Şimdi Ara

2 adet 11w Philips Led 30 TL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
5
Favori
3.956
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiyat fena değil. Shibo gibi dandik olanlar 1 ay gitmiyor. Bir daha evime ucuz led almam .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhangv

Shibo beş para etmez.Geçen sene aldık.Geldiğinde dogrudan bozuk olanlar,takınca direk yananlar, 1 ay sonra yananlar, kelle ile vücudu ayrılanlar.Her turlu kombinasyonu var yanı.paraniza yazık.ugrasirsiniz.BİM in Bonusled marka olanını aldim. Tüm eve.20 ay oldu tik yok.olsa da 5 sene garantili.

Aynı olaylar başımıza geldi. Bu markadan uzak durmanızı tavsiye ederim.
  • shensakrak kullanıcısına yanıt
    Daha önce bonusled satıyordu bim. Bende alıp iade ettim ışığı azdı.
    Ama Bu ürün yeni gelmişti kutusu çimen yeşili. markası powerkey.
    ist.fatih.kocamustafapaşa Mağazası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertac-73 -- 9 Ocak 2016; 5:53:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde 4 farklı marka led var. En tatmin edici aydınlatmayı Bim'den aldığım Bonsled marka ampul yaptı ama ışığı sarımsı beