1997 Modelmazda 323 familia aracımın bir süredir otomatik camları ile ilgili sorunum var.Uzaktan kumandalı merkezi kilit (alarm) ile aracı kilitlediğimde camlar açık bile olsa otomatik olarak kapanıyor ancak sol arka cam kapanmıyor (onu ayrıca kapatmam gerekiyor-normalde açma kapamada sorun yok çalışıyor), birde aracı çalıştırdıktan sonra ,bazen 1-2 sn. içinde bazende 1-2 dk sonra önceden (aracı çalıştırır çalıştırmaz) açtığım camlar, sanki mrk.kilit açılıp kapanmış gibi bir ses geldikten sonra tüm camlar kapanıyor.Sanki araç çalıştıktan sonra güvenlik önlemi olarak camları kapatıyor.Acaba böyle bir özellik mi var biz mi bilmiyoruz.Ama süre standart değil bazen araç çalışır çalışmaz yapıyor bazen 1-2 dk içinde yapıyor .buna engel olamıyorum.sonra tekrar camları açmam gerekiyor.Çok sıkıcı bir durum değil ama belki basit bir çözümü vardır.Böyle bir sorun ile karşılaşan varmı ? Fikirlerinizi veya tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
sanırım bu alarmında bulunan cam kapatma modulünden kaynaklanıyor.. hiç kimse bu cam kapatma modüllerini tavsiye etmiyor.. bir lektrikçiye git ve söktür.. bende tavsiye etmm.. allah korusun çoluğumuz çoçuğumuz var.. kaç tane küçük çocuğun ölümüne sebep olmuş bu modüller.. sakat.
bende alarm taktırırken biraz hevesle cam modülü istedigimde usta ısrarla taktırmamamı söyledi cocukların karsılasabilecegi sıkıntılardan ziyade cam motorununu zorlanması sonucu cam motorununu yanması ve cam motorununda yaklasık 560 milyon mertebesinde oldugunu söylemişti.. ben yinede ısrar ettim takalım die ama adamı ikna edemedim:)
cam modulu olan bayagı bir arac getirip söktürdüler dedi..
neticede taktırmamıs oldum:)
en önemli meselsi cam motorunu zorlamasıymıs
ama pek cok alarm formunda cam modulleri icin artık sorunsz odugunuda söylemekteler :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme