Şimdi Ara

1999-2003 MODEL 1000cc MOTOR ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİM ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar motora yeni başlıyorum daha çok acemiyim 1000cc'lik motor bakıyorum ama benim bütçem 10-15 bin TL. Şimdi alırken kime göstermeliyim arızası var mı yok mu adama neleri sormalıyım şunu yenimi yaptırdınız veya kaç senedir kullanıyorsunuz ? Nasıl bakım yapar nasıl alırım ?

• Acemisin ve 1000lik bi motor alıcam diyosun

bulaşma illa alıcam diyosan bi acemiliğini at ardından eski model 600cc motor al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz akıllı olan herkes ilk kez kullansada 1 gün içinde rahatça kullanabilir. Uçak değil sonuçta gaz fren vitesi var. Bana lazım olan parçalarda nereleri kontrol ettirmem gerekli her benim diyen usta anlar mı bu işten ? Yoksa adamdan faturalarını mı isteyim ne zaman değişim oldu ne harcadınız diye ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can Tahir

Biraz akıllı olan herkes ilk kez kullansada 1 gün içinde rahatça kullanabilir. Uçak değil sonuçta gaz fren vitesi var. Bana lazım olan parçalarda nereleri kontrol ettirmem gerekli her benim diyen usta anlar mı bu işten ? Yoksa adamdan faturalarını mı isteyim ne zaman değişim oldu ne harcadınız diye ?

kardeş kime sorarsan sor en fazla 250 cc öneriyor çünkü gaz tepkisi ultra degişik 10 bin bütcen var 1000 cc zaten bulamazsın diyelimki buldun güzelde sürüyosun şansın var allah sni seviyor ölmedin diyelim o makineler ne kadar benzir yakıyo biliyormusun bütcesi 10 bin olan birisi o benzini karşılayamaz onun yerine illa büyük cc alıcam diyorsan önce dandik bi 100 cc al trafige alış sonra git honda cbr 500 r var onu al

ama sen illa 1000cc alıcam diyorsan allah günahlarını affetsin namaz ı aksatma zekat ve fitreyi ver imkan varsa bide hacca git diger tarafta rahat et

ekipman konusuna hiç girmiyorum 1000 cc ile başlayacam diyen birisi 40 tl lik kaks ile 1500 tl olan arasında ne fark var der sen bildigini yap

• quote:

Biraz akıllı olan herkes ilk kez kullansada 1 gün içinde rahatça kullanabilir. Uçak değil sonuçta gaz fren vitesi var. Bana lazım olan parçalarda nereleri kontrol ettirmem gerekli her benim diyen usta anlar mı bu işten ? Yoksa adamdan faturalarını mı isteyim ne zaman değişim oldu ne harcadınız diye ?

Acemi adam 1000 cc lik motorla başlamaz. O motorun gazını açtığın gibi seni üzerinden atar, altından fırlar gider.

125-150 cc lik bir alet al, yavaş yavaş öğren sonra yüksek hacime ilgi duyarsan sen bilirsin.

• 150cc ve 250cc olanları sürdüm var trafik tecrübemde baya iyi inş. Amacım hız yapmak değil görüntü ve kalite. Yarış için almıyorum zevk için. Hem 14000 TL'ye Hayabusa var 1999 model.
  • robotica R kullanıcısına yanıt
    Biliyorum çok hızlı makineler. Alışana kadar 2. viteste kaldırırım öğrenince zaten kolay 1 günde ustası olurum. Bu söylemlerinizle beni tahrik ettiniz ilk günden teker yapıcam :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Biliyorum çok hızlı makineler. Alışana kadar 2. viteste kaldırırım öğrenince zaten kolay 1 günde ustası olurum. Bu söylemlerinizle beni tahrik ettiniz ilk günden teker yapıcam :D

Ben tavsiye vermedim aksine KULLANMAYIN diyorum. Ama yine de siz bilirsiniz. Karisamam.

