Şimdi Ara

2.0 araba 1.3 gibi gidiyor lütfen yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • baskı balatayı tamamen kontrol ettirdim hiçbir sıkıntı yok ama subaplar motor pistonlarının içinde bildiğim kadarıyla daha motoru söktrmedim zaten muğadaki renault servislerinide pek güvenmiyorum sadece para tuzağı birçoğu
  • chip arabanın biraz daha hızlı gitmesini sağlıyor ben normal düzeyinde gitsin istiyorum hız meraklısı değilim sevmemde ama uzun yola çıktımmı ibre kaçıncı viteste olursa olsun 3.5bin deviri geçtimi motor bağırıyo ama raç gitmiyor sanki motoru tutan sanki tıkanan bi yeri varmış gibi ve çok fazla gaz yiyiyor km/55 kruşa çıktı diyebilirim :)
  • Hocam bu konuda size katılıyorum servislerin bir çoğu para tuzağı, olmayan nedenlerle rakamları yükseğe çekiyorlar. Onun yerine bilindik işi sağlam yapan ustalara götürürseniz hem arabanız için iyi olur hemde makul fiyatlara halletmiş olursunuz.
  • evet aynen öyle daha bu gün başıma geldi servise gittim bilgisayara bağlayın dedim gerek yok dediler alakasız bi şekilde bobinleri değiştirdiler tamam dediler 200 tl boş boşuna para verdim değişen hiçbir şey yok snuç aynı
  • Bence bi debriyaj balatanizi kontrol edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı aracın 2001 modelini kullandım tüpe hiç uyumlu değildi ancak benzinde baya giderdi..
  • kaç motordu sizin aracınız ve kaç km/h görürdünüz mesela
  • Head gasket yanmış olabilir. Hafiften yağla, su karıştırmaya başladıysa motor bağırır gitmez. Kompresyon testı yaptırsanız çok iyi olur. İlerde başınıza büyük iş çıkarabilir. Yol yakınken kafa taşlanır, gasket değişirse pistonlar bari zarar görmez. Sanayide ustasını bulsanız, bir kullanışta derdini bulur. Kolay gelsin.
  • Hocam araçlar aynı değil ama eski aracımda benzer durum olmuştu. Belki aynı parçadır. Motorun oralarda benzini ayarlayan bi alet var ufacık bişey. Adı nedir tam hatırlayamadım. İsteğe göre benzin gönderiyor motora. Onu sökmüştük biz sora taktık meğer bozmuşuz Araba bağırıyor ama gitmiyordu. Sora değiştirdim düzelmişti. Ona bi baktır. Ama ucuz bişey değil ha
  • Araba manuel ise baski balata diyorum bosa ceviriyor olabilir hem yakar hem gitmez
    Birde akismetreleri hava ile yakit sensorlerini kontrol ediniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARNİNG -- 19 Şubat 2014; 11:39:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nivacı

1.3 turbo demişler bir kaç liseli ,isteyen 1.3 turbo motorla gelsin 2001 model 13 yaşındaki 1.6 mareayla plakamı okusunlar.

sana 1.3 fazla gelir, 1.2 turbo verelim?
  • Bence motor ömrünün son baharını yaşıyor.Revizyon istiyor.Bi kompressör değerlerini ölçtürün derim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lewel123

Bence motor ömrünün son baharını yaşıyor.Revizyon istiyor.Bi kompressör değerlerini ölçtürün derim ben.

+1 aklıma ilk gelen buydu
  • furkanandac F kullanıcısına yanıt
    Arac bagiriyor ama gitmiyorsa debriyaj balatasinda sorun vardir bitmis olabiir

• Lpg sistemi aracın motorunda hasara sebep olmuştur (subaplar,segmanlar, ) çoğu lpgli araçta bu olur.zaten bahsi geçen motor verimsizdir.(yakıt tüketimi yüksektir ve 4000 devir altında çok zayıftır)atmosferik olduğu için de performans düşüktür bir de lpg den dolayı motorun hasar görmesi kaçınılmazdır.

kompresyon(sıkıştırma değerleri ölçülmeli) olası sebepler

silindir kapak contasında hasar

segmanlarda hasar

subap ve iticilerinde hasar

işte ben bu sebeplerden dolayı lpgli araç sevmem.ve asla taktırmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue spirit

98 kodel olduğundan olabilir mi acaba 16 yıllık motor. zaten görece verimsiz motorlar bir de zaman faktörü eklenince kaçınılmaz son.

o araç şuan 80-90 beygir anca veriyordur.

O zaman benim 115lik 97 Laguna 60 beygir herhalde. Ama şansa bakın ki 0-100 değeri ile fabrika verisi arasında 1 saniye fark var.
  • furkanandac F kullanıcısına yanıt
    Gaz yemeyip bağırıyorsa büyük ihtimal baskı balata değişmesi gerekebilir 2009 laguna da böyleydi yokuş çıkmıyordu baskıdanmış meğerse

• nivacı N kullanıcısına yanıt
    Hocam tek wankel 1.3 motor mazda rx8ler böyle.
    İnanmazsanız buyrun:
    ilanların hepsinide inceleyebilirsiniz ben sadece size bir örnek verdim.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-evo-mazda-rx-8-r3-revolution-154379270/detay
  • reyftn kardeş vallahi ben 140beygir arabam 100km/h görünce mutlu oluyorum o dereceye geldim :))
  • lpg den kaynaklı subaplar filan erimiş olabilir mi ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.