Şimdi Ara

Scirocco Spor Yay, Yazılım ve Egzoz hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Salsa kırmızı 1.4 TSİ Scirocco aracım için spor yay düşünüyorum. Aracın lastik ölçüleri 245/40/18 ve 18 inç Interlagos jant var. Eibach Sportline 5cm spor yay taktırmayı düşünüyorum. Açıkcası konforsuz ve dip basık bir araç istemiyorum. Aracımda spor bir görüntü olsun istiyorum. Sizce Eibach 5cm yay işimi görür mü, kullanan arkadaşlardan görüşlerini ve tavsiyelerini bekliyorum.
    Ek olarak, araca yazılım atılınca motor herhangi bir zararı oluyor mu? Yakıt tüketimi ne şekilde etkileniyor? Aracım DSG.
    Son olarak da egzoz için orta susturucu iptali ve ek olarak son susturucuyu spor susturucu ile değiştirdiklerini duydum. Aracın sesi çok abartılı mı olur bu işlem yapıldığında? Yakıta çok fazla etki eder mi? Trafik memurlarıyla bir problem yaşar mıyım? Muayene işlemlerinde sıkıntı olur mu? Araç coldstart yapıldığında tatlı bir hırıltı oluyor, o hırıltıyı sürekli istediğimden bu işlemi düşünüyorum, yani abartılı bir ses istemiyorum her duyanın dönüp bakmasına gerek yok anlayacağınız :D Katalizör iptali yapılmadan istediğim sonuca ulaşabilir miyim çünkü kat iptali yaptırmak istemiyorum.
    Tecrübeli arkadaşlardan görüş ve düşüncelerini bekliyorum, şimdiden teşekkürler..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazılım motorun ömrünü kısaltır

• quote:

Orijinalden alıntı: kralorti70

Yazılım motorun ömrünü kısaltır

Üstad bunu neye dayanarak söylüyorsunuz açıklarsanız sevinirim. Çünkü çevremde de motor ömrünü kısaltır veya kısaltmaz diyen bir sürü insan var o yüzden burda sebebini arıyorum açıkcası.

• Spor yay konusunda 35mm'den sonrası için yeni amortisör takmanız gerekiyor.

Egzoz konusunda, orta susturucu iptali ve spor son susturucu dediğiniz olayda her şekilde sorun yaşarsınız. Gerek trafikte gerek muayenede. Dediğiniz gibi sesi içeride kendiniz duymak için yapıyorsanız, kaliteli açık hava filtresi kullanabilirsiniz. Egzoz ile dışarda insanların kafasını ütülemeye gerek yok.

Yazılım konusunda da, hiçbir motor modifikasyonu gerekmeden yapılan stage 1 soft yazılım yapmanız bence tek mantıklısı ki soft yazılımla aman aman bir güç kazanmazsınız. Yakıt tüketimi için bir şey diyemeyeceğim, azaltıyor diyen de var arttırıyor diyen de. Azaltıyor diyenler eskiden kullandığı şekilde kullandığından azalmış olduğunu söylüyor. Arttı diyenler de yazılıma güvenip tapa gaz gittiklerinden arttı diyor.

Ve evet yazılım motor ömrünü kısaltır. Olması gerekenden daha çok verimle çalışmaya çalıştığından motorunuz normalden daha çabuk aşınır ve ömrü kısalır. Aracıyla yatıp kalkan birisi iseniz bakımlarını hiç aksatmadan, düzenli yağ su kontrol ederseniz, motorun ömrü de uzar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BPG2004

quote:

Orijinalden alıntı: kralorti70

Yazılım motorun ömrünü kısaltır

Üstad bunu neye dayanarak söylüyorsunuz açıklarsanız sevinirim. Çünkü çevremde de motor ömrünü kısaltır veya kısaltmaz diyen bir sürü insan var o yüzden burda sebebini arıyorum açıkcası.

Defalarca bu konu konusuldu kendinize özel bir cevap aramak yerine daha önce verilmis cevaplara bakın

• Oncelikle sadece spor gorunum istiyorsan 3.5 cm lik yay olucak 5 cm nedir ?

İkinci olarak bizim araclarimiz kasasini zor kaldiran araclar degil yazilim yakit tuketimi azaltiyor diyenlere cok bakma cevre yolunda test edip stage 1 yaptirdim yakit azaldi diyen var .

