1997 - 2022 memur maaşı ile araba almak
-
-
O zamandan bugüne aslında bugün çok daha iyi durumda olmamız beklenir ama işte dış güçler...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dış mızraklar.hamdolsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Memur maaşı 11.400 değil. Onu da ekleyelim. 6200 lira öğretmen maaşı alanı da biliyorum. Ortalama 7 bin civarı memur maaşları. Tabi bu durumda Citroen ami almak için değil 24 ay 36 ay yemeden içmeden çalışmalılar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
1997'yi bırakın, 2018-2022 arasındaki erimeyi karşılaştırın, yeter. Millet böyle olsun istedi. Başkanlık sistemi effect.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 12 Haziran 2022; 12:47:30 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
O kadar eskiye gitmeye gerek yok haziran 2018 - haziran 2022 arasındaki alım gücü uçurumunu karşılaştırsanız yeter
öncesini karşılaştırmış haklı olarak. Lale devri ile gerileme devrini karşılaştırmanın mantığı yok.
@sissil o fark artan fahiş ÖTV oranlarından kaynaklanıyor olabilir mi ? çünkü dolar 150 kat artmışken maaş 230 kat artmış.
cari açığı dizginlemenin de başka yolunu bilen varsa yazsın! ötv aşırı yüksek ama ötv 30 kalsaydı şimdi yollarda son model premium markalar cirit atıyor olurdu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 12 Haziran 2022; 13:49:42 > -
Eskiden paranın değeri vardı hocam. Şu an o da yok. Yani başka ülkeler de hurdaya ayrılan otomobiller ne yazık ki bizim ülkemizde göz bebeğimiz olmuş.
İhtiyaçtan dolayı 6-7 ay önce 89.000 ₺'ye satmış olduğum Symbol şu an 150.000₺ civarında gidiyor. Her şey değersizleşti.
O kadar eskiye giderseniz başka etkenler işin içine girer. Mesela o dönemlerde araçların fabrikadan çıkış maliyeti çok daha yüksek, üretim çok daha kısıtlı.
3 sene önce bu zaman egea 1.4 easy 63000, yaklaşık olarak 12 aylık maaşıma denk geliyordu.
Bugün egea 1.4 easy 309000, yaklaşık olarak 42 aylık maaşım.
-
Şimdi bu hesaplar yapılırken memur arkadaşin baba evinde , masrafı olmadan yaşaması gerekiyor, evli ve kirada olsa zaten 10 k ancak barınması için yeterli olacak :)
nankör olmayın. o gidemediğiniz, geçemediğiniz, kullanamadığınız havaalanlarını, yolları kim yabdı. tabii ki bu halkın hizmetkarı olan, kardeşiniz. verdiniz yetkiyi, gördünüz etkiyi 2002 den beridir.
Bir kaç yıl öncesine kadar 90'larla kıyaslayınca" GÖRECELİ" olarak fakiriz diyorduk, şimdi "MUTLAK" olarak fakiriz diyoruz.
-
o yüzden 2002 den bu yana araç sayısı 3 e katlandı.
www.ntv.com.trOtomobil sayısı 19 yılda üçe katladıhttps://www.ntv.com.tr/ekonomi/otomobil-sayisi-19-yilda-uce-katladi,e1KHRcGb0kKwzT1RHi4-6Q -
Halk ister onlar yapar...
-
Çok geriye gitmeye gerek yok:
2014' de tek mayışla sıfır ev ile 2 adet ikinci el otomatik vitesli araba almıştım.
Okumak güzel şey
https://www.independentturkish.com/node/411321/ekonomi·/hane-halkı-borcu-18-yılda-138-kat-arttı-borcun-üçte-ikisi-krediler-ve-kredi
Ben anlamıyorum 20 yılda senede 20 milyar dolar kazansa devlet hazinesi. Kenara koysa o parayı şu anda 400 milyar doların nakit hazır olması lazım. Ama kasa -60 milyar dolar.
Nasıl oluyor arkadaş
Aynı yıllarca çalışıp hicbirsey alamadan emekli olan ve sonrada kredi bayağı yüzünden hapse giren memurlar gibi .
Memur maaşı internetteki şişirme ücretler gibi değil. Yeni atanmış cumhuriyet savcısı 8.8k maaş alıyor. Hangi mühendismiş o 11.4k maaş alan acaba? Adli personelim aldığım ücret 8kyı bulmuyor bile. Düğünde takılan takılar olmasa arabayı rüyamızda görürdük. Bir dünya kredi çektik de 9 yaşında araç alabildik. Hamdolsun(!)
Mühendis 11-12 alıyor. Biliyorum atanan mühendis arkadaşlarım var. Öğretmen 8 kazanıyor. Maaşlar bahsettiginiz kadar değil.
Evwt nüfusumuz artmadı çünkü.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Dış mızraklar.hamdolsun
|
O kadar eskiye giderseniz başka etkenler işin içine girer. Mesela o dönemlerde araçların fabrikadan çıkış maliyeti çok daha yüksek, üretim çok daha kısıtlı. 3 sene önce bu zaman egea 1.4 easy 63000, yaklaşık olarak 12 aylık maaşıma denk geliyordu. Bugün egea 1.4 easy 309000, yaklaşık olarak 42 aylık maaşım. |
Memur maaşı 11.400 değil. Onu da ekleyelim. 6200 lira öğretmen maaşı alanı da biliyorum. Ortalama 7 bin civarı memur maaşları. Tabi bu durumda Citroen ami almak için değil 24 ay 36 ay yemeden içmeden çalışmalılar
|
1997'yi bırakın, 2018-2022 arasındaki erimeyi karşılaştırın, yeter. Millet böyle olsun istedi. Başkanlık sistemi effect.
|
O kadar eskiye gitmeye gerek yok haziran 2018 - haziran 2022 arasındaki alım gücü uçurumunu karşılaştırsanız yeter |
Yeni memur, öğretmen 6500 lira civarı maaş alıyor, Mühendis 9bin civarında alıyor. Bende bir memur olarak yeni arkadaşlara üzülüyorum kredi ile gidip 2000 model hurdaları alıyorlar, Ben 2014'te başlamıştım memuriyete, ilk yılımda 4 maaşımla gidip bi tofaş aldım, 2018'de 1 yıllık maaşımla 2012 ibiza almıştım. Yeni başlayıp bir şeylere heves eden arkadaşlarım çok daha kötü durumda yani. Zor günler geçiriyoruz gerçekten, Atanmak için 90 civarı puan gerekiyor bazısı 1 yılını feda ediyor bazısı yıllarını, işe başlıyor yapabildiği tek şey hayatını devam ettirmek. |
Bir kaç yıl öncesine kadar 90'larla kıyaslayınca" GÖRECELİ" olarak fakiriz diyorduk, şimdi "MUTLAK" olarak fakiriz diyoruz. |
Benzer içerikler
- 10 bin bakımı ne kadar tutar
- benzinlik oto yıkama fiyatları
- passat 1.6 tdi impression yorum
- alkolmetrede alkol çıkmaması için ne yapmalı
- gtı ne demek
- yol tutuşu en iyi kış lastiği
- amarok 4x4 sıfır fiyatları
- fiat topolino klima varmı
- bmw elektrikli motor
- yeni cla
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X