Şimdi Ara

2.5 AYDIR ŞEKER TÜKETMİYORUM (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
396
Cevap
43
Favori
68.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: podkayfom

    Dünden itibaren ben de başladım

    Fakat ben meyve de yemiyorum

    Sabah yulaf(yerfıstığı+yulaf) zeytin yumurta

    Öğlen sebze yemeği (brokoli, karnabahar) + salata

    Akşam tavuk+ bulgur



    Aslında uzun zamandır abur cubur olarak çikolata'nın dışına çıkmadım, beyaz ekmeği yaklaşık 1 aydır yemiyorum ama bu açığı makarnayla, börekle kapatıyoruz zaten

    Öğle akşamı da yer değiştirirsen tamamdır iyimiş menü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 4-5 yıldır çayı şekersiz içerim.Yakınlarda kazara şekerli caydan bir yudum almam ile çıkarmam bir oldu.Ama maalesef diğer şekerli ürünleri bırakamadım ama azalttım.

    Çayı şekersiz içmek isteyenler ilk aşamada çaylarına şeker yerine limon dilimi veya mandalina dilimi atarak başlasınlar, birçok yakınıma cayda şekeri bırakmada faydası oldu.
  • konuyu okurken 2.5 litre kola bitirdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Habzij H kullanıcısına yanıt
    ben orada günlük protein ihtiyacından bahsetmiştim, kırmızı et gramından değil hocam.
  • podkayfom kullanıcısına yanıt
    öğlenle akşam menüsünü değiştirmelisin al pacino.
  • şimdi burada şeker yemeyen var mı? aşure yemeyecek misiniz
  • Ben de 1 yıldır şekeri bıraktım. Arada ufak tefek bisküvi çikolata kaçamağı hariç şekerli ürün tüketmedim ve aburcubur olarak kuruyemiş tükettim. 1 senede yaklaşık 12 kilo verdim(81 kilodan 69 kiloya düştüm) ve daha sağlıklı hissediyorum. Bu arada çayı şekersiz içmeye alıştığınızda gerçekten çayın tadını alıyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi substar -- 5 Ekim 2017; 12:56:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kilo için değil sağlık için şekeri 8-10 yıldır tüketmiyorum.dişler,karaciğer ve kansere karşı riski çok büyük.ayrıca bağımlılık yapıyor.tatlı da yersem ayda 3-4 defa tüketiyorum.meyveyi normal tüketiyorum.evde şeker bulunmuyor.aşure sorusuna gelince aşure ayında abartmayacak kadar yenir birkaç defa ama 12 ay boyunca yenecek değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rhollor


    quote:

    Orijinalden alıntı: UcanHollandali

    Meyve yalanina inananlar varmis cidden. En tehlikeli seker turu meyvede vardir. Sekerden uzak durmak istiyorsaniz ilk olarak paketli sekerli urunlerden ve meyveden uzak durun. Meyve sekerinin diger adi fruktoz'dur. Fruktoz uzak durulmasi gereken sekerlerin basinda gelir. En basitinden glikoz kana karistiktan sonra beyin dahil vucudun her hucresi tarafindan kullanilabilir. Fakat fruktoz(meyve sekeri) sadece karaciger tarafindan enerjiye cevirilebilir. Karaciger'de bunu yag asidine yani damarlarimizi tikayan ve yaglanmamizi saglayam trigliserit'e cevirir. Karacigerde yaglanma ve kilo alimi baslar. Isin kotu tarafi fruktoz surubundaki fruktoz'la, meyveden aldigimiz fruktozun vucutta ugradi tepkimelerde bir fark yoktur. Ikiside ayni etkiyi yapar tek farki. paketli gidalarda tek seferde daha fazla almamiz. Bunun yani sira normal seker gibi insulin salgilatmaz vucuda, leptin hormonunu baskilar. Vucudun Hormon-istah dengesi ve vucudun kendi kilo kontrol mekanizmasini bozar. Sekerde uzak duruyorum ayagina kendinizi meyveye vermeyin sandiginiz kadar masum degil.

