Şimdi Ara

2-3 Aydır Depresyondayım Çalışamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
45
Cevap
2
Favori
7.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Foruma yeni üye oldum ama önceden de ara sıra bakıyordum.Böyle bir konu açmak istedim belki benle benzer durumu yaşayan insanlar vardır ya da yardım edebilecek insanlar.

Bu sene mezunum.Tek hedefim doktor olabilmek.Ağustosta flan başlamıştım hafiften.Hedefime yetecek şekilde çalışıyordum.Temelim olduğu içinde baya hızlı ilerlemiştim.Ygs netlerim de iyi sayılabilecek şekildeydi.Ama işte sıkılmaya başlamıştım.Hayatımın bu anına kadar pek umursamadığım yalnızlık beni mahvediyordu artık.Yavaş yavaş ders çalışma saatim verimim iyice düştü ve en sonunda hiç çalışamaz oldum.Yaklaşık 2-3 aydır hemen hemen her gün hiç çalışamıyorum.Arada sırada zorlaya zorlaya deneme çalışıyorum.Gerçi son 1-2 haftadır onuda yapamaz oldum.Kaç sefer yarıda bıraktım denemeyi.1 hafta falan önce başladığım deneme hala bitmedi.Zaten en son çözdüğüm denemelerde de netlerim çok düşmüştü.

Gün boyu oturuyorum hiç bir şey yapamıyorum.O kadar isteksizim ki hiç bir şeye tahammül edemiyorum.Aklımda sürekli düşünceler.Düşünmekten delireceğim gibi hissediyorum.Böyle zamanlarda derdimi anlatacağım içimi dökeceğim samimi bir arkadaşım olmasını isterdim ama yok.Hayatımı düşününce kendimden yaşadıklarımdan nefret ediyorum utanıyorum.Her zaman her yerde yalnız ve sessiz oldum.Ailem dışında hiç kimsem olmadı.Bu zamana kadar belki bunları pek umursamadım ama kendimle yalnız kalınca bunları düşünmekten hiç bir şey yapamaz oldum.Gerçekten çok çaresizim.Nasıl atlatabilirim bilmiyorum.Ders çalışmak istiyorum.Yapamıyorum.Her gece saatlerce ağlıyorum sessizce.Tek yapabildiğimde bu zaten.

Nasıl toplayabilirim ya bu saatten sonra ?

• Hocam sana buradakiler değil psikoloklar yardımcı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doctor zey?
    geçenlerde çalışıyorum netlerim iyi demiştin? yani 2-3 aylık sorunu neden şimdi konu açtın onu anlamadım
    yada sen o değilsin
  • Kimseye bir şey demedim ben.O bahsettiğiniz kişi değilim.
  • Sherlock Star

• Tahmin edebiliyorum da böyle psikoloğa gidip dertlerimi anlatabileceğimi pek sanmıyorum.Bu forumda bazı konular görmüştüm bana benzeyen o yüzden açtım.
  • Çalışmadığın zamanları düşünme hemen yarın kütüphaneye git ve tüm gün kütüphaneden çıkmadan ders calis zaten mezunsun koskocaman 4 ay var elinde YGS kotu gelse bile lys varken bu ümitsizlik niye ki zaten sene başında calismissin netlerin nasıl bilmiyorum ama kötü olduğunu zannetmiyorum evden kesinlikle disari çık

https://forum.donanimhaber.com/3-aydir-calisamadim-yardiminiza-ihtiyacim-var--123695040-2#123721410

Boyle bir konu acmistim subat basinda senden cok daha kotu durumdayim anliyacagin adamakıllı calisamadim bile hedefim de yüksekti ama düşünmuyorum artik elimden geleni yapıcam iste sen de elinden geleni yap

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tam 1 senedir işsizim.
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sende mezuna kalırsam gireceğim hali gördüm, antidepresan falan alsan yan etkisi sıkıntı yaratır, yine de bence hemen bi doktora git ritalin vs verir belki odak arttıyor sınavdan sonra bakarsın bi çaresine, 1 yılını daha heba etme.
  • Şimdi tembellikten çalışamıyor ve çalışamadıkça psikolojimi bozuluyor yoksa beynin nörokimyasal yapısı bozulduğu için Major depresyon ve yaygın anksiyete bozukluğu mu başladı bunu tespit et eğer samimi olarak ikincisi diyorsan uzman bir psikiyatri uzmanına (psikolog değil) randevu al ve git. Çünkü ikinci şık ilaç desteği gerektirebilir.

• nükleerbaslıklıkız kullanıcısına yanıt
    Ya ben sizin konunuzu ararken siz benim konuma cevap yazmışsınız :D nereden başlayacağımı bilmiyorum ki.Tüm konuları tekrar etmem lazım sanki ama nasıl yapacağım Sizin durumunuz nasıl ?
  • Kardeşim bi yıl daha giremediğinde neler olduğunu düşün ve tıp fakültesine girdiğin zamanki halini ve mutluluğunu düşün zaten çalışmaya başlıcaksın

• Bence bir iki gun kafani toparla ne sinav ne dert ne sıkıntı dusunme. Sadece dusunecegin sey universiteyi kazandiginde sosyal bir ortam yeni arkadasliklar kurmak olsun. O aan hem sinav stresinde kurtulur hrmde motivasyonun yukselmis olur. Ve kaldigin yerden devam et. Unutma bu yil bu sıkıntıları atamaz ve kazanamazsan seneye ayni sıkıntilarla tekrar bogusmak zorunda kalacaksin. Kendine sunu soyle. Onumde 4 ay var ve ben onsan sonra guzel bir tatil gecirip yeni ortamima kavusucam diye motive edebilirsin kendini.

• Bende senin gibiyim mezunum gecen sene karnim siserdi tuvaletimi yapamazdim reflum varfim midem yaniyordu onlarca gastrologa gittim megersem psikolojikmis psikaytra gittim antidepresan kullaniyorum arada da gorusuyorum psikaytrla psikolojim iyi ama bende calisamiyorum nerede oturuyorsun?

• yourock01 Y kullanıcısına yanıt
    Böyle motive ediyorum bazen kendimi.ama derse oturduğum zaman artık her şey geç hissi beynimi öyle kemiriyor ki.En motive olduğum zamanda bile derse başlayınca gerçekten hiç keyfim falan kalmıyor.Aşırı isteksizlik var içimde.Atamıyorum bir türlü.
  • Sınava yaklaştıkça olur zaten öyle normal herkes yavaştan salmaya başlar

• Yalniz degilsin sadece oyle zannediyorsun . Arkana bakmaktan önünü göremez olmuşsun .

Bardagin boş tarafina bakmayi birakmazsan sadece gecmiş degil gelecekte sıkıntılı geçecek .

• Hic bir sey yapmiyorsan ac ders videosu izle internetten. Kendine yapabilecegin en buyuk iyilik ders videosu izlemek oyle anlarda

• Yemin ediyorumki kendim tipatip ayni boyle ... Napacaz biz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MolalEkolog. M kullanıcısına yanıt
    bir bilebilsem ah bir bilebilsem :(
  • Aynısı bende de başladı.Eğer bir sebebin yoksa delresyon dediğin şey vicdan azabı.Bu paradoksu parçalamanın yolu bir gün çalıştığın zaman yaşad8ğın mutluluğun farkına varmak. Yarın yapıcam bende.1 haftadır oyun oynuyorum mesela

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.