Şimdi Ara

1997 - 2022 memur maaşı ile araba almak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yani takıldığınız ülkenin geri gittiği değil memur maaşı olur olamaz mı?

Yeni.atanan diye birşey yazmadım.

Babamın ozaman ki maaşı ile şimdi olsa ne kadar alacağını karşılaştırdım.

1997 de 1/4 mühendis olan biri ile herhalde 2022 de 1/4 mühendis maaşı karşılaştırılır.

Temmuz zammı ile babam 10bin lira emekli maaşı alacak bu arada... Ama paranın değeri yok!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni memur, öğretmen 6500 lira civarı maaş alıyor,

Mühendis 9bin civarında alıyor.

Bende bir memur olarak yeni arkadaşlara üzülüyorum kredi ile gidip 2000 model hurdaları alıyorlar,

Ben 2014'te başlamıştım memuriyete, ilk yılımda 4 maaşımla gidip bi tofaş aldım, 2018'de 1 yıllık maaşımla 2012 ibiza almıştım.

Yeni başlayıp bir şeylere heves eden arkadaşlarım çok daha kötü durumda yani.

Zor günler geçiriyoruz gerçekten,

Atanmak için 90 civarı puan gerekiyor bazısı 1 yılını feda ediyor bazısı yıllarını, işe başlıyor yapabildiği tek şey hayatını devam ettirmek.

• 1995 yılında emekli olan rahmetli babam memur ikramiyesi ile 1.5 kat (üst kat kaba beton) müstakil bahçeli bir ev yapmış, beyaz eşyaları da eve taşındığımızda sıfırlamıştı.

Şimdi ben emekli olsam alacağım ikramiye 200.000 TL. 200.000 TL. ye sıfır araç dahi alamıyorum.

Sorumlusu kimse Allah onun belasını versin.!

• sissil S kullanıcısına yanıt

E yani?

• Basit bir örnek yaptık geçen gün;

2019 Eylül ayında arkadaşım Mühendis maaşı ile (1/4) sıfır 3008 aldı; hesapladık 33 maaş'ına denk geliyor o günkü ile.

Bugün 81.8 maaş olmuş

Alım gücü hesabı isteyen buyursun :)

• 2019'da memur maaşı ile 2015 model volvo s60 almıştım. 70k birikim + 40k kredi ile. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Aynı aracı şimdi almaya kalksam alamam 

• Ben 5 yıllık personelim 8k alıyorum. Kardeşim 3 ay önce cumhuriyet savcısı oldu aldığı maaş 8.8k şaka gibi gelebilir ama en azından bizim adalet bakanlığında maaşlar oldukça düşük

• taa 2015 temmuzda 1 yıllık maaşımla 36 bin liraya sıfır km fabia almıştım.

yine taa 2018 temmuzda yine 1 yıllık maaşımla 60 bin liraya sıfır km egea almıştım.

yıl 2022 temmuz sayılır. 1 yıllık maaşımla en ucuz sıfır km aracın yarı parasını zor topluyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.