumho Ecsta KU25 mi yoksa Hankook K415 mi tercih etmeliyim, ya da gidip Petlas mı alayım?Fiyatları yakın birbirine hepsinin.Michelin-Continental önermezseniz sevinirim 400 milyondan başlıyorlar.Teşekkürler şimdiden.

Bu arada benim araç Kumho ile gelmişti,Hyundai Hankook'a dönmüş,haberim yoktu:http://www.hankooktire-eu.com/tr/lastikler/oe-lastikleri/hyundai.html

Kumho bu:http://www.lastikcim.com.tr/Kumho-KU25-19550R16-84H,PR-4752.html

Hankook bu:http://www.lastikcim.com.tr/Hankook-K115-19550R16-88V-XL,PR-5809.html

Bi de mahallemizdeki lastikçi Petlas için 165tl. fiyat verdi tanesine.Ama Petlas için sert hamurlu yorumları okudum ve kararsız kaldım iyice.Sizce ne yapsam?

• Yol ile bütün bağlantınızı sağlayan parça, lastik olduğu için seçiminizde güvenlik paradan önemli olabilir.

Kumho da, hankook da size sürpriz sorun yaşatmayacak lastikler.
    Ama sürüş tarzınız sportif ve sert ise daha kaliteli lastiklere yönelebilirsiniz. Tabii o zaman maliyet de artar.
  • Petlasın kış lastiğini kullandım, oldukça memnun kaldım. Hemde yerli olması tercih nedenim olur. Ben petlas tercih ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 3 Mayıs 2012; 8:14:29 >
  • Petlası almanı tavsıye ederim diger saydıgın markaları da aynı fırma getırıyor (abdulkadır ozcan). petlas da ıse uretici durumunda. forumda ve yakın cevremde petlas lastık alıp memnun oan kısı sayısı epey fazla artı bır de yurdun malı olsun dıyıorsan tercihin petlas olmalı!
  • @bal974
    Aslında sürüş tarzım biraz sert ama öte yandan konforlu bir lastik arıyorum.Zaten bu ebatta alabileceğim başka da seçeneğim yok çünkü ara bir ebat ve çoğu marka üretmiyor zaten.

@cibuti40
    Kardeş zaten onu alıcaktım da yıllardır rot balans yaptırdığım servisteki ustam Petlas sağlamdır ama serttir konfor pek bulamazsın deyince kafam karıştı.Petlas konfor olarak nasıldır sizce?

@günerkanat
    Yerli olsun bizm olsun ama arabada böbrek taşı da dökmemek lazım o da var.Peki size göre Petlas sert bir lastik midir?
  • Forumda veya google da arastırdıgın da petlası tavsıye edenler genellikle yumusak hamurlu olmasından bahsediyorlar. sert hamurlu oldugunu dusunmuyorum sahsen. ozellikle kıs lastıklerınde efsanelestıgını bıle soyleyebilirim bu ozelliğiyle. bir de sen sen ol sanayideki ustalara fazla güvenme tabı kı aralarında yorumuna guvenılır ınsanlar vardır ama işin içine ticaret girince hangisinden daha çok para kazanıyorlarsa onu tavsıye ederler, müşteriye göre abi michelinden şaşma veya abi bunun michelinden hiçbir farkı yok da dıyebılırler (illaki var)..klişe laflara sarma acıkcası...tercih senin bn yakın cevremden gördüğüm duydugum kadarıyla petlasın yumusak hamurlu oldugunu biliyorum. inşallah yanılmıyorumdur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben bu seçenekler arasında Hankooku önerebilirim.Petlasda olabilir o 10-15tl daha pahalı.
  • @cibuti40
    Eyvallah,tecrübeleriniz için teşekkürler hocam.Ben bikaç yer daha araştırayım en iyisi.
    @Inque
    Üstad bu site mükkemmel bir referans kaynağı oldu,bilgi için çok teşekkür ederim.
    @sfzb67
    Hyundai'nin artık araçlarında Hankook kullandığını öğrendğimden beri bu markaya ilgim arttı açıkçası.Araştırmaya devam.Acelem yok.
  • Benimde 4 lastiğimde hankook var ama benimkiler 45 yanak yoksa ebatları seninkilerle aynı çukurlara sert girip balon ve lastık yırtığım oldu ama lastiğin yırtıldığı zaman, jant'ta eğrilmişti lastik tabi yırtılır. Onun dışında bir sorunum olmadı gerek yoltutuşu,, gerek sağlamlık. Bence bu lastiklerde kaliteli ama sadece marka değil. 4 tanesi diğer markaların 2 lastiğine bedel. Bunun kalite açısından bir sebebi varmı yoksa marka değil diyemi bilmiyorum ama bana kaliteli geldi.

(hankook) için söylüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoman

@cibuti40
    Eyvallah,tecrübeleriniz için teşekkürler hocam.Ben bikaç yer daha araştırayım en iyisi.
    @Inque
    Üstad bu site mükkemmel bir referans kaynağı oldu,bilgi için çok teşekkür ederim.
    @sfzb67
    Hyundai'nin artık araçlarında Hankook kullandığını öğrendğimden beri bu markaya ilgim arttı açıkçası.Araştırmaya devam.Acelem yok.
    @enoman

Ozaman şunuda söyliyeyim belki kararsızlığa duşeceksiniz gene ama bizim 2009 model sonata' da ''kumho'' kulanmıştı hyundai. ama ondanda en az hankook kadar memnunduk onuda söyliyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desolte -- 3 Mayıs 2012; 12:06:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: desolte

@enoman

Ozaman şunuda söyliyeyim belki kararsızlığa duşeceksiniz gene ama bizim 2009 model sonata' da ''kumho'' kulanmıştı hyundai. ama ondanda en az hankook kadar memnunduk onuda söyliyeyim.

Hocam zaten benim stock lastiklerim de Kumho'ydu ama Hyundai şu an Hankook'a dönmüş diye duydum.
    Hatta şu linkte de bahsediliyor:http://www.hankooktire-eu.com/tr/lastikler/oe-lastikleri/hyundai.html

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: desolte

@enoman

Hocam zaten benim stock lastiklerim de Kumho'ydu ama Hyundai şu an Hankook'a dönmüş diye duydum.
    Hatta şu linkte de bahsediliyor:http://www.hankooktire-eu.com/tr/lastikler/oe-lastikleri/hyundai.html

yeni hyundai lerde bilgimyok.Ama bir ara kumho kulanıyordu. Siz genede hankoolara bir bakın.

• quote:

@sfzb67

Hyundai ülkemize gelen ve üretilen araçlarda orjinal ekipman lastik olarak Kumho,Hankook,Dunlop,Pirelli kullanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

quote:

@sfzb67

Hyundai ülkemize gelen ve üretilen araçlarda orjinal ekipman lastik olarak Kumho,Hankook,Dunlop,Pirelli kullanıyor.

Bunu bilmiyordum.Bilgi için teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sfzb67

quote:

@sfzb67

Bunu bilmiyordum.Bilgi için teşekkürler.

Enes abi değiştirdin mi lastikleri ?

Ben de 16'' jantlara geçiş yapıyorum lastik arayışındayım kumho veya hankook mantıklı ve uygun duruyor. Bir de üzerine eibach 30mm yay düşünüyorum abi ne dersin ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.