Şimdi Ara

195.65.15 yerine 185 alsak ne fark eder?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar bende 2004 pejo 307 var kış lastiği alacam da 195 taban yerine 185 taksam ne gibi sıkıntı olur. Çünkü arkadasima şirketi vermiş 185 olanindan boşuna para vermeyim diyorum ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cevizli.Lokum -- 21 Kasım 2014; 14:02:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yol tutus ve topspeed azalir ivme artar

• quote:

Orijinalden alıntı: SertackarakuS

Merhabalar arkadaşlar bende 2004 pejo 307 var kış lastiği alacam da 195 taban yerine 185 taksam ne gibi sıkıntı olur. Çünkü arkadasima şirketi vermiş 185 olanindan boşuna para vermeyim diyorum ne dersiniz?

185 ne? Lastik çapı küçülmüyorsa kış lastiği kullanılabilir.
  • quote:

Merhabalar arkadaşlar bende 2004 pejo 307 var kış lastiği alacam da 195 taban yerine 185 taksam ne gibi sıkıntı olur. Çünkü arkadasima şirketi vermiş 185 olanindan boşuna para vermeyim diyorum ne dersiniz?

195 in avantajı: 195'in taban genişliği 1 cm daha geniş. 185'e göre yol tutuşu bir parça daha iyi. Fren mesafesi biraz daha kısa.

185'in avantajı: Taban genişliği 195'e göre 1 cm daha ince olduğu için yakıt tüketimi biraz daha az olur.
  • 185 lastiğin daha ince olmasi yani bir yerde okudum kışın ince lastik daha iyi yol tutuşu sağlar diye. Ama sizden anladigim kadarıyla 195 e devam et diyorsunuz doğru mudur?

• quote:

185 lastiğin daha ince olmasi yani bir yerde okudum kışın ince lastik daha iyi yol tutuşu sağlar diye. Ama sizden anladigim kadarıyla 195 e devam et diyorsunuz doğru mudur?

Arkadasimin bmw si 205 cm yazlik lastik vardi kis geldi 195 cm lik kisliklar taktirdi. Kisin karli havalarda ince lastik daha iyi cunku daha cok basinc uygulayip karin uzerinden daha rahat gecebilecektir.

• Genel olarak kış lastiğinde daha dar taban daha iyi olur.
    Yine de hesaplamak lazım
    http://www.lastik724.com/lastikhesaplama.aspx (java izni ister)

195.65.15 yerine 185 alsak ne fark eder?

Değişim Yüzdesi: % -2 olduğundan kabul edilebilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_10179745/mpage_46/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 23 Kasım 2014; 22:12:17 >

• Evet konuya açıklık getireyim. Bugün lastikciye sordum. En ufak bir problem olmaz dedi. Zaten linea arabada sıkıntı yapmayan lastik 307 ye oturur diye tahmin ediyordum lastikcide bunu onayladı. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

quote:

185 lastiğin daha ince olmasi yani bir yerde okudum kışın ince lastik daha iyi yol tutuşu sağlar diye. Ama sizden anladigim kadarıyla 195 e devam et diyorsunuz doğru mudur?

Arkadasimin bmw si 205 cm yazlik lastik vardi kis geldi 195 cm lik kisliklar taktirdi. Kisin karli havalarda ince lastik daha iyi cunku daha cok basinc uygulayip karin uzerinden daha rahat gecebilecektir.

Bu arada bahsettiğimiz incelik değil lastiğin çap olarak büyüklüğü. Lastikci öyle dedi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

quote:

Bu arada bahsettiğimiz incelik değil lastiğin çap olarak büyüklüğü. Lastikci öyle dedi.

Ince derken anlayin iste yani 205 yazliginiz varsa 195 kislik taktirmak daha guvenli ve iyi olur. Uygun ebatta 10 yada 20 cm ince lastik alinabilir kis icin daha iyi olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.