Şimdi Ara

2.0 araba 1.3 gibi gidiyor lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar herkeze kolay gelsin sizin bilgilerinize ihtiyacım var...

aracım 98 model 2.0 140 beygir ( Volvo motor ) Renault laguna

araç benzindede gazdada aynı sorunu yaşatıyor bana ama benzinde biraz daha iyi gazda biraz daha baskın yapıyor sorun şuki araç 1.3 motor gibi randıman veriyor yani 2.0 motor kullanıgımı hissedemiyorum 1.6 şahin beni geçiyor araba gitmiyor hele hele gazda 4bin deviri geçtimi araç bağırıyor ama gitmiyor sanki gitmesini engelleyen birşey varmış gibi anlıyamıyorum renault servisine gittim bobin felan değiştirdiler oldu dediler bıraktırlar ama bi değişiklik yok egzozcuya gittim katalizör ün içi boşaltılmış bi sıkıntı yok dedi ve çok fenada yakıt yakıyor ben ne yapıcağımı şaşırdım bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum

• bir arkadaşımın babasında vardı aynı araçtan, aynı şeyden muzdaripti o da... herhangi bilgim yok ama maalesef...
  • ya birsürü seçenek denedim buji dediler hepsini değiştirdim gaz ayarı kısıktır dediler laguna otomatik ayar yağıyormuş şaşırdım kaldım arabada volvo s40 motoru var yemin ediyorum dün şansıma yanımdan s40 geçti arkasına takılayım dedim benim araba yırttı kendini s40 ın arka sis lambasını bile göremedim yani
  • bizim araçta da benzer bi problem var ama anlattığınız kadar fazla değil. yani 150 nin üstüne çıkmak istediğimiz zaman devir 3500 e dayanıyor ve bağırmaya başlıyor. siz kaça kadar çıkabiliyorsunuz?
  • Merhaba

Aracınız karbüratörlü mi bilmiyorum fakat karbüratör ise karbüratörü baktırmanızı tavsiye ederim.Ben aracımın marş sorunu nedeni ile karbüratörü yaptırdım yaptırdıktan sonra gaz hassasiyetine alışmam 2 gün sürdü çünkü eskisi gibi gaza bastığımda araba zıplıyordu çekişlerin de ciddi farklılık yarattı

karbüratör yoksa gaz kelebeği vardır temizlettirmeyi deneyebilirsiniz yine gaz kelebeği performansda etkilidir
  • Bizim dayıdada vardı aynı sorun eksantirik le ilgili bir dalgayı değiştirdiler araba fişek gibi oldu diyordu bi baktır
  • vites attıktan sonra gidiyor ama 3. vitesle 150 yapması gereken araç 120 zor görüyor belkide görmüyor

bilgi için çok teşekkürler fakat bildiğim kadarıyla araba enjeksiyonlu karbiratör yok ve yanlış biliyor olablirm hatam varsa düzeltiniz gaz kelebeği karbiratörlü arabalarda oluyordu sanırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 99 model, 240binde 2.0 motor benzinli Xantia'mda gaz yememye başlamıştı, bir deppyla 400km anca gidiyordu, cihaza bağladıklarında map sensörü arızası verdi.
    Duruma göre CRC marka özel kimyasalıyla temizlenebilir yada 150-200tl ye yenisi takılır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanandac

vites attıktan sonra gidiyor ama 3. vitesle 150 yapması gereken araç 120 zor görüyor belkide görmüyor

bilgi için çok teşekkürler fakat bildiğim kadarıyla araba enjeksiyonlu karbiratör yok ve yanlış biliyor olablirm hatam varsa düzeltiniz gaz kelebeği karbiratörlü arabalarda oluyordu sanırım

Gaz kelebeği tüm araçlarda olmakta karbiratörü araçlarda karbiratöre bakım yapınca gaz kelebeği de elden geçmiş oluyor.

karbiratör yoksa gaz kelebeği farklı bir yerinde aracın
  • eksantirik açıkcası nedir bilmiyorum ama yarın ilk işim onu ustaya sormak olucak

DNZ kardeş cihaza nerde bağlatabilirm ki reno servislerinden nefret ediyorum hangi servise gittiysem adam akıllı ilgilenmiyorlar saçma sapan alakasız parçalar değiştirip 400-500 tl ücret istiyorlar ve hala aynı aracımı çok fazla severken bu durumdan dolayı iyice soğumaya başladım
  • furkanandac F kullanıcısına yanıt
    Bosch car service lere sorabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 98 kodel olduğundan olabilir mi acaba 16 yıllık motor. zaten görece verimsiz motorlar bir de zaman faktörü eklenince kaçınılmaz son.

o araç şuan 80-90 beygir anca veriyordur.
  • Arkadaşın araç yazdıklarından çıkarttıgım kadarıyla yüksek devirlerde performans kaybı yaşatıyor.Baskı balatayı ne zaman değiştirdiniz en son?
  • bosh car servisi var bi tane yarın götüreyim bilgi için çok teşekkr ederim

blue kardeş şimdi sorunumu yazarkende belli ettim volvo s40 arabayla aynı motora sahibim ve o 96 moodeldi beni geçen arkadaşımın babasının aracı biliyorum yani ne kadar yaşlı olursa olsun bence başka bi sıkıntısı var dediğiniz bi nebze doğru ilk hali gibi olmasını beklemiyorum ama 2.0 motorunda 1.3 gibi gitmesinide kabul edemişyorum
  • 1.3 gibi demeden önce Turbo 1.3 kullanmalısınız.
  • baskı balayı en son ne zaman değiştirdiğimi hatırlamıyorum ama 3 ustaya götürdüm 5. vitese takarak bişeler denediler patinaj felan değişik şeyler denedi hepsi baskı balata debriyaj setin sağlam dediler
  • yüksel bey yanlış anlaşılmasın ben 1.3 ü asla ezmiyorum benim bu aracımdan önce 2005 accent 1.3 MPI motorum vardı ve kesinlkle hakkını yiyemem 4. vitesle 195 km/h gördüm ben otobanda sadece benim aklımda şöyle bi yapı var 1.3 öyle gidiyorsa 2.0 motorlu araçları görüyoruz daha iyi ve seri olmasını bekliyorum hele bide aynı motora sahip olduğum volvo s40 yanımdan öyle geçince iyice motordan soğudum
  • Subapların bazılarında sorun olabilir mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • baskı balatayı kontrol ettirin güç kaybı varsa aracı kontrol ettrip orjinal parça kullanmak gerekir bana göre
  • .3 yanlış bir tanım olmuş
    Ne de olsa wankel 1.3ler az tokatlamıyor kendinden hacim olarak 2-3 kat arabaları.
    Malum 1.3=231hp

Bence chip deneyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.