Şimdi Ara

Freni birakinca gelen ses yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aracımda dün gece bir sorun fark ettim. Frene basınca birsey yok ama birakinca sağ arka tekerimden "viyk" diye bir sey geliyor. Çok duyulmuyor ama radyo kapali camlar acikken bariz ortada. Arkalarda fren balatasi yok ondeki gibi degil. Boş yani neden olur cözümü nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Takip, son 15 gündür arka sola kampanadan aynı sesi alıyorum..
  • Aracın Renault grubu büyük ihtimalle. Kampana frenli Renault lar bu sesi çok sık yapar. Bazı Fiatlarda da duydum ama en çok Renault grubunda var. Balataları temizletince bir süre kesiyor sonra yeniden başlıyor. Sık sık balata temizliği yapmaktan başka çözümü yok.

Çok sinir bozucu bir ses. Özellikle park ederken cıyk cıyk ötüp duruyor. Aracım garantiliyken servis formuna bu sıkıntıyı işletmiştim. Çözüldü deiler 3-4 ay sonra yeniden başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemena -- 11 Eylül 2016; 15:42:16 >
  • Aracım toyota yaris 2012 hocam

• Kampana varsa balata sürtüyordur, geri çekilirken fazla boşluk olduğundan tam yaylar çekemiyordur, temizlik ve ayar gerekli gibi duruyor, kampana ın zımpara yapılmasıda gerekli olabilir.

• Az önce hafif dolu trafikte kullandim yarım saat kadar eve geldm ses yoktu. Anlamadim gitti. Çok sinir bozucu bir ses bayramdan sonra servise ugriyim bi

• Soğukken ses yapması daha yüksek ihtimal, soğukken genleşmemiş ve büyümemiş olduğundan ses yapar, sıcakken sesi kesilir genelde. Kampanalarda bu durum sık yaşanabiliyor.

• Eğer öyleyse çok dert etmem ama oteki türlü çok sinir bozucu

• Kampanyalı sistemde normal dert etmeyin. Kampanaların ve balatalarin zimparalanip temizlenmesi, ayar yapılması ve yaylarda sıkıntı varsa değiştirmek gerekebilir. Ama kısa sürede tekrar etmesi muhtemel. Pratik çözüm olarak ayağınızi pedaldan hızlı çekerseniz sesi daha az duyarsız.

• başlığı görünce direk anladım meşhur vıyk sesini ne yaparsan yap o ses tekrar geri gelir. bendede var bir sorun arz etmiyor. kalıcı çözüm 4 teker disk fren olan araçlara binmek
  • Ya öyle takıntılı biri değilimdir ama kıl kaptım. Mesela smdi indim aractan hic ses yok sürekli kulağimi oraya veriyorum olucak mi diye. Çok değerli yorumlar icin tesekkurler, sanirim sağ arka tekerimde kedi beslemeye alismam gerekecek. Viyk viyk viyk..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.