Şimdi Ara

2+1 Microlab // Cızırtı sesi // lütfen yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    geçenlerde microlab m-200 aldım.
    film izlerken ya da müzik dinlerken arkadan bi cızırtı sesi geliyor.filmi ya da müziği durduğumuzda 2+1'den tiz bir cızırtı geldiğini farkettim.
    bunu sorunu nasıl çözebilirim?
    yardımcı olursanız sevinirim.teşekkür ederim.

• hoparlörün bilgisayara bağlı jackını çıkarınca cızırtı devam ediyor mu?
  • hayır.hoparlörün jackını çıkarınca kesiliyor cızırtı.
  • Bilgisayarın topraklamasıyla ilgili sorun olabilir.
  • Ayni sey benimde basima gelmisti hocam, kaliteli kablo aldim sorun cozuldu
  • fotograf koysaydın daha yardımcı olurduk.sesini son ses acarsan hangi ses sistemi cızırtı yapar.
    arkadaslarında dediği gibi elektrik akımından da olabilir.
  • kabloda kırıklık olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: massive attack3

kabloda kırıklık olabilir

kabloda kırıklık olsa ses gıdıp gıdıp gelır kabloya dokunulduğunda tabı
    yanlıs bılgı vermeyelım. lutfen sorunu olan kısılerı aydınlatmak bızım gorevımız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: akyurt

quote:

Orijinalden alıntı: massive attack3

kabloda kırıklık olabilir

kabloda kırıklık olsa ses gıdıp gıdıp gelır kabloya dokunulduğunda tabı
    yanlıs bılgı vermeyelım. lutfen sorunu olan kısılerı aydınlatmak bızım gorevımız..

anlamadım.kablo da kırıklık olabilir.benim kablomdada kırıklık vardı olay aynıydı yani herşeyi düşünmek lazım.
  • yok kablo kırık falan değil.
    şöyle söyleyeyim.son ses falan açmıyorum zaten malum apt sakinleri rahatsz oluyor.
    film izliosunuz orta düzey bir seste.
    filmi durduğum zaman 2+1den cızırtı geliyor.sadece ses sisteminin sesini yükseltince gelen cızırtı sesi de yükseliyor ve yine sadece ses sisteminin sesini kısına cızırtı yine azalıyor.bu sese alerjim oldu galiba film izlerken arkadan gelen cızrtı sesine konsantre oluyorum takıntı oldu galiba.
    acaba nb'nin ses kartı ile uyuşmazlık gibi bi sorun mu var bilmeden sallamasyon bi soru attım ortaya
    kullandığım nb acer as5943 i5 460M.

• quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

Ayni sey benimde basima gelmisti hocam, kaliteli kablo aldim sorun cozuldu

kaliteli kablo derken hocam?hangi kablodan bahsediyorsunuz ?? :)
    subdan çıkan kablonun nb'ye bağladığım diğer ucu arasında kumanda sistemi olduğu için o kabloyu değiştiremem.tabi kumandayı kullanmak istiyorsam :)
  • kabloda kırıklık olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: izonurg

yok kablo kırık falan değil.
    şöyle söyleyeyim.son ses falan açmıyorum zaten malum apt sakinleri rahatsz oluyor.
    film izliosunuz orta düzey bir seste.
    filmi durduğum zaman 2+1den cızırtı geliyor.sadece ses sisteminin sesini yükseltince gelen cızırtı sesi de yükseliyor ve yine sadece ses sisteminin sesini kısına cızırtı yine azalıyor.bu sese alerjim oldu galiba film izlerken arkadan gelen cızrtı sesine konsantre oluyorum takıntı oldu galiba.
    acaba nb'nin ses kartı ile uyuşmazlık gibi bi sorun mu var bilmeden sallamasyon bi soru attım ortaya
    kullandığım nb acer as5943 i5 460M.

o zaman kabloyu değiştirmen gerekıcek kalıtelı kablo:altın kaplamalı olan kablolar.
    sesın de değiştiğini fark ediceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akyurt -- 7 Aralık 2010; 21:57:13 >

• akyurt kardeş

nb acer as5943g yi nerden aldın bilgi verebilirmisin. sırf bunun için üye oldum :):):)
  • ses kartından kaynaklanıyor olabilir. Bende önceden creative sb dijital music usb ses kartı vardı. Yıllarca kullandım, optik çıkışlı 5+1 desteği olan ve altın kaplama çift rca çıkışı olan bir ses kartıydı. Herkesin yaşadığı; bilgisayar açılırken ve kapanırken o pat-küt sesler geliyordu. Bu bahsettiğin arka plan distorsiyonu da yıllarca kullandıkça artmıştı. Son 1 senedir de yakınlarda cep telefonu sinyali olmayadursun, hemen dıgıdık dıgıdık ötmeye başlıyordu. Yani "yaşlandım, beni değiştir", diyordu. Ancak yeni ses kartlarının bile neredeyse tamamında pc açılıp kapanırken o pat küt sesler geliyor, volume açık olduğunda da hiçbir şey çalmıyorken gelen o distorsiyon duyuluyor. Yeni aldığım audiotrak prodigy hd2 ses kartım ile bu sorunları tamamen çözdüm. Özelliği sayesinde açılıp kapanırken gelen o pat-küt sesler artık gelmiyor. Arka plan distorsiyonu da yok. Belki sesi sonuna kadar açarsam var, o da kuvvetli stereo amplifikatör kullandığımdan dolayı. Kısacası kaliteli bir ses kartı kullanırsanız bu problemden kurtulursunuz Tabi eğer kablonuzda bir sorun yoksa.. Gerçi ben kabloda bir sorun olacağını tahmin etmiyorum. Kablonun ses çıkışına bağlandığı jaklarda da oksitlenme veya temassızlık olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 4 Mart 2011; 1:02:59 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.