her recovery işleminden sonra böldüğüm alanlar kayboluyor. şu an ki hard diskim c:1tb d:1tb. windowsun disk yönetimini kullanarak c yi 2 ye böldüm. c: d: ve e: olmak üzere 3 tane partitionım var. şimdi sıkıntı şu recovery yapıp fabrika ayarlarına döndüğümde c den ayırdığım partition e siliniyor veriler kayboluyor. buna kalıcı bir çözüm bulmak istiyorum. bir kere c yi 2 ye ayırıp recovery yapsamda kaybolmasın istiyorum. yardımlarınızı bekliyorum.
Dvd ile recovery yaparken partları silmesi normal ama hdd den recovery yaparken partların silinmesine anlam veremedim. Söyle yapabilirsiniz. Dvd den format atarsiniz acronis veya başka bi disk imaj alma programlari ile imaj alır format atacagınız zaman bu imajı kullanarak atarsiniz partlarınız zarar görmeden durur
hocam aynı dediğiniz yöntem aklıma geldi. madem recovery ile olmuyor acronis den c nin imagini alır yaparım dedim. Ama acronisde c nin yedeğini alamadı. yedeklemek istediğin partition seçme sayfasında c pasif olarak görünüyor ve seçtirmiyor. fazlasıyla saçma evet ama aynen durum bu. açıklaması da yanında dynamic yazıyor. anladığım kadarıyla c zaten hp tarafından recovery, hp tools ve c olmak üzere3 e bölündüğü için c ni imagini aldırmıyor. d de ise sıkıntı yok zaten tek parça olduğu için onun hertürlü imagini alabiliyorum (aktif) ama işletim sistemi c deyken d nin imagi olsa ne olur olmasa ne olur. 1tb c ile kala kaldım ne bölebiliyorum ne başka birşey yapabiliyorum.