Şimdi Ara

2000 model octavia hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
13.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    98 model meganım var değiştirmek istiyorum.. bir arkadaşım octavia düşünmezmisin dedi bende araç hakkında herhangi bir şey bilmiyorum'' dedim ve sizden yardım bekliyorum.
    2000 model octavia 1,6 GLX modeli. aşşağıda arac hakkında bilgiler var
    Aracın yakıtı, motoru, kaputu, ikinci eli konusunda bilgielrinizi paylaşmanızı istiyorum..
    şimdiden teşekkür ederim
    hayırlı gunler..

http://www.sahibinden.com/octavia_1_6_glx_i-22WQQaXQQ12437296WQQpXQQdisplayitem

• Yapay Zekanın Yanıtı

2000 Model Skoda Octavia: Tam Bir İnceleme

2000 model Skoda Octavia, güvenilirliği, geniş iç mekanı ve uygun fiyatıyla tanınan popüler bir aile otomobilidir. Bu kapsamlı incelemede, 2000 model Octavia'nın özelliklerine, performansına ve yorumlarına yakından bakacağız.

Özellikler

2000 model Octavia, hem sedan hem de station wagon gövde seçenekleriyle sunuldu. 1.6 litrelik GLX motor, 101 beygir gücü ve 145 Nm tork üretiyordu. Beş ileri manuel veya dört ileri otomatik şanzımanla eşleştirilebiliyordu.

Octavia'nın standart özellikleri arasında klima, elektrikli camlar, hidrolik direksiyon ve sürücü hava yastığı yer alıyordu. Daha yüksek donanım seviyeleri, alaşım jantlar, sis farları ve deri döşeme gibi ilave özellikler sunuyordu.

Performans

1.6 litrelik motor, günlük sürüş için yeterli güç sunuyor. 0-100 km/s hızlanma süresi yaklaşık 12 saniyedir ve maksimum hızı 185 km/s'dir. Octavia, dengeli yol tutuşu ve rahat sürüşüyle bilinir.

Yorumlar

2000 model Skoda Octavia, kullanıcılar tarafından genel olarak olumlu yorumlar almıştır. Sağlamlığı, ferah iç mekanı ve düşük bakım maliyetleri övülürken, göreceli olarak düşük performansı ve bazı ucuz malzemelerin kullanımı eleştirilmiştir.

Fiyatlar

2000 model Skoda Octavia'nın ikinci el fiyatları, kilometre, durum ve donanım seviyesine bağlı olarak değişmektedir. İyi durumda bir örneği yaklaşık 30.000 TL ile 60.000 TL arasında bulabilirsiniz.

Sonuç

2000 model Skoda Octavia, güvenilirlik, genişlik ve uygun fiyat arayanlar için sağlam bir seçenektir. Göze çarpmayan performansı ve bazı ucuz malzemelerin kullanımı, bazı alıcıları caydırabilir, ancak genel olarak Octavia, bütçesine uygun ve pratik bir aile otomobilidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam o kasa octavialar , vw golf4 ile aynı platformu kullanmaktadır.
    aracın yürür aksamı motoru vites kutusu, iç aksamı tamamen golf 4 ile aynıdır. sadece dış görünüşü farklı ve önünde skoda amblemi vardır.
  • Teşekkür ederim arkadaşım
    pekala siz octavia kullanıcısımısınız?
    kullanımı nasıl ?
    Benzin li olanların tuketimi nasıldır?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mat_Ogr

Teşekkür ederim arkadaşım
    pekala siz octavia kullanıcısımısınız?
    kullanımı nasıl ?
    Benzin li olanların tuketimi nasıldır?

Bu ilk kasa ben sana bi üst kasasını öneririm daha güzel duruyor ve o araca o kadar para çok fazla ben bi üst kasasının 1.8T sini kullanıyorum tüplü şu an satmak istesem 18,500-19 yazarım ki kasa ve motor farkı var.

