Şimdi Ara

2.0 motor az yakar efsanesi biri açıklayabilir mi? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
3
Favori
58.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • efsane değil kasaya bağlı o iş verirsen 1.4 araca kaslı kasayı yakar tabi
  • Bak kardeşim

Bi gece arkadaşlarla muhabbet yine arabaya döndüğünde, yokuş inerken yaptığımız frenin enerji kaybına neden olduğunu o yüzden yokuşlu yerlerde düz yerlere göre daha çok yakıt tükettiğimizi anlatmaya çalıştım. tam 3 saat uğraştım. sinirlendim olmadı, küfür ettim olmadı, güzellikle konuştum olmadı. anlamadılar.

insanımız okumuyo. bunun yerine kulaktan dolma gçtten uydurma bilgiyle idare ediyo

o arabaya 1.6 koyan mühendis hiç düşenmedi dimi performansını yakıt tüketimini.bi siz akıllısınız dimi.

1.6 twinport motorlu astraya şöför harici 2 kişi daha binince vectra ağırlığına geliyo.
    ama ne zaman vectra konusu açılsa papağanın biri o motor o kasayı çekmiyo diye atlıyo.

neyse.

çok takma bunları. milletede anlatmaya çalışma. anlamıyolarsa sığır gibi takılmaya devam etsinler. bırak LPGli araba patlar çatlar diye korksun dursunlar hala.

Özet: 1.6 vectra b 2.0 vectra b'den az yakar...

• durumun varsa 2.0 motor al..şehirler arası yolda hakkaten 1,6 dan aha az yakıyor 2,0 lar. tecrübe ile sabittir..peugeot 406 2,0 araç ile depoyu fulledim 1015 km gittim ve hala çeyrek depo var desem..6 litre/100 km ortalama yaktı.. hızımda 100-110 idi...ara ara da otobanda bastım..istediğin an rahatça gidebileceğini bileceğin bir araç ile yol almakta güzel..
  • passat 2.0 fsi sehir disinda ise 90-110 km araliginda sakin kullanimda ise arac 6 litreye kadar dusebiliyor.Performansli ve suratli kullanimlarda tuketim 7-8 litre arasinda degisiyor.

passat 1.6 mpi 90-110 km araliginda sakin kullanimda 6-7 litre arası benzin.kmde 200 lira lpg.8,5litre yani.
  • kasaya uygun motor seçilmezse 1.0 motor bile 1.6 dan fazla yakabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

quote:

Orijinalden alıntı: FB®h Pozitif

Uzun yol için ne kadar büyük motor olursa o kadar iyi,Şehiriçi için ne kadar küçük motor olursa o kadar iyi gibi bir kanı çıkardım burdan ben

Evet aynen öyle. Hybrid araçlardada mesela, elektrik motorları , benzinli motorlarına oranla epey güçsüzdür. Çünkü şehir içinde , özellikle trafik sıkıştığında elektrikli motorlar, uzun yolda, belli bir süratin üzerinde ise benzinli motorlar devrede. ( Tabi ikisininde bir arada olduğu oluyor, şarj durumuna ve sürüş tarzınada bağlı ).

Mesela, Abd'de onun için banliyö kesiminde yaşıyorsanız eğer, öyle çok ufak hacimli araç almanıza gerek yok.

Oradaki VW Golf mesela 2.5 litre 160 hp motora sahip, 1.4 Tsi 160 Hp satmıyor adam oraya, 2.5 litre satıyor çünkü yollar boş. Yerleşmeleride zaten Abd'nin %80'i uzun yol tipi. Üniversiteye gitmek 40-50 km, işe gitmek 150 km, markete gitmek 10-20 km vs. vs.

