Şimdi Ara

2.0 motor az yakar efsanesi biri açıklayabilir mi? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
3
Favori
58.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CemUsUs

quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

İki etken var,
    1 aracı kullanım şekli
    2 aracın ağırlık motor uyumu

Her bulduğun düzlükte 180 yapıştırırsan 2,0 araç daha az tüketir mesela

dogrudur..

senede 70000 km yol yapiyorum..

90-110 arasi, golf tdi aracim e90 320d aracimdan az yakiyordu..

fakat 180-220 bandinda seyahat edersem 320d 1-1,5lt/100 km daha ekonomik..

Aynen hocam. Ayrıca,
    Kasa- motor uyumsuzluğuna güzel örnekler D kasa 1,6 dizeller. Hem gitmiyor hem de ekonomik değiller. Kağıt üzerinde harika görünüyorlar oysa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 litre avensis full dolu bagaj yolcu dolu memlekete seyahat
    1.6 litre hyundai elantramdan az yakıyordu
    çeksin diye aracı bas babam bas
    heleki ilk kalkış ve yokuşlarda
    hyundai satıp 2 litre motora döndüm
    atıp tutmayla değil ölçümlerle sabitti
    galericiler ve otomobilden anlayanlar evet doğru söylüyorsun diyordu
    benzinlide bu böyle dizelde ise farklı 1.6 2.0 litreden az yakar.
  • 2.0 TSI motor gibi güçlü motorlar az gaza basınca kasayı rahat hareket ettirdiği için az yakar. Ayrıca sabit tork eğrisi de olaya katkı sağlar.
  • dogrudur ama bu sehir disinda gecerli tabiki 2.0 daha az yakar daha zorlanmayacagi ve dur kalk olmayacagi icin zaten 2.0 motorlar kalktiktan sonra benzin tuketimini 100 km 4.5 lt gibi gosteriyor,sehir icinde bile. sakin kullanimda sehir icinde 9.5 lt civari yakar pejo 307 den bilioyrum gözle gorulmus yakitlardir ama uzun yolda cok ta az yakmazlar bastigin zaman 2.0 araclar. bendeki 1.4 75 ps olmasina ragmen sehir icinde 8.5 lt yakiyor bu yuzden satip daha guclu bir motor olmayi dusunujyorum.ama bu 8.5 lt zorlayarak biraz kullanimda yakiyor. zaten zorlasanda gidecegi okadar :) ama otobanda cok daha az yaktigini söyleyebilirim . 5.5 litre civari 130 u gecmemek sartiyla .. yuksek hizlara cikilmadigi surece kucuk motorlarda uzun yolda az yakarlar bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: insideman

Slm arkadaşlar bazen okuyorum ve duyuyorum bazı kişiler 2.0 motor aracın 1.6dan daha az yaktığını söylüyor. Yada çok az bir fark olduğunu. Bunun sebebi olarak da bazı araçlarda kasanın ağır geldiğini 1.6nın zorlandığını birde klima açınca daha çok yaktığı söyleniyor. Ve araca göre de değiştiği! Örneğin; ford mondeo, opel vectra, Renault laguna, Honda accord, Alfa romeo gibi araçlarda buna rastladım. Asıl soru şu bunun üreten şirketlerin mühendisleri düşünemiyor mu? Testleri yapılmıyor mu? Bizim millet hemen yapıştırıyor " yok abi ya o kasayı 1.6 kaldıramaz" Eeee adam niye yaptı bunu sadece vergi yüzünden mi?

Hocam haklısında ama şöyle bir durum var Örnek= 1.3 Linea var 1.6 Linea var kasa aynı ağırlık aynı illaki bir tanesi bu araba için daha uygun olucaktır ki zaten 1.3 Linea lar fazla yakıyor özellikle uzun yolda bunun sebebinide kasa ağırlığına bağlıyorlar şirket araçlarımızda Linea çok var oradaki tecrübelerimle yazıyorum saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: tlgkrn

quote:

Orijinalden alıntı: insideman

Slm arkadaşlar bazen okuyorum ve duyuyorum bazı kişiler 2.0 motor aracın 1.6dan daha az yaktığını söylüyor. Yada çok az bir fark olduğunu. Bunun sebebi olarak da bazı araçlarda kasanın ağır geldiğini 1.6nın zorlandığını birde klima açınca daha çok yaktığı söyleniyor. Ve araca göre de değiştiği! Örneğin; ford mondeo, opel vectra, Renault laguna, Honda accord, Alfa romeo gibi araçlarda buna rastladım. Asıl soru şu bunun üreten şirketlerin mühendisleri düşünemiyor mu? Testleri yapılmıyor mu? Bizim millet hemen yapıştırıyor " yok abi ya o kasayı 1.6 kaldıramaz" Eeee adam niye yaptı bunu sadece vergi yüzünden mi?