• Öğrenmek istediğim neydi konuyu nerelere getirdik takdir ediyorum biz Türk toplumunu herzaman 1 numarayız :D ( Şimdi alırken kime göstermeliyim arızası var mı yok mu adama neleri sormalıyım şunu yenimi yaptırdınız veya kaç senedir kullanıyorsunuz ? Nasıl bakım yapar nasıl alırım ? )
  • Merhaba,

Helva siparişleriniz alınır.

Toplu alımlarda indirim yapılır!

İyi misiniz, acemilik ve 1000 Cc!!
  • Can Tahir kullanıcısına yanıt
    Bu sadece öneri sana ölürsün mölürsün demeyeceğim ama şunu bilmeni isterim eski model bir motosikleti temiz bulman çok zor ki 15 bin TL ni çöpe atma acemiysen daha temiz bir 250 lik alıp kalan paran ile koruma ekipmanları alman çok iyi olacaktır. Dikkate alırsın almazsın ona bişi diyemem ama bunu bir düşünmeni tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Alırken şunlara dikkat et ama bin bilsen de 1 bilene danış demişler ustaya gidip kendi göremediğin arızalarını soruştur

1) Yağ sızdırıyor mu
    2) Karenajlarda çizik kırık var mı
    3) Lastik yılı ve durumu
    4) Akü ömrü ve durumu
    5) Vites kolu ve ayaklığında bir sorun var mı
    6) Fren disklerinde ve fren aksamında yamukluk, aksaklık var mı
    7) Zincir durumu nasıl kırılmak üzereyse fiyattan düşürtürsün
    8) Radyatörde çatlak ve kırık var mı
    9) Depolar genellikle en fazla hasar alan böle kazada depoda yırtık veya patlak var mı
    10) Marş sistemi nasıl hemen tepki veriyor mu vermiyorsa marş aküsü zayıf veya bitik fiyattan düşürtün
    11) Gaz kolunda sorun varmı
    12) Debriyaş geçişlerinde sorun varmı
    13) Yağ ve benzin filtresi(varsa) yeni mi değilse fiyattan düşürtün
    14) Amörtisörde sorun varmı varsa sakın almayın 1000 cc de bu durum daha da vahim sonuçlar doğurabiliyor
    15) Jantların durumu nasıl kırıksa fiyattan düşürtün
    16) Motor aksamı ve sistem aksamı ( gidon üzerindeki kontrol bölgeleri marş düğmesi sinyaller korna vs ) sorunlu mu
    17) Gidon sağlamlığı ve gideri ne
    18) Farlar nasıl eğer bozuksa maliyeti fiyattan düşürtün
    19) Şasi nasıl ( genelde alüminyumlar kaza durumunda kullanılamaz hale gelir )
    20) Motosiklet çalışırken rutin sesde bir farklılık var mı ( motor sesi gaz vermediğiniz taktirde hep aynı ton ve rutinde ses vermeli yani fıtı fıtı fıtı ise fıtı foto fıtı gibi farlı ses tonunda ve rutininde gelmemeli zaten motor kendini sesinden belli eder o motorun canı gitmiş olabilir )

Şimdilik aklımdakiler bunlar bunlara dikkat edin ve görünür olmayan bölgeler için tecrübeli bir ustadan yardım alın kazasız belasız sürersiniz inşallah daha ne diyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @Oxit@ -- 25 Mayıs 2015; 13:06:35 >

