Şimdi Ara

1980 Alparslan Türkeş - Mahkeme ( Tamamı )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Alparslan Türkeş 27 Mayıs darbesi bildirisi;

"Sevgili Vatandaşlar, Bugün demokrasimizin içine düştüğü buhran ve son müessif hadiseler dolayısıyla kardeş kavgasına meydan vermemek maksadıyla Türk Silahlı Kuvvetleri, memleketin idaresini ele almıştır. Bu harekâta Silahlı Kuvvetlerimiz; partileri içine düştükleri uzlaşmaz durumdan kurtarmak ve partiler üstü tarafsız bir idarenin nezaret ve hakemliği altında, en kısa zamanda adil ve serbest seçimler yaptırarak idareyi, hangi tarafa mensup olursa olsun, seçimi kazananlara devir ve teslim etmek üzere girişmiş bulunmaktadır.

Girişilmiş olan bu teşebbüs, hiçbir şahsa veya zümreye karşı değildir. İdaremiz, hiç kimse hakkında şahsiyata müteallik tecavüzkâr bir fiile müsaade etmeyeceği gibi, edilmesine de asla müsamaha etmeyecektir. Kim olursa olsun ve hangi partiye mensup bulunursa bulunsun, her vatandaş; kanunlar ve hukuk prensipleri esaslarına göre muamele görecektir. Bütün vatandaşların, partilerin üstünde aynı milletin, aynı soydan gelmiş evlatları olduklarını hatırlayarak ve kin gütmeden birbirlerine karşı hürmetle ve anlayışla muamele etmeleri, ıstıraplarımızın dinmesi ve milli varlığımızın selameti için zaruri görülmektedir.
    Kabineye mensup şahsiyetlerin, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sığınmalarını rica ederiz. Şahsi emniyetleri kanunun teminatı altındadır.
    Müttefiklerimize, komşularımıza ve bütün dünyaya hitap ediyoruz. Gayemiz, Birleşmiş Milletler Anayasası'na ve insan hakları prensiplerine tamamen riayettir. Büyük Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' prensibi bayrağımızdır.
    Bütün ittifaklarımıza ve taahhütlerimize sadığız. NATO ve CENTO'ya inanıyoruz ve bağlıyız. Düşüncemiz 'Yurtta sulh, cihanda sulh'tur."

Sondaki "NATO ve CENTO'ya inanıyoruz ve bağlıyız." cümlesi her şeyi açıklıyor...

• Bir milliyetçinin kendi ülkesi sınırları dışında birilerine bağlı olması düşünülemez ama Türkiye’de eski Sovyet bağlılarının etkili propagandası altında kalmış soldan çarklılar bir şüphe taşırlar, milliyetçileri ABD’nin güdümünde görürler, görmek isterler... İşlerine öyle gelir.Milliyetçi Hareket’in kurucu lideri Alparslan Türkeş’tir. Onun inisiyatifi olmadan ABD bağlılığı düşünülebilir mi?Biz başından beri biliriz ki, Milliyetçi Hareket’in ABD ile işi olamaz.

Ülkücülerin 12 Eylül öncesinde bir sloganı vardı:  “Ne Amerika ne Rusya tam bağımsız Türkiye!”Komünist hareketlerde benzer slogandan bahsedemezsiniz:  “Kahrolsun Amerika!”  derler sadece; yanı başımızda Türk soyluları esarette tutan, Türkiye üzerinden sıcak denizlere inmesi ezelî tasavvuru olan Sovyetlerin/Rusların S/R’sini bile ağızlarına al(a)mazlar. Bu hâl, bağımlığı, bağımlı olunmazsa dahi etkilenmeyi/paralelliği göstermez mi?Doç. Dr. Mehmet Akif Okur’un tarihî bir iş yaptığını ve ABD arşivlerine girerek, Türkeş’le ilgili belgeleri yayınlamaya başladığını (Türk Yurdu, S. 332, Nisan 2015) geçen hafta bu köşede yazmıştım.Bugün belgelerden örnekler vereceğim:“ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Robert G. Miner’in Dışişleri Bakanlığına yolladığı 30 Haziran 1960 tarihli raporda... Türkeş’in yalnızca DP’ye değil, CHP’ye ve İnönü’ye de karşı olduğu ve seçimlere yeni bir partiye liderlik yaparak girmek niyetini taşıdığı belirtiliyor.”  (...)“Miner’ın raporundan 20 gün sonra hazırlanan ulusal istihbarat değerlendirmesinde, Türkeş’in dünya görüşü ile ilgili açıklamalara yer veriliyor.

Milli Birlik Komitesi’nin (MBK) genel çerçevesi tahlil edilirken Gürsel’den sonra Komitenin en etkili üyesi olarak Türkeş gösteriliyor. Belgede ayrıca, Türkeş’in ateşli bir Türk milliyetçisi olduğu, SSCB bünyesindeki Türklerin bağımsızlıklarını elde ederek Türk birliğinin kurulması yönündeki pan-Turanist düşünceleri sebebiyle 1944’te tutuklandığı da belirtiliyor.”  (...) “Türkeş’in liderliğini yaptığı 14 kişilik milliyetçi grubun MBK’dan tasfiye edilişi, bir gün sonra, 13 Kasım 1960’ta, ClA’in ’Çok Gizli’ibareli günlük yazılı istihbarat notunda ele alınmış. CIA belgesinde, Gürsel’in cunta içindeki radikal grubu ortadan kaldırdığı ve geriye kalan 23 kişinin sıkı Batı yanlısı olduğu vurgulanıyor.

Ayrıca, Alparslan Türkeş liderliğindeki ’radikal’sayılan grubun silahlı kuvvetlerdeki etkisinin mevcut Batı yanlısı yönetim için potansiyel bir tehdit olarak görüldüğü de belirtiliyor. Raporun dili, ABD’nin 27 Mayıs’ı yapan kadroya bakışının ana hatlarını özetliyor. Buna göre, MBK, Batıcılar ve Türkeş liderliğindeki milliyetçilerden oluşuyordu. ABD ise radikal olarak nitelediği milliyetçilere değil, Batıcılara sempati duyuyordu.”(...) “4 Ocak 1979 tarihinde hazırlanan ulusal günlük istihbarat telgrafında da MHP’yi konu edinen yazışmalarda yerleşik hâle geldiği anlaşılan yafta tekrar kullanılıyor. Ülkedeki sağ motivasyonlu şiddetin arkasında yer almakla itham edilen ’neofaşist MHP’nin lideri Türkeş’in hükümetin ve Türk toplumunun komünizme kaydığı yönündeki beyanı, CIA tarafından ’sözde nitelemesi eşliğinde aktarılıyor.”Milliyetçileri yine Amerikancılıkla itham ederler mi, dersiniz?
    Kaynak Yeniçağ: Türkeş’in ABD bağı(!) -

Arslan TEKİN - Yeniçağ Gazetesi

• Alakalı alakasız birinin köşe yazısını yapıştırmışsınız hocam. Yok solun sarkıkları yok biz kahramanız onlar hain anca gülerim.

Ben kimseyi bir şey ile itham etmedim. Adam bunu kendisi okudu mu okudu. Son cümlesi bumu bu. O zaman laf kalabalığına gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dubbed

Alakalı alakasız birinin köşe yazısını yapıştırmışsınız hocam. Yok solun sarkıkları yok biz kahramanız onlar hain anca gülerim.

Ben kimseyi bir şey ile itham etmedim. Adam bunu kendisi okudu mu okudu. Son cümlesi bumu bu. O zaman laf kalabalığına gerek yok.
    Türkeş ABD konusunda yanılmış olabilir. Ki Atatürk'ün bile ABD'yi övmüşlüğü vardır. Sonuçta hepimiz kuluz hatalar yaparız. Önemli olan insanın hatalarından ders almasıdır ve bir daha bu hataların tekrarlanmamasıdır.

Alparslan Türkeş, ABD ve yardakçılarının kafasında olsaydı, ne mahkeye çıkıp yıllarca hapis yatardı ne de sürgüne gönderilirdi.

Üstte ithamda bulunduğunuz için yazmak zorunda kaldım. Yoksa kimseye laf yetiştirme derdinde değilim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hataların ders aldıysa ne mutlu.

Hapis cezası almasının sebebi Nihal Atsız ile yakınlığı vs.dir.

Sürgüne gönderilmedi göreve gönderildi.

Gidemeyeceği halde önü açılarak (mahkemeye çıkan ve ceza alan asker kişi o dönemde yurt dışında görev alamaz ama bu şahıs almıştır) natoya göreve gönderildi. Döndüğünde de ihtilal yaptı. Ne tesadüf, cennet vatan 50 yıl geri kaldı...

Komunizm ile mücadele derneğinde eğitim almıştır. Bu dernekte fetö ve bebek katili öcalan da eğitim almıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dubbed -- 12 Mayıs 2018; 23:9:49 >
  • Önceki yazına cevap vereceğim ama öncelikle siyasi görüşünü çok merak ettim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.Abdülhamid ve Erdoğan
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Seçim için boş atıcam.

Sağ ya da sol görüşlü değilim. Vatan için canım feda ne mutlu Türküm diyene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dubbed -- 13 Mayıs 2018; 0:38:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dubbed

Seçim için boş atıcam.

Sağ ya da sol görüşlü değilim. Vatan için canım feda ne mutlu Türküm diyene.
    Aynı kafadanız desene buna sevindim. Bende ne sağcı ne de solcuyum. Milliyetçi/Türkçü çizgiye kendimi daha yakın hissediyorum.

Neyse lafı çok uzatmak da istemiyorum. Alparslan Türkeş'in ihtilale iştirak etmesi kötüydü ama artık olmuş bitmiş bir mevzuuydu yani olan oldu ama keşke de olmasaydı.

Dediğim gibi eskiler zamanında abd'yi bir halt bir kurtarıcı zannettiği için bu hatalar silsilesi meydana geldi.

Türkeş, bu hatadan döndüğü için milli birlik komitesinden dışlandı ve sürgüne gönderildi (veya görev işte her neyse).

Komünizmle mücadele derneği de işte bu abd'yi bir halt zannetmenin bir ürünüydü.

Neyse lafı çok fazla uzattım galiba, iyi akşamlar iyi forumlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfestein -- 14 Mayıs 2018; 10:30:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O dönemde kimse abd'yi bir halt sanmıyordu hocam, sananlar abd nin hesabına çalışan kişiler belli... Ki daha kont gerilla, reis diye türkü yaktıkları kişilerin yaptıkları icraatlardan bahsetmiyorum bile.

Bu arada tanıştığıma memnun oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dubbed -- 14 Mayıs 2018; 12:59:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.