Araç aldığımdan beri bende 170 bin yaptım bana sorun çıkarmadı hiç,bakımını aksatma masrafından kaçma taş gibi sorun çıkarmaz
  • Üst kasadan kastın kaç model oluyor? 2002 den sonra mı 2003 den sonra mı?
    18-19 lira param olsa dediğini yapabilirim ama 14-15 lira para var...
    Octavia türü başka ne tür bir araç alınabılır?
    fabia veya felica modelleri için ne söyleyebilirsiniz?
  • abicim ben fabıa kullanıcısıyım...elinizdeki parayla çok temiz fabialar bulabilirsiniz...fabıa 2001 yılında 6 avrupa ülkesinde yılın otomobili seçilmiş...güvenlik testlerinde ise 4 yıldız almıştır...araçta çok ilgi çekici özellikler var sogutmalı torpito gözü ve kutu kola soğutma gözü gibi...aradığınız herşeyi bulabileceğiniz bir fabıa choice önerebilirim...1.400 cc 101 beygir...16 walf... hiç zorlanmadan 220 ye çıkabiliyor...yakıt konusunda inanılmaz bi araç...bide lpg attınmı hiç inesin gelmez :):) bugün ben fren balatalarını değiştirdim 70 lira oda orjinal... yedek parçada bazı parçalar çok pahalı olabiliyor.ama o parçalarda çok nadir sorun çıkaran parçalar...örnek comfort ünitesi gibi...yani 4 lü flaşörlerin takılı kalması söz konusu...veya direksiyon sensörü oda 180 lira civarı...onun dışında eğer arabaya gerekli bakımı aksatmadan yaprsanız uzun yıllar bıkmadan binebilirsiniz...eğer düşünürseniz ben araştırıyorum evde...size yardımcı olabilirim...

• Teşekkür ederim arkadaşım fabia modellerinede bakıyorum..
    Yardımcı olursanız tabiki çok sevinirim.
    önerilerinizi beklıyorum..
    görüşmek üzre Allah a emanet olun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 model farkları
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende biraz araştırma yapim abicim sana mail atarım...
  • ya abi arabada ne gibi kriterler düşünüyosun yani modeli motor hacmi konusunda biraz bilgi verirmisin...
  • abi sana şu kadarını söylüyorum...bu buluştur bu tavsiye ettiğim arabayı al :):) yoksa ben arabamı satıp alacam...

http://www.sahibinden.com/2005_model_23_000_km_101_bg-71WQQaXQQ14722505WQQpXQQdisplayitem
  • teşekkür ederim araştırmaların için..
    bu modeller ewt gayet guzel gözukuyor.
    benzınlı olanlarının şehir içi ve şehirdışı yakıt performansları nasıl??
    ben lpg lı olanlarını tercih edıyorum..
    bagajı kuçuk olmayan bır araç degılmı bu fabia lar.. kullanmadımda hiçde binmedim bir araç..
    tavsiyelerini beklıyorum ustam
  • Dostum benim şuanda aracım yok ama bir ara Octavia'ya kafayı takmıştım ve epey araştırma yapmıştım.
    2003 model Octavia sahibi bir arkadaşım aracından çok ama çok memnun olduğunu belirtiyordu. Ayrıca motor parçalarında audi amblemleri olduğunu söylemişti.
    Octavia Skoda'nın bana göre son yılların en iyi çıkış yapan gizemli ama Türkiyede kıymeti bilinmeyen bir modelidir.
    İnsanlarımız hiçbir güvenlik donanımı olmayan arabalara bir dünya para ödüyorlar. sırf 2.el de para etsin diye. Birçok arabada opsiyonel olan donanımlar özellikle makyajlanmış 2005 model ve üstlerinde standart sunuluyor. ABS,ASR,ESP, hava yastığı bana göre bütün arabalarda standart olması gerekirken malesef ülkemizde hala lüks sayılıyor. Octavia'da bu emniyet donanımları standart. Üstelik diğer parçaları ya volkswagen ya da audi ile aynı kalitede. ayrıca araçta işçilik ve malzeme kaliteside fiyatına göre sınıfının en iyilerindendir. hatta ne kadar doğru bilemiyorum ama şöyle bir şehir efsanesi çok konuşulmaktadır; adamın biri almanya da volkswagen'e dava açmış. sebebide adam Passat almış sonra bakmış aynı özellikler ve malzeme kalitesi yarı fiyatına Octavia'da var. beni kazıkladınız diye tazminat talebinde bulunmuş:))

Benim sana tavsiyem bütçen uygunsa Octavia Elegance 2005 model ve üstünü temizini bulursan hiç düşünmeden almandır.