    la biz ne yicez o zaman

    Yağ(trans hariç)-protein en kötü kompleks karbonhidratlar. Sağlıklı yağlar korkulacak besinler değildir. Tok tutarlar ve enerji değeri yüksektir. Yağların kötü şöhreti vücuda alınan fazla karbonhidrat'ın yağ olarak depolanmasından kaynaklanıyor. Yağlanmanın esas sebebi yağ yemek değil fazla karbonhidrat alınmasıdır. Low-carb diyetini araştırmasını tavsiye ederim konuyu okuyanların.




  • bu haberi ben de görmüştüm hatta ben de uygulasam diye düşünceler içerisindeydim demek ciddi ciddi uygulayanlar varmış.kendi adıma zaten ne gofret çikolata ne de diğer unlu tatlı vs. tüketen biriyim sadece çay meselesi var çok çay içiyorum şekersiz de içemiyorum sanırım çayı içmeyi başarırsam kurtulurum tamamıyla şekerden kendimi bildim bileli böyleyim şekerli bir şey yediğimde midem bulanıyor mesela bir tablet çikolatayı bitirmeye çalışsam kusarım doktora sordum bi sorunum mu var diye yok dedi daha ne şekerli yemiyorsun kilo da almazsın hasta da olmazsın dedi.arkadaşımızı da tebrik ediyorum.
  • Yaw abartmadan şekerde yiyin abur cuburda yiyin patates kızartmasıda yiyin kaç defa geliyoruz dünyaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sabah nasıl o kadar yiyebiliyorsun? Ben aşırı kilolu ve insülin direnci olan bir hastayım. Doktorum diyetisyene yönlendirdi ve diyetisyenim de kahvaltıda şunları veriyor:



    -Çiğ Sebze (Sınırsız)

    -1 Yumurta

    -1 Kibrit Kutusu kadar peynir

    -3 Dilim ekmek ( kepekli )

    -5 Zeytin

    -Şekersiz Çay



    Ve bunlar bana çok fazla geliyor zorla yiyebiliyorum ve diyetisyenim de yemek zorunda olduğumu söylüyor.( 2 haftada 3 kilo verdim sayesinde baya bilgili ve işini seven birisi)



    Siz nasıl yiyorsunuz sabah kahvaltıda bu kadar şeyi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Tiger -- 5 Ekim 2017; 14:8:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gunde 1 tane nescafe 3'ü 1 arada içiyorum. Bu zararli olur mu sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UcanHollandali

    Meyve yalanina inananlar varmis cidden. En tehlikeli seker turu meyvede vardir. Sekerden uzak durmak istiyorsaniz ilk olarak paketli sekerli urunlerden ve meyveden uzak durun. Meyve sekerinin diger adi fruktoz'dur. Fruktoz uzak durulmasi gereken sekerlerin basinda gelir. En basitinden glikoz kana karistiktan sonra beyin dahil vucudun her hucresi tarafindan kullanilabilir. Fakat fruktoz(meyve sekeri) sadece karaciger tarafindan enerjiye cevirilebilir. Karaciger'de bunu yag asidine yani damarlarimizi tikayan ve yaglanmamizi saglayan trigliserit'e cevirir. Karacigerde yaglanma ve kilo alimi baslar. Isin kotu tarafi fruktoz surubundaki fruktoz'la, meyveden aldigimiz fruktozun vucutta ugradi tepkimelerde bir fark yoktur. Ikiside ayni etkiyi yapar tek farki paketli gidalarda tek seferde daha fazla almamiz. Bunun yani sira normal seker gibi insulin salgilatmaz vucuda, leptin hormonunu baskilar. Vucudun Hormon-istah dengesi ve vucudun kendi kilo kontrol mekanizmasini bozar. Sekerde uzak duruyorum ayagina kendinizi meyveye vermeyin sandiginiz kadar masum degil.

    Bunları yazmak için girmiştim arkadaş güzel açıklamış tebrik ederim. Bir kaç ilave yapayım. Doğada kristal formda şeker yoktur. Kullandığımız şeker rafine şeker. Bir çok işlemden geçerek o kristal hale geliyor.

    Şekerden uzak durun derken tamamen uzaklaşmanız mümkün değil. En zararlı ve tatlı olanları Fruktoz yani meyve şekeri ve sıvı glikoz-fruktoz şurubu karışımlarından ve sofra şekeri dediğimiz Sakkaroz yani Glikoz+Fruktoz karışımdan kısaca rafine şekerden olabildiğince uzak durmaya çalışın. Bu demek değil ki meyve yemeyin. Her meyvenin şekeri oranı farklılık gösteriyor.

    Mümkün olduğunca kristal şekerden uzak durun. İşim gereği hem şeker hem glikoz hem de fruktoz şurubuyla çalışıyorum. Çünkü hammadde olarak bunlar temel bileşenler (lokum pişmaniye şekerleme imalatı).

    Meyve nektarları, tatlılar, gazlı içecekler, dondurma, bisküvi, çikolata şekerleme gibi ürünlerin çoğunda glikoz ve fruktoz şurubu kullanılmakta. Bu hem maliyeti düşürmekte hem de üretimi hızlandırmakta. Aldığınız ürünlerin içindekiler kısmına bir göz gezdirin. Mümkün olduğunca fruktoz ve glikoz içerikli ürün almayın. Kendi sektörüme darbe vuruyorum bir yerde ama durum böyle ne yazıkki.

    Tübitak verilerine göre şu an için belirlenebilmiş bir "zararı" yok glikoz şurubunun. Bir zamanlar Amerika'dan gelen GDO'lu mısırlar için de söylenmişti. Uzun vadede hormonal dengeyi bozup, obezite, insülin direnci ve şeker hastalığı gibi problemlere yol açması muhtemeldir.

    Bu arada beyin hücreleri karbonhidrat tüketir. Yani karbonhidrat ve şekeri sıfırlayayım diye uğraşısanız onun da zararlı yönleriyle karşılabilirsiniz. Diyetimizde yani besinlerimizde yağ protein karbonhidrat dengeli olmalı. Hatta yağın ne kadarı hayvansal ne kadarı bitkisel onun bile günlük miktarları var. Zayıflamak için yapılan diyet içinde bile yağ olmak zorundadır. Yağ hem tokluk hissi verir hem sindirimi kolaylaştırır. Bir diyetisyenden destek alarak bu oranı ihtiyaca göre belirlemek gerek.




  • ne diyorum N kullanıcısına yanıt
    çok basit önce şekeri azaltın çaya attığınız. sonra yavaş yavaş azaltın.tadına alışacaksınız.mümkünse yeşil çay içmeye gayret edin..1 hafta içinde şekerli çaya tövbe edersiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ø

    Her tatlı zehirdir baldan gayrı, her acı şifadır zehirden gayrı.

    Vaaay çok iyi özetlemişsin hocam durumu :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ø

    Her tatlı zehirdir baldan gayrı, her acı şifadır zehirden gayrı.

    güzel söz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anonim bir söz bana ait değil :)
  • Bilen birisi aydınlatsın

    Sebze yemeğine yarım çorba kaşığı bal koyuyorum, bir zararı olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok iyi yapıyorsunuz tebrik ederim sizi



    Birkaç sorum olacak. Pekmezdeki şeker zararlı sayılmıyor mu? Bir de pekmezler zararlı ve kanserojen onun yerine özlerini tüketin diyorlar ya ( keçiboynuzu pekmezi değil de keçiboynuzu özü mesela) bunun aslı astarı var mıdır ?

    Edit: @ucanhollandali ve @darkangelevo hocam siz de bilgili bir abiye benziyorsunuz zahmet olmazsa pekmez ve pekmezdeki şekerin zararı konusunda aydınlatırsanız sevinirim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogerfederer1 -- 5 Ekim 2017; 17:32:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.