Amerikada benzini içiyorlar tarzında ifadeler duyuyordum , güzel açıklama olmuş , orada trafik çok sıkışmadığı için büyük motorlar çok satılıyor fazla dezavantaj sayılmaz

• aynı kasa ve aynı ağırlıktaki araçlarda ne olursa olsun eşit kullanımda motor hacmi küçük olan daha az yakacaktır. bende kendi aracımdan örnek vereyim. auto showun testnde bizdeki corolla 1055 kg boş ağırlıkta ve 110 hp. 1.4 ü ise 1045 kg ve 97 hp. bizdeki corolla için testteki tüketim 8 lt idi ancak sakin kullanımla 7 litre dolaylarına çekilebileceği söyleniyordu ortalama tüketimin. hadi biz 8 ve 7 nin ortalamasını alalım 1.6 110 hp için 7.5 litre diyelim.(fabrika verisi ort=7.2lt) 1.4 ünün testinde ise ortalama test tüketimi 6.9 litre idi.(fabrika verisi ort=6.7lt)
    avensis d4 2001 vvt-i nin aynı test teki tüketimi ise ortalama 7.4 litre idi.(fabrika verisi ort=7.7lt) ama avensste 1280 kg ve 150 hp.
    buradan güç/ağırlık dengesi kurarsak
    1.4=97/1045=0.092 hp/kg
    1.6=110/1055=0.104 hp/kg
    2.0 avensis için =150/1280kg=0.117 hp/kg
    değerleri gördünüz. teste göre bence en az yakıtı yakan araç avensstir. ha burada en fazla yakan avensistir. elbetteki. fakat dikkat ederseniz fabrika verisinin altındaki değere düşen tek aracında avensis olduğunu görürsünüz. ben demiyorum 2.0 1.6 dan az yakar diye elbetteki 1.6 az yakar. fakat burada demek istediğim esas olay şudur.
    GÜÇ VE AĞIRLIK DENGESİ EN hesapladığım hp/kg DEĞERİNN OPTİMUM ŞARTLARDA OLDUĞU ARAÇLAR DAHA AZ YAKAR DİĞERLERİNE GÖRE. HP/KG ORANI YÜKSEK OLAN DEMİYORUM DİKKAT EDİN OPTİMUM OLAN BİR DEĞERİ VARDIR.MESELA

bu hesabı 1.6 vvt-i avensis için yaparsak 2004-2005 avensisler için 110hp/1300kg =0.084 gibi küçük bir güç ağırlık dengesi çıkar ve ben buradan derimki 2.0 2001 model avensis 2003 model 1.6 avensisten daha az yakar.
    fakat 180-200 hp olsa az yakmayacaktı. çünkü ozamanda gücünden dolayı o gücü karşılayacak yakıt gerekecekti. 200hp olsa ve 1280 kg olsa avensis hesaplarsak hp/kg değerini 200/1280=0.156 hp /kg olur.
    ve elde ettiğim sonuçlara bakarak ben şöyle bir hipotez ortaya atıyorum. bu hesabı daha öncede çok yapıtodum burada paylaşmış oldum sayenzde. konuyu açanada teşekkürler.

şimdi özetle elimizdekileri alalım.
    1.4 corolla 6.9lt tüketim ve 0.092 hp/kg
    1.6 corolla 7.5 litre tüketim ve 0.104 hp/kg
    2.0 avensis 7.4 litre tüketim ve 0.117 hp/kg
    1.6 avensis 7.8 litre tüketim ve 0.084hp/kg
    (bu satırın tamamı olmayan hayali 1280 kg 200 hp avensistir :D) 9 litre tüketim ve 0.156 hp/kg değerleri var.

yine tekrar edeyim HP/KG DEĞERİ YÜKSEK OLAN DEĞİL OPTİMUM OLAN ARAÇ (EMSALLERİNDEN)AZ YAKAR.(bundaki benmz tezimde hp/kg değerinden yola çıkarak 1.6 avensisten 2.0 avensisin manuel vitesi elbette az veya eşit yakacağı)
    BURADAKİ HESABA GÖREDE OPTİMUM DEĞERLER SANIYORUM
    0.090HP/KG İLE 0.125 HP/KG DEĞERLER ARALIĞI ÇIKMAKTA.
    (şanzıman oranları ve aerodinami işin içine katılmamıştır. onlarda kesinlikle yakıt tüketiminde etkilidir ama bu bahsettiğim olay kadar değillerdir.)
    benim anladığım kısım budur yakıt olayından. bu konuda bir çok kişi bana katılabilir veya katılmayabilir. hep,nize hayırlı bayramlar hepinize saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendikendine -- 30 Ağustos 2011; 19:58:07 >