160 beygirden 170 olsa neyse de 160 dan 200 falan motor omrunden yer ayrica DSG 250 Nm tork sonrasi vW bile guvenmiyor ki araclarinda 6 ileri yagli kullaniyor guc artinca .

Stock Scirocco iyidir yay istiyorsan 3.5 cm tak gerisini bosvee araci siradanlastirma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selami Şahin 1.6 ie

Spor yay konusunda 35mm'den sonrası için yeni amortisör takmanız gerekiyor.

Egzoz konusunda, orta susturucu iptali ve spor son susturucu dediğiniz olayda her şekilde sorun yaşarsınız. Gerek trafikte gerek muayenede. Dediğiniz gibi sesi içeride kendiniz duymak için yapıyorsanız, kaliteli açık hava filtresi kullanabilirsiniz. Egzoz ile dışarda insanların kafasını ütülemeye gerek yok.

Yazılım konusunda da, hiçbir motor modifikasyonu gerekmeden yapılan stage 1 soft yazılım yapmanız bence tek mantıklısı ki soft yazılımla aman aman bir güç kazanmazsınız. Yakıt tüketimi için bir şey diyemeyeceğim, azaltıyor diyen de var arttırıyor diyen de. Azaltıyor diyenler eskiden kullandığı şekilde kullandığından azalmış olduğunu söylüyor. Arttı diyenler de yazılıma güvenip tapa gaz gittiklerinden arttı diyor.

Ve evet yazılım motor ömrünü kısaltır. Olması gerekenden daha çok verimle çalışmaya çalıştığından motorunuz normalden daha çabuk aşınır ve ömrü kısalır. Aracıyla yatıp kalkan birisi iseniz bakımlarını hiç aksatmadan, düzenli yağ su kontrol ederseniz, motorun ömrü de uzar.

Anladım hocam sağolasın. Bir de şu 35mm den sonra yeni amortisör olayını açabilir misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 2 sedan ve JSV spor yay!!!
    18 yıl önce açıldı
    Rc araba devre ve motor uyumu
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Oncelikle sadece spor gorunum istiyorsan 3.5 cm lik yay olucak 5 cm nedir ?

İkinci olarak bizim araclarimiz kasasini zor kaldiran araclar degil yazilim yakit tuketimi azaltiyor diyenlere cok bakma cevre yolunda test edip stage 1 yaptirdim yakit azaldi diyen var .

160 beygirden 170 olsa neyse de 160 dan 200 falan motor omrunden yer ayrica DSG 250 Nm tork sonrasi vW bile guvenmiyor ki araclarinda 6 ileri yagli kullaniyor guc artinca .

Stock Scirocco iyidir yay istiyorsan 3.5 cm tak gerisini bosvee araci siradanlastirma

Hocam farklı markaların 3.5 ları veya 5 leri aynı olmuyormuş sanırım. O yüzden marka da belirttim yazarken

• quote:

Orijinalden alıntı: BPG2004

quote:

Orijinalden alıntı: Selami Şahin 1.6 ie

Spor yay konusunda 35mm'den sonrası için yeni amortisör takmanız gerekiyor.

Anladım hocam sağolasın. Bir de şu 35mm den sonra yeni amortisör olayını açabilir misiniz?

Şöyle düşün, şu an aracınız stock haliyle duruyor. Tekerlek ile çamurluğun arası da 7 cm. Amortisör, bir tümsekten geçtiğinizde 3 cm içeri giriyor olsun. Yani tekerlekle çamurluk arası 4 cm kalıyor. Diyelim ki siz 3.5cm alçalttınız. Normal halde tekerlek-çamurluk arası 3.5cm kaldı. Tümsekten geçtiniz, 3 cm içeri girdi, mesafe 0.5 cm kaldı ve tekerlek çamurluğa değmedi.

Eğer ki siz 5 cm alçaltırsanız, zaten tekerlekle çamurluk arası 2 cm kalıyor ve tümsekten geçtiğinizde amortisör 3 cm içeri girmeye meyilli olduğundan çamurluğa sürtüyorsunuz.

Verdiğim sayılar tabii ki örnek olarak. Ancak prensibi bu şekilde. Ha aracı 5 cm alçaltabilir misin? Alçaltırsın ama taş gibi amortisörların olduğundan kum tanesinin üstünden geçsen oturduğun yerde hissedersin.

• 5 santimlik yayı roccoya takarsanız muhtemelen dip basık ve takır tukur geziceksiniz.

Haricen pek bi bilgim yok ancak ben yazılım yaptıracak olsam motordan değil DSGden korkardım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.