Şimdi Ara

2.0 TDİ Jetta Alınır Mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese selamlar. Uzun zamandır aracımı değiştirmek istiyordum. Özellikle dizel bir araç almak istiyorum. Zaman zaman sıfır km Magane, Bravo, Focus vb gibi araçlar arasında gittim geldim. Hepsinin sıfır fiyatı 40-45 bin TL arasında değişiyor. Ancak her zaman aklımda 2.0 TDİ Jetta DSG vardı. Uzun bir süre ablamda olduğu için kullandım. Özellikle DSG şanzuman ve motor gücünü oldukça beğenmiştim. Sonuçta araç bana göre gerçekten kullanım keyfi yüksek bir araç. Uzun lafın kısası son günlerde temiz bir ikinci el Jetta bulabilir miyim derken, sahibinden.com'da 2008 model kazasız, orjinal 49 binde DSG şanzumanlı bir Jetta buldum. Fiyat olarak 41.450 TL istiyor. Ancak herhalde pazarlıkla falan 40 bine bağlayabilirim diye düşünüyorum. Arabanın plakası açıktı ve tramer kaydında da herhangi bir hasar gözükmüyordu. Sadece bir parçasında boya olduğu söyleniyor ve istenilen servise de baktırabileceğimiz belirtiliyor. Sizce bu fiyata bu aracı almak mantıklı mı yoksa aynı fiyata 0 km başka bir dizel araba mı almak daha mantıklı olur. Sonuçta bu araç çok istedğim bir araç ancak ikinci el olması beni biraz tedirgin ediyor. Piyasada 200 bini devirmiş Jetta'lar var. Düzenli bir bakım yapıldıysa 50 bin km'nin çok da yüksek olmadığını düşünüyorum. Bir yandan da sıfır almak kafamı kurcalıyor. Yorumlarınızı iletirseniz çok sevinirim.

• Mükemmel araçtır. 70-80 bin liralık passatların motoruna sahip. Kazasızsa ve km. gerçekse alınır. Fakat km. ye güvenmeyin.Sanayide 30 liraya istediğiniz jettayı istediğiniz km. ye çekiyorlar.
  • performans istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.
    fakat 2.0 motorların vergi dezavantajı ve 1.6 ya göre biraz daha fazla yakması popülerliğini kaybettiriyor.
    bu kriterler benim için problem değil diyorsanız aracı alın derim.
    ikinci olarak illaki dsg şanzıman olmasına gerek yok derseniz,
    sıfır 1.6 tdi exclusive öneririm. sanırım 47 bin civarı, hem kafanız rahat olur hem sıfır araba almış olursunuz hem daha ekonomik seyahat edersiniz. performanstan biraz ödün verirseniz tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tbn57

performans istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.
    fakat 2.0 motorların vergi dezavantajı ve 1.6 ya göre biraz daha fazla yakması popülerliğini kaybettiriyor.
    bu kriterler benim için problem değil diyorsanız aracı alın derim.
    ikinci olarak illaki dsg şanzıman olmasına gerek yok derseniz,
    sıfır 1.6 tdi exclusive öneririm. sanırım 47 bin civarı, hem kafanız rahat olur hem sıfır araba almış olursunuz hem daha ekonomik seyahat edersiniz. performanstan biraz ödün verirseniz tabi.

Valla bu aralar sıfır Jetta Dizel bulunmuyor. En son bizim işyerindeki direktörümüze aldık ve Doğuş Oto İstanbul'daki son Jetta'yı size verdik dedi. Bunun yanında Ankara'daki kuzenim de aldı. Ancak Comfortline bulamadı. Ona da Ankara'daki son dizel Jetta'yı verdiklerini söylemişler. Kasa değişeceği için tüm stokları tükenmiş.

Maalesef illa ki DSG şanzuman olacak. Bir kere DSG kullanmaya başladıktan sonra gerçekten insan hayranı oluyor. Yoksa 1.6 Dizel düz vites Jetta yerine bir sürü farklı ve daha uygun fiyata alternatifler olabilir diye düşünüyorum.

Görüşleriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Sonuçta galiba herşeyi göze alarak ikinci el 2.0 TDİ alacağım galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piankhy1 -- 1 Aralık 2010; 17:29:06 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.