Şimdi Ara

2,67 Ghz i5 işlemci mi yoksa i7 2.5 Ghz işlemci mi daha hızlıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar işlemcilerin hızlarını belirleyen en önemli faktör nedir kafama takıldı. i5 ile i7 arasındaki fark nedir? cevaplarsanız sevinirm

• i7 daha hızlıdr
  • kullanılan teknoloji*Ghz*önbellek*çekirdek sayısı bunlar bir bütün olarak değerlendirilir gerekli testler yapılır ve daha hızlı işlemci tespit edilir.

Senin soruna dönersek i5 ile i7 aynı nesil ise i7>i5 tir.
  • 4. nesil i5 veya 6. nesil i5'le birinci nesil i7'yi karşılaştırıyorsak cevap belli.
  • aslında benim merak ettiğim Ghz kısmı, yani ikisi de aynı nesil işlemci olsun i7 işlemcinin saniyede yaptığı işlem sayısı daha azken nasıl daha hızlı oluyor onu anlamadım? farkı ne yapısal olarak
  • O senin kullandığın uygulamaya göre değişir. Eğer uygulama sanal çekirdek kullanmıyorsa çekirdek hızı daha yüksek olan i5 daha iyi olur.
  • Şunu da eklemek gerekli, bazı oyunlarda artık işlemci siteleri i7 4790k gibi işlemcileri ht off, ht on olarak test ediyorlar ve birçok durumda ht off iken daha çok fps alıyor.

Sanal çekirdeğe ihtiyaç duyulup duyulmadığı kilit nokta Turuncu Sakal'ın dediği gibi. Uygulama ihtiyaç duyuyorsa ciddi performans farkları oluşur yoksa hepimiz i5 xxxk alıp overclock edip geçerdik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tubyy T kullanıcısına yanıt
    Sen çok yanlış anlamissin kardeş. Şimdi bi otobüs bide taksi düşün taksi kadikoyden maltepeye günde 20 sefer yapabiliyorken otobüs sadece 5 defa yapsa sence hangisi daha fazla yolcu taşır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otobüsle taksinin hacmini karşılaştırırsak tabi ki otobüs daha çok yolcu taşır ben benzetmeyi anlayamadım yani taksinin daha hızlı olduğundan bahsediyorsan işte ben de o hızın sebebini anlayamadım. hız dediğimiz şey GHz kısmı yani işlem sayısı değil midir?
  • cevaplar için teşekkürler arkadaşlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tubyy

otobüsle taksinin hacmini karşılaştırırsak tabi ki otobüs daha çok yolcu taşır ben benzetmeyi anlayamadım yani taksinin daha hızlı olduğundan bahsediyorsan işte ben de o hızın sebebini anlayamadım. hız dediğimiz şey GHz kısmı yani işlem sayısı değil midir?

Beynim yandı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tubyy T kullanıcısına yanıt
    Laptop alacaksiniz galiba kesinlikle i7 alin laptoplardaki i5 ler 2 core 4 thread yani masaustu i3 u gibi. I7 ler gercek 4 cekirdek oluyor...

Not:laptop icin i7 daha performansli ancak oyun performansini ekran karti belirler hangisinin ekran kartinin soldan 2. Sayisi daha buyukse o daha gucludur genel olarak mesela gtx 750m buyuktur 920m gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi de aynı nesilse ve tek ya da çift çekirdek kullanılıyorsa i5 daha hızlıdır.

Çok çekirdekte i7 u serisi değilse öndedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuko08

Sen çok yanlış anlamissin kardeş. Şimdi bi otobüs bide taksi düşün taksi kadikoyden maltepeye günde 20 sefer yapabiliyorken otobüs sadece 5 defa yapsa sence hangisi daha fazla yolcu taşır?

otobüs her duraktan 20 yolcu alsa 1000 yolcu falan taşır günde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.