1000 cclik hangi motoru alacağınız da önemli 1000 cc kimse yeni başlayanlara tavsiye etmez eğer bahsettiğiniz Hayabusa veya SS tarzı ise o zaman aman hocam siz ecelinize susamışsınız onu farkettim. Ben 250 cc Hyosung kullanıyorum bir arkadaşım ise 300 cc aldı gazı freni var ile ne yazıkki bitmiyo motor zevklidir ama bir o kadar da zordur. Viraj da 1000 ccliği yatırıp geri kaldırmak yürek ve çok fazla miktarda tecrübe ister ve ben motoslklet alıp da viraja dimdik giren birini daha görmedim viraja girdiğiniz hızı bilmeniz çıkarken nasıl motoru dik konuma getirebileceğiniz çizgisel ilerleme gibi konuları 1000 cclik üzerinde öğrenebileceğinizi sanmıyorum çünkü gereğinden fazla gaz açmak gibi gereğinden az gaz açmak ta kaza sebebidir fazla açarsınız motosiklet teper takla ata ata asfalta düşersiniz az gaz açarsanız lowside olur asfatta motor üstünde değil kıçınızın üstinde gidersiniz eğer onu da başarabilirseniz çünkü düşer düşmez yere ilk eklem bölgeleri ve kafa temasta bulunur eğer düştükten sonra nasıl pozisyonla duracağınızı bilmezseniz boynunuzu kırabilir veya Allah korusun arkadan gelen bir aracın altında kalabilirsiniz motorun alacağı darbe ve masrafı saymıyorum çünkü burda canınız önemli koruma ekipmanınız da yoksa vay halinize bir tarafınız kopmaz da sağ kalırsanız şükredin 1000 cclik motorlar çok torklu ve ağır makinalardır lütfen bunu yapmayın ama yine de yok alacağım diyorsanız SS tarzı almayın 1000 liği

Burda kimse ölmenizi istemiyor hocam ama yinede sorunıza cevap vereceğim bir kere motoru belli bir KM sonra bakıma götürmelisiniz her 5000-10000 bu motora göre değişir yağ filtresini eğer varsa da benzin filtresiniz değiştirmelisiniz yağını ise 1000-5000 KM arası değiştirmelisiniz yağ bilgilerini neyi kullanıcağınızı alcağınız kişiye sorun o size söyler
    motorun zincirini mümkünse her kullanımdan sonra temizleyin zincir ömrü uzun olur ve 1000 Km de bir ve temizledikten sonra yağlayın yağı ise sahibine sorun ama ben genelde motorun atık yağları ile yağlıyorum ama siz ben el bebek gül bebek bakarım motoruma derseniz çok kaliteli zincir yağları var onu da aldığınız kişiye sorun o konuda bilgim yok hangisi iyi hangisi kötü diye aklıma gelenler bunlar

• 1000 kesmez seni bizim arkadaş hayabusa ile başlamıştı..Tı diyorum o şimdi rahmetli..
  • Bizim arkadasda MTT Y2K jet motorlu motorsikletle baslamisti.Ben kendimi biliyorum aga alt tarafi kolu cevirip gidicem, fren sikip durucam demisti.
    Helvasi guzeldi rahmetlinin.

• @Oxit@ kullanıcısına yanıt
    Oxit Allah razı olsun hocaya sorsam bu kadar anlatamazdı kardeşim eline sağlık çok teşekkür ederim hepsi bu ya.. Bizim forumcular helvayı çok seviyo anlaşılan :D
  • Bilmemek böyle birşey işte, yılların motosiklet kullanıcısıyım hala 150 cc lik motosiklet kullanırım ve bırak 1000 liği 600 lüğe dahi cesaret etmedim daha, nedeni ise hem imkanlarımın bulunmayışımından hemde daha önce motosiklet kazası yaptığımdandır. Motosiklet iki tekerdir ve kullanırken çok fazla dikkat isteyen hesap isteyen bir araçtır. Her nekadar tecrübeli olursanız olun yol üzerine dökülmüş mazotu ya da daha yeni yağmur serpiştirmeye başladığında toz ve sunun birleşimi ile oluşan aşırı kaygan zemini hesap etmek çok tecrübe ister. Motosikletle yapacağınız ilk kazada bu sözlerimi aklınıza getirin. Motosikletle kaza yapmayan, yeri öpmeyen de yoktur bunuda unutmayın.
  • Adam gösteriş için alıyormuş bırakın alsın ,doğal seleksiyon diye birşey var ve dünyanın buna ihtiyacı var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.