• Mazda 6 2.0 otomotik vites 2010 model sehir ici 9 lt yakiyor (erzurum)
    Toyota corolla 1.6 manuel 10lt yakiyor 2009 (erzurum) mazda 3 unde farkli yakacagini sanmiyorum eeee olduki 2.0 motor az yakiyor ama bastinmi 2.0 15 lt ye kadar yakar
  • walla süper bir tüketim değeri yakalamış arkadaş hemde otomatik bir 2.0 la. otomatik 1.6 larında ben 9 ltreden az yakacağını hiç düşünmüyorum. her ne kadar benim bir önceki mesajımda yazdıklarımın tamamı manuel şanzıman için geçerli değerler olsada :DDDD
  • konuya farklı bir bakış açısıyla..

1.2 nissan micra ile benzinli

2.0 litre mercedes aynı yakıt değerlerini tüketiyorlardı.

yorum yapmıyorum.

ikiside benzinli.
  • Olaydan anladığım şu ki şehir içi için 2,0 araç ekonomi sağlamazken şehirler arası için çok ideal ama 1,6 lar da şehir içinde çok iyiyken 2,0 lar yakıtı nerdeyse 3/1 oranında daha fazla yakıyor en az. Araç alırken 1,6ymış 2,0 mış a bakmadan en çok nerde kullanacağınızı düşünerek almak gerekiyor. İşten eve evden işe gidip gelen küçük ve 50km hızı geçemeyen sadece yazın 15 günlük tatile çıkan bir adamın uzun yolda iyiymiş diyerek 2,0 alması çok mantıksız oluyor bu durumda. Ama işi gereği sürekli haftada bir kaç kere en az şehirlerarası 100 km yapan bir adama da 1,6 motor küçük olduğu için bir ekonomi sağlamıyor.

Ha birde çok değinen olmamış ama aynı motor aynı kasa aynı marka aynı aracın otomatiği düz vitesinden daha az yakıyor.

Biri neden düz otomatikten az yakıyor bunu da açıklasın.

Keşke çift seçenekli motor olsa mühendisler yapsa da bir düğmeyle 1,6 ya geçip bir düğmeyle 2,5 cc olsa aracın motoru herkesin kafa rahat edecekti :)

Ama ben bir 1,4 cc C4 sxi 90 hp sahibi olarak araç ağırsa motor hacmi küçükse de beygiri yüksek araç tavsiye ediyorum her halikarda.
    Kaç gündürhttp://forum.donanimhaber.com/m_14919960/mpage_88/f_/key_//tm.htm#52246008 Bu konuyu takip ediyorum 1,6 avensis bile LPG li olduğu halde benden az yakıyor deliriyorum. Adam yazmış ki 45 litre ile 520 km yol yaptım diye. ben 39 litre ile en fazla 410 kmyi görebildim o da tin tin gittiğim için düz yolda araç zorlanmadı ki.
    Siz siz olun ağır kasalı araca küçük motor takılmışsa almayın derim. Benim anladığım budur.
    Şehir içinde de bir ekonomisini göremedim her halikarda 1e 11 yakıyor deli olacam.

Yok aga böyle gitmez değiştirmek lazım. Mazda 3 ler ne yakıyor LPG yle bilen biri varsa yazsın yaw...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redstone78 -- 1 Eylül 2011; 16:00:19 >

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sayko1933 -- 23 Eylül 2012; 12:37:50 >
  • 1.6 da gaz zoru ile gider, şoför tabiri ile araç uzamaz hocam inişlerde. Ama 2.0 lar devrini alır gaz zoru ile gitmez düşük devirlerde yüksek güç elde edebilirsiniz.
  • butun yorumlari okudumda genelde bana sacma gelen birsey oldu arkadaslar benim arabam xsara 2 ve bazilari 1.6 motor arabanin 110 km hizda 4500 devir cevirmesi gerektiginden bahsetmis hemde 5 inci vitesde bu cok sacma geldi bana benim araba 4500 devirde 160 km hizlari geciyor nerdeyse benim arabam 1.4 motor olmasina ragmen . ve uzun yolda ben 130 km (3600 devir de oluyor) sabit hizda giderek bayir olmayan normal yolda 5.5 lt yakiyor test ettim ve ölctum 45lt benzinle 800km yol yaptim..
  • şu an 1.9 TDI Altea kullanıyorum 1400 kusur kg.
    bundan önce 1.5 DCI Yeni kasa Kangoo kullanıyor dum 1400 kusur kg.

şehir içinde Altea Kangoo dan çok da fazla yakmıyor
    şehir içinde basa bas sıkıştırırsan Altea daha fazla yakar

uzun yol da ise Altea 5. vites 3000 devir de 150 yi görüyor
    gerisini anlatmama gerek yok zaten

kısacası büyük hacimli motor daha mantıklı
    fakat bu mantığı harcayan durum vergi sistemi
    son durumu bilmiyorum fakat bir ara 1.6 sıfır araç yıllık 648 TL iken , 1.9 Altea sıfır olsa 1800 TL ler de idi.

durum bundan ibaret
    kimse de ekstra 1.6 sevgisi yok
  • Aracınızın gücüne bağlı

Örneğin

1.2 75 Beygir bir Symbol ile klima açıkken ortalama 160-170 gidin otobanda
    16-17 litreyi görebilirsiniz çünkü araç daha fazla zorlanacak daha çok devir çevirecek

Birde aynı aracın 1.6 110 beygir olanını düşünün daha az zorlanıp daha düşük devir çevireceği için doğal olarak daha az yakar

Kısaca
    Yerine ve duruma göre değişebilir
    1.6 Fsi şehir içinde 2.0 fsi den daha az yakıyor
    2.0 Fsi ise uzun yolda yüksek hız da 1.6 fsi den az yakar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu hortlamış ama genede yazayım. 2.0 1.6 dan az yakar doğru. 1.6 Motor kasaya pek yetmeyeceğinden dolayı yüksek devirlerde kullanmak zorunda kalırsınız ye yokuş vs çok zorlanırsınız.2.0 Motorlarda araç pek zorlanmıyor. Zaten kapasitesine göre yapıldığından yüksek hızlarada çıksan kasayı taşıyacağından , bağırmayacağından ve zorlanmayacağından az yakacaktır.bu şirketten şirkete değişir ama benim gözlemlerime göre ne kadar büyük motor o kadar az yakıt.
  • kullanıma bağlı 1.6 yı 3.0 gibi kullanır her yerde sıkıştırısan gaz-fren gidersen çok yaktırırsın. esasında 2.0 az yakmıyor 1.6 cılar 2.0'ı yakalıyor. bizde herkes f1 pilotu olduğundan .....
  • İki etken var,
    1 aracı kullanım şekli
    2 aracın ağırlık motor uyumu

Her bulduğun düzlükte 180 yapıştırırsan 2,0 araç daha az tüketir mesela

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ridleyscott

İki etken var,
    1 aracı kullanım şekli
    2 aracın ağırlık motor uyumu

Her bulduğun düzlükte 180 yapıştırırsan 2,0 araç daha az tüketir mesela

dogrudur..

senede 70000 km yol yapiyorum..

90-110 arasi, golf tdi aracim e90 320d aracimdan az yakiyordu..

fakat 180-220 bandinda seyahat edersem 320d 1-1,5lt/100 km daha ekonomik..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.