Baştaki düşümcem 2.5"7200rpm harici disk almaktı fakat bulamadım.. O yüzden 2.5"7200rpm sabit disk alıp harici hdd kutusuyla bağlamaktı.. Fakat okuduğum bir kaç yoruma göre; Usb 2.0 olduğu için 7200rpm veya 5400rpm olması farketmezmiş. Ve 7200rpm olduğunda ısınma sorunu olurmuş harici diskte.. Öncelikle bunlar doğru mu? Bir de 2.5" e-satalı hdd kutusu alıp onla bağlamaktı hızlı olması için? Fakat e-sata ile bağlantıda güç kablosu zorunluymuş sanırım?? Laptop da kullanacağım için ben kullanışlı olacağını düşünmüyorum güç kablolu olmasını...
Eğer öyle ise 2.5" 7200rpm sabit disk alıp laptop a bağlamak..Ve laptoptaki hdd yi de harici olarak bağlamak olacak sanırım. Bu yüzden yorumlarınızı bekliyorum.Tam olarak ne yapmam gerektiği konusunda..
Usb 2.0 30 mb civarı bir hız destekliyor o yüzden 5400 yada 7200 rpm diskin hatta harici kutuya taktığınız ssd için bile performans hemen hemen aynı olur (ssdde erişim süresi avantajı olur tabiki)
E-sata ile 50-60 mb civarı hız yakalarsınız ancak bildiğim kadarıyla e-sata harici kutularda e-sata portundan elektrik alınmıyor sadece veri akışı için kullanılıyor o yüzden ekstra adaptör taşımalısınız. Büyük kapasitesli flash bellekler var ancak onlarında okuma yazma hızları usb 2.0 ın yarısı kadar. En mantıklısı ucuz yollu 5400 rpm bir disk alıp kutuya koymak.
İlla 7200 rpm alayım sonra bilgisayara takar kullanırım diyorsan önerim seagate momentus 7200.4 serisidir, oldukça serin ve sessiz bir disktir.
Evet Seagate momentus 7200.4 serisi duydum. Büyük ihtimalle böyle bir model alıp laptopa takarım. İçindeki 5400rpm i de harici hdd kutusuna takarım..Sanırım en iyi yol bu gibi gözüküyor.. Peki Segate nin bu serisinin en yüksek boyutu ne kadar acaba? 500gb dan yukarısı var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: EuN
Evet Seagate momentus 7200.4 serisi duydum. Büyük ihtimalle böyle bir model alıp laptopa takarım. İçindeki 5400rpm i de harici hdd kutusuna takarım..Sanırım en iyi yol bu gibi gözüküyor.. Peki Segate nin bu serisinin en yüksek boyutu ne kadar acaba? 500gb dan yukarısı var mı?
Momentus 7200.4 serisinin en yüksek sığalı modeli 500 gb
Yanılmıyorsam Türkiyede 500 gb üstünde 7200 rpm devirli 2.5 disk yok. Yurtdışındada yeni yeni satışa başlandı 640 gb 7200 rpm 2.5 diskler.