Hocam haklısında ama şöyle bir durum var Örnek= 1.3 Linea var 1.6 Linea var kasa aynı ağırlık aynı illaki bir tanesi bu araba için daha uygun olucaktır ki zaten 1.3 Linea lar fazla yakıyor özellikle uzun yolda bunun sebebinide kasa ağırlığına bağlıyorlar şirket araçlarımızda Linea çok var oradaki tecrübelerimle yazıyorum saygılar

Vay arkadaş ben bu konuyu açtığımı unutmuştum.
    Şimdi sayende bi göz gezdirdim.

Benden daha bilgili arkadaşlar bu konuyu açıkladılar.
    Yorumları üşenmeden okuyun güzel açıklamalar var.

• arkadaşlar eşit koşullarda (mesela boşta 3000 devirde) gaz basıldığı zaman büyük motor daha fazla yakar. Ama gelin görünkü motor çıplak değil ve sizde devamlı boşta yol alamazsınız. Artı olarak kasa ağırlığı ve buna fiziksel koşullarda eklenir. Şimdi başa dönersek boşta değilde hareket halinde 3000 devirde gittiğimizi düşünün. 2.0 bir motor güçlü olduğundan 3000 devire geldiğinde artık gaza dokunmanız onun 3000 devirde kalmasını sağlayacaktır. Ama daha küçük bir motoru 3000 devirde tutabilmek için gaza yüklenmek gerekecek buda yakıt sarfiyatını artıracak ve normalde daha az yakan küçük hacimli motor. bu şartlardan dolayı aradaki yakıt farkını kapatabilir ve geçebilirde
  • artı olarak şunuda belirteyim bende 2.0 primera se var. bu haziranda 1.5 dizel sembol ile beraber yola çıktık. hız basmaya müsait yerlerde daima 150-160 km yaklaşık 1000 km yol. cimriliği ile ünlü sembol 250-TL yaktı. ben lpg ile sıkı durun 200-TL ama aynı yolu 90-110 arası bi hızda gelse idik ben yine 180-200-TL arası yakardım ama sümbül tahminimce 160-TL nin altına inerdi. Bu fark tork ve beygirgücü ilişkisinden kaynaklanır. sümbül 1500-2500 devirde maksimum torku verir. maksimum beygir gücüde sanırsam 2500-3000 aralığındadır. ve 2500 devirdede 90 km hız yapar. bu hızdan sonra devir yükseldikçe araç güç kaybı yaşar ve bu açığıda yakıtı daha çok yakarak telafi eder. oysa 2000 motor aracım 2500 devirde 100-km hız yapıyor ve maksimumu torkunu 4800 devirde veriyor 3000 devirde 1300 4000 devirdede 150-160 yapıyor zaten yani benim arabam 4800 devire kadar güçlenerek gittiği için hız yakıt ilişkisi fazla olmuyor. ben 170 in üzerine çıkarsam aracım daha çok yakmaya başlıyor. denedim 110-160 km aynı yakıyor

• 2,0 lt motorlu araç farz edelim ki 90 km/s hızda 1,800 d/d gidiyor aynı aracın 1,6 sı ise 2,200 d/d da gidiyor silindirlerin içerisinde pistonların hareketi sonucu havayı sıkışıtırır sonra bujilerle ateşler. yani bir kompresyon durumu var bu kompresyon içinde enerjiye ihtiyaç vardır. yani burdan sonuç olarak kompresyona harcanan enerji 2,0 motorda daha az olur çünkü daha düşük devirde gidiyor için aynı hızda daha az yakabilir. bir de genelde daha büyük motorların kompresyon oranı daha düşük oluyor. ayrıca daha büyük bir hava filtresine sahip olması burdan kaynaklı sürtünmeleride azaltacaktır. bu da daha az yakıt demektir.

bu benim düşüncem ancak daha iyi bilen arkadaşlar yanlışım varsa düzeltsinler.
  • Konu hort!!!!!!
    Bir aracım 1,6 105hp Mitsubishi carisma
    Diğeri 2,0 133hp Toyota Carina

ikisindede 2000 devir 80 km hız ile kullanıyorum ve aynı yakıtı yakıyorum. (LPG ile)
    Fark var isede anlayacağım bir rakam değil.
  • 2.0 v6 aracım 120-140km seyir sürati ile 0.26 kuruş kmde yakıyor.2.39 lpg litresi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaRiS

quote:

Orijinalden alıntı: Lose_your_self

şimdi şöyle bir durum var eğer aracın kasası ağırsa buna 1.6 motor koyarsan araç zorlanır ve fazla yakar aynı araca 2.0 lık bir motor koy daha ekonomik olur bunu demek istemişlerdir. örnek vereyim 1.3 uno ile 5 - 6 kişi kastamonuya gitti bizde full yüklü transporter la gittik onlar 2 kere benzincide durdular biz kastamonuya gidip döndük aynı depo ile

Uno'nun yakıt deposu 42 L, Transporter'ın yakıt deposu 80 L. Onu ne yapacağız peki?

Adam hem bilgisiz hemde akıl veriyor.

• 2.0 140 bg dizel mondeo 140 km/h hız civarında 6.8 lt ortalama yakıyor ,,, 1.3 75 bg mj punto vardı o hızlarda 6.4 lt civarı yakardı ,,, hakkaten 1.3 mj motor çok tasarrufluymuş (!)
  • Büyük motor fazla yakmaz, kasa ağırlığı çok daha önemli aynı kasaya takılmış 1.4 ve 1.6 fabrika verilerine bakın yarım litreden bile az fark var.önceden mtv hesaplanırken hem silindir hacmi,hem araç ağırlığına bakılırdı.d segment 2.0 araçların mtv si şimdiki gibi salak değerlerde çıkmazdı.ÖTV zaten yoktu.1600 cc üzerine sapıkça vergi koymak Japonların önünü kesip avrupalı üreticilere yaradı.Avrupaya selam yola devam.dış güçler, emperyalistler,vs yaşadı yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam;

soru çok açık..

2.0 motor az yakar efsanesi biri açıklayabilir mi?

tabi açıklarım.... Ama bu açıklamanın anlaşılması için hızın ne olduğunun bilinmesi lazım...Sadece hızınmı hayır Hız,hızlanma(ivme),güç,tork,kuvvet bunlar nedir ne anlama gelir bunların da bilinmesi lazım...

Hızın ne olduğunu bilmeden bunları anlamaya çalışmak çok basite indirgemek olur...

Buyrun vatandaşın biri 7 yıl önce açtığı konuda bunları birbir açıklamış o vatandaş kimmi benim ::))

Aynı kasaları olan biri 2.0 olan diğeri 1,6 olan aracın hangisi daha az yakar sorusuna da açtığım konuda cevap vereceğim..

http://forum.donanimhaber.com/m_11499398/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozan Artun

Selam;

soru çok açık..

2.0 motor az yakar efsanesi biri açıklayabilir mi?

tabi açıklarım.... Ama bu açıklamanın anlaşılması için hızın ne olduğunun bilinmesi lazım...Sadece hızınmı hayır Hız,hızlanma(ivme),güç,tork,kuvvet bunlar nedir ne anlama gelir bunların da bilinmesi lazım...

Hızın ne olduğunu bilmeden bunları anlamaya çalışmak çok basite indirgemek olur...

Buyrun vatandaşın biri 7 yıl önce açtığı konuda bunları birbir açıklamış o vatandaş kimmi benim ::))

Aynı kasaları olan biri 2.0 olan diğeri 1,6 olan aracın hangisi daha az yakar sorusuna da açtığım konuda cevap vereceğim..

http://forum.donanimhaber.com/m_11499398/tm.htm

Selamlar;

Benimde bu konuyu açalı yaklaşık 5 sene olmuş

Sizin konunuzu daha önceden görmemiştim hemen inceliyorum.

• Babamda 2.0 bir dizel araç var bende 1.6 bir dizel araç var. Ortalama yakıt değerlerimiz 5.0-5.5 arası değişiyor 2 araçta da.
  • 2.0 motor çok yakar bu kadar tartışmaya gerek yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.