• quote:

Orjinalden alıntı: Mat_Ogr

teşekkür ederim araştırmaların için..
    bu modeller ewt gayet guzel gözukuyor.
    benzınlı olanlarının şehir içi ve şehirdışı yakıt performansları nasıl??
    ben lpg lı olanlarını tercih edıyorum..
    bagajı kuçuk olmayan bır araç degılmı bu fabia lar.. kullanmadımda hiçde binmedim bir araç..
    tavsiyelerini beklıyorum ustam

Şehir içinde yaklaşık 10 litre, şehir dışında da 5.8 litre yakıyor.
  • Arkadaşım teşekkür ederim gayet güzel açıklamalarda bulunmuşsun. bunlar alacağım araç için önemliydi.
    2005 üzeri elegance al demişsin.. memur bir adamım 14-15 civarı para çıkartabiliyorum. bundan üstünü çıkaramıyorum.
    14-15 e de 2005 üstü elegance vemezler.. artık nasıpse 5-6 yıl sonra olur:)
    skoda parçalarının ucuz olduğunuda duymuştum.. ama nedense piyasada fazla octavia yok sebebi ne olabilir acaba.. ?
    Bulunduğum ilçeye bakıyorum sadece bır tane octavia gördüö .. fabia var bi kaç tane ama octavia neredeyse yok denecek kadar az.
    octavia türü güzel araçlar bulursanız veya duyarsanız tavsiyelerinizi beklıyorum..
    Hayırlı günler..
  • Octavia malesef Türkiye'de hakettiği değeri bulamıyor..sebebi ise SKODA isminden kaynaklanıyor. Bizim insanımız bazı markalara karşı önyarıgılı. Skoda yı hala o eski hurda pazarcı kamyonetleri ürettiğini zannediyor. Halbuki Skoda Volkswagen Group bünyesine katıldı ve OCTAVİA da bu firmanın gözbebeğidir. zaten dikkat et Fabia Polo'ya Octavia'da neredeyse Passat'a benziyor.
    senin bulunduğun şehirde olmamasıda bununla açıklanabilir. Yıllarca külüstür Tofaş- Fiat Kuş serisi ve Renault'un Broadwaylerini baş tacı yapmış Türk tüketicisinin önyargılarını kırmak kolay değil tabi..
    Benim şahsi fikrimi sorarsan yüksek modelli araç alacaksan Skoda Octavia ama eğer bütçem müsait değil diyosan o zaman sana başka araç tavsiye edeceğim.
    Bu aracın adını söylediğimde önce dur ya sen ne yapıyosun ben o kadar zenginmiyim memurum yahu diyeceksin:))
    Mercedes.
    1990- 1994 model arası 190E ya da 9000-15000 TL arası
    1985- 1994 arası W124 kasa 230E, 10000- 17000TL

yukardaki modeller senin bütçene uygun. 2.el araba alacaksan Mercedes'ten şaşma derim. dostum hiç gözünü korkutma..mercedesin parçası bol, istanbul ve ankarada istemediğim kadar parçacı tamirci bulabilirsin..zaten bikere sağlam bakım yaptınmı enaz 5 sene kaputu açmazsın..
    Octavia'ya kafayı takmıştım bir ara demiştim ama sonra Mercedesi gördüğümde otomobile bakış açım değişti. ben kısmet olursa yakında 1983 model 123 kasa otomatik alacağım..
    arkaşımda 1991 model 190E var 2 senedir sadece 80TL masraf yaptı.
    Sahibinden.com da özellikle Ankara'da şahane temiz mercedesler var bi bakmanı tavsiye ederim.
    sakın memurum ya da gelirim az diye gözün korkmasın..parçası bol ve ucuzdur..
    unutma mercedese binen başka arabaya binmez ayrıca araçlar 2 ye ayrılır mercedes ve diğerleri..

• MERHABA ARKADAŞLAR 2000 MODEL OTOMATİK WW GOLF MÜ YOKSA 2000 MODEL OTOMATİK SKODA OKTAVİA MI SİZCE HANGİSİ TERCİH EDİLİR YORUMLAŞEKKÜR EDERİM ???RINIZI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM???

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.