Şimdi Ara

Transporter Standart Şasi(Kısa Şasi)Hakkında!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
28.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar duyduğuma göre standart şasi (kısa şasi) T5 ler virajlarda arka tarafını atıyomuş..yani savrulma oluyormuş..bu yüzden uzun şasi tercih etmişler....bilinidiği gibi aile içi kullanımlarda standart şasi ler daha uygun..bir de ş.içi daha pratik...hiç böyle bir sorun duydunuz mu ya da yaşadınız mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Transporter Standart Şasi (Kısa Şasi) Hakkında

Transporter minibüsler, üç farklı şasi seçeneğiyle gelir: Standart şasi (kısa şasi), orta şasi ve uzun şasi. Bu şasi seçenekleri, yük kapasitesi ve kullanım alanları açısından farklılık gösterir.

Kısa Şasi Özellikleri

• En kısa şasi uzunluğuna sahiptir.
    • Daha küçük bir yükleme alanına sahiptir.
    • Daha yüksek bir yükleme yüksekliğine sahiptir.
    • Daha iyi manevra kabiliyetine sahiptir.
    • Dönüş yarıçapı daha küçüktür.
    • Sıkışık alanlar ve şehir içinde kullanım için idealdir.

Kısa ve Uzun Şasi Arasındaki Fark

Kısa ve uzun şasi arasındaki temel fark, uzunluğudur. Uzun şasi, daha uzun bir yükleme alanına sahiptir, bu da daha fazla yük taşımanıza olanak tanır. Ancak, daha büyük bir dönüş yarıçapına ve daha düşük bir yükleme yüksekliğine sahiptir.

Uzun şasi, daha fazla yükleme kapasitesi gerektiren veya daha yüksek hızlarda sürüş yapacak olanlar için uygundur. Kısa şasi ise manevra kabiliyeti ve park kolaylığı arayanlar için daha iyi bir seçimdir.

Orta Şasi

Orta şasi, kısa şasi ve uzun şasi arasında bir orta nokta sunar. Kısa şasiden daha uzun bir yükleme alanına sahiptir, ancak uzun şasiden daha kısa ve daha hafiftir. Çok yönlülük arayanlar için iyi bir seçenektir.

Yorumlar

Kısa şasi Transporter minibüslerine yapılan yorumlar genellikle olumludur. Kullanıcılar, manevra kabiliyetini, park kolaylığını ve sıkışık alanlarda kullanım için uygunluğunu övmektedir. Ancak bazı kullanıcılar, sınırlı yükleme alanı ve daha yüksek yükleme yüksekliğini dezavantaj olarak belirtmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aranızda bu konuyla ilgili fikri olan yok mu...kimse kullanmıyor mu bu aracı..
  • slm konuyu yeni okudum standart şasiarkasını atıyor diye kimseden duymadım bendeki uzunşase 130 lık sıtandart olan yani kısa tiplerle birkaç kere elmadağına yukarı kapışmıştık ama benden daha kıvrak olduğunu gördüm boş ağırlık olarak daha düşük
  • araç yüksek olduğu ve kısa kaldığı için, kısa şasilerin savrulduğu doğrudur(aslında buna savrulma değil de tedbirli gitmeyi gerektiriyor diyelim) fakat T5 uzun şasilerin yol tutuşunun ise otomobillere kafa tuttuğu söyleniyor ayrıca kısa şasiler 2.elde tutulmuyor. (not:kısa şasi ile uzun şasi arasında 40 cm fark var.ataklık konusunda çok büyük farklılıklar olmaz gibime geliyor)
  • Kısa şasi uzun şasiden altı yüksek oldugu için atabılır
  • şimdi kafam karışmaya başladı işte..transporter almayı düşünmek lazım...sonuçta aile için olucağından kısa olması lazım..uzunları sevmiyorum...arkasını atması kafa karıştırıyo...
  • aile içinse abt spor yay kit yada solerce 174 ps'in jantlarını takarsınıs cok daha iyi tutar yada daha baska bır genıs tabanlı lastikle cok dha iyi yol tutacaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: gitarist_ipod

şimdi kafam karışmaya başladı işte..transporter almayı düşünmek lazım...sonuçta aile için olucağından kısa olması lazım..uzunları sevmiyorum...arkasını atması kafa karıştırıyo...

boşvar uzun al sen, kısaları hem tipsiz duruyor hem de satmak istersen 2.elde alıcısı az
  • Kısa şase'yi bilmiyorum ama Uzun şase harika arabada en ufak savurma yok. Bizde caddy var, Caddyden daha iyi
  • söylediğim gibi..aile için kullanılacak..bu yüzden olursa kısa tercih edicektik...kısa şasi nin savrulduğunu duydum..bir de sizin söylediğiniz gibi 2. eli zayıf mış...sanırım vazgeçicez..hayırlısı olsun diyelim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: gitarist_ipod

söylediğim gibi..aile için kullanılacak..bu yüzden olursa kısa tercih edicektik...kısa şasi nin savrulduğunu duydum..bir de sizin söylediğiniz gibi 2. eli zayıf mış...sanırım vazgeçicez..hayırlısı olsun diyelim..

inş. hayırlısı olur.ama kısa alırsanız da bi hyundai gibi falan savurmaz.öyle çok aşırı korkutacak şekilde değil.ama 2.elde tutulmama olayı kesinlikle doğru
  • Arkadaşlar ben 2 caddy aldım sattım şimdi transporter kısa şase var.Bazı forumlarda ve burdada dikkatimi çekti."Caddyler virajda savuruyor"Şubat 2005den mayıs 2008 kadar caddy kullandım özellikle virajlarda denedim,kesinlilke virajı sallamıyor bile transporterde aynı şekilde ama sen viraja 150-160 girersen ona bişe diyemem
  • cevap için teşekkürler hocam...
    quote:

Orjinalden alıntı: tanerözmen

Arkadaşlar ben 2 caddy aldım sattım şimdi transporter kısa şase var.Bazı forumlarda ve burdada dikkatimi çekti."Caddyler virajda savuruyor"Şubat 2005den mayıs 2008 kadar caddy kullandım özellikle virajlarda denedim,kesinlilke virajı sallamıyor bile transporterde aynı şekilde ama sen viraja 150-160 girersen ona bişe diyemem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.