Şimdi Ara

Toyota Avensis 2.0 Executive Elegant Hakkında Bilgiye İhtiyacım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
5.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde 99 Model Opel Omega 2.5 v6 aracımı sattım. Haliyle şimdi bir boşluktayım. Keseme göre bir araç bakınıyorum ve Toyota Avensis 2.0 Executive Elegant 2005-2007 modelleri arasında Otomatik vites Benzinli bir araç almaya karar verdim.

Önemli not: Lütfen başka araç önerisinde bulunmayınız.

Bu aracı tercih sebebim donanım olarak dolu olması, Omega sonrası konfor boşluğuna düşmek istememem ve malum Toyota kalitesine olan güvenim. Tabi keseme göre olması da önemli bir ayrıntı. Forumda aramızda bu aracı kullanan veya bir zamanlar kullanmış olan arkadaşlarımız varsa, bakım, yedek parça, yakıt ve sürüş keyfi açısından yorumlarını almak istiyorum.

Lütfen değerli yorumlarınızı esirgemeyiniz.

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asi_ -- 7 Kasım 2013; 23:38:27 >

• İki aracı da kullanmadım ama yine de görüşlerimi bildirmek isterim

Dediğiniz kasalar Vectra C'nin rakibi olan kasa sanırsam. Opel forumunda okumuştum, adam Astra, Vectra C ve neredeyse Opel'in her modelini kullanmıştı ancak hiçbirinde Omega gibi konforu bulamadığını söylemişti.

Aslında şöyle açıklamak daha doğru olur. 2000 model D segmenti araçlar 2010 model C segmenti araçlara konfor bakımından kafa tutuyor.

Ve aynı şekilde düşünürsek 2000 model E segmenti araçlar 2010 model D segmenti araçlardan daha konforlu olabilir.

Motor güçlerini karşılaştıracak olursak
    Omega: 170hp/230nm
    Avensis: 147hp/190nm

Ayrıca Omega'daki V6'nın sesi bile insana huzur verir, bastıkça basası gelir insanın. Yokuşlarda yine aynı şekilde Omega çok daha iyi götürür.

Güvenlik olarak Avensis daha üstündür sanırım.

Ancak bi otobana çıktınız mı o yayla gibi araç olan Omega'yı ararsınız kanımca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi createemir -- 7 Kasım 2013; 23:54:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• createemir kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Artık Omega sayfası kapandı. Yeni alacağım araç mutlaka onun gibi olamayacak bunu biliyorum ama alıştığım konfordan mümkün olduğunca az ödün vererek yeni aracıma ulaşmak istiyorum. Teknik detayları biliyorum, pratikte araç nasıl merak ediyorum.
  • Güzel tercih , motor bilinen bi ünite , sıkıntısı yok , lpg ile uyumlu , omegadan sonra yakıt olarak daha ekonomik.
  • Olmuşken 2007 makyajlı kasa alın. Görsel ve bazı donanımsal değişiklikler oldu.
  • arifomer kullanıcısına yanıt
    Ne gibi değişiklikler oldu ? 2007 Modeller ulaşabileceğim seviyede. Detaylı bilgi verebilir misiniz ?
  • 2003-2006 kasalar makyajdan önce ki kasalardır

2007-2009 kasalar ise makyajlıdır.

2003-2006 kasalar 4630 mm dir

2007-2009 ise 4645 mm

makyajlı kasa da sinyaller çamurluktan alınıp aynalara geçmişti.

orta konsolda ki yol bilgisayarı daha aşağı bir konuma alındı ve yerine saklama gözü (yurt dışında aynı yerde navigasyon var.) koyuldu.

2003-2006 track cd okurken

2007-2009 larda 6 lı mp3 çalara geçildi.

Ön farlar karartıldı ve tampon ile daha spor bir görünüm oluştu.

otomatik yanan farlar eklendi.

elegant modellerin tamamında esp standart oldu makyajlı da.

aklıma gelenler bunlar şimdilil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • vay be forumda omega v6 kullanıcımı varmış. neden sattığınızı memnun olup olmadığınızı sorsam bilgi verebilirmisiniz acaba?
  • omegadan sonra kesmez 2001 üzeri nissan maxima 2.0 v6 veya infinity q30 3.0v6
  • arifomer kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim
  • Hellori Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Model yükseltmek aklımda yoktu arabamdan da çok memnundum. Birisi arabamı görüp çok beğenmiş, forumda daha önce resmini paylaşmıştım, OPC jantlar takmıştım en son. Bir anda satış işlemini gerçekleştirmiş olduk, alan memnun satan memnun durumu oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

Güzel tercih , motor bilinen bi ünite , sıkıntısı yok , lpg ile uyumlu , omegadan sonra yakıt olarak daha ekonomik.

d4 motorlar sıralı sistem lpg ile uyumlu değildir, karadüzen lpg montajı yapılıyor, o da ne kadar sağlıklı ve verimli bilinmez...
  • wehrmacht kullanıcısına yanıt
  • avensis42 kullanıcısına yanıt
    Sıralı sistem LPG li araçlar var, karadüzen dediğimiz eski sistemli LPG kullanmak istemem. Alırken buna da dikkat ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asi_

Sıralı sistem LPG li araçlar var, karadüzen dediğimiz eski sistemli LPG kullanmak istemem. Alırken buna da dikkat ediyorum.

hocam eminmisiniz?

son 6 aydır takip etmiyorum ama 2.0 d4 motorlar benim bildiğim sıralı sistemle uyumsuz...
  • Aracın süspansiyonları yumuşak ve içi de güzel.Ama kısa süreli bir tecrübem olduğu için motor hakkında pek bilgim yok.Ama kesinlikle rahat bir araç.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • avensis42 kullanıcısına yanıt
    Araştırdığım kadarıyla sıralı sistem her marka olmuyormuş, prins marka uyumlu deniliyor. Bunu araştıracağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asi_

Araştırdığım kadarıyla sıralı sistem her marka olmuyormuş, prins marka uyumlu deniliyor. Bunu araştıracağım.

biraz önce sıralı diye verilen ilanlara baktığımda hemen hemen hepsinde karadüzen düğmeler var, bence iyi araştırın...

örnek
    gaz pedalının oraya dikkat edin ilan sıralı diye verilmiş..
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-siralilpg,li-otomatikvites-acilirtavan-deridoseme-koltukisitma-138205492/detay/

• asi_ A kullanıcısına yanıt
    Sıralı değil lpdi denen sistemi taktıracaksın veya eski karbiratörlü sisteme lpg ye propan karbretörü ilevesi ile yani lpg değil seninkisi.

Diğer mevzu lüzumsuz vurguladığın uyarını okudum fakat bilmen gerektiğini düşündüm
  • wehrmacht kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, ben bir araca odaklanmak istediğim için onu yazdım yanlış anlaşılma olmasın, tabiki fikirleriniz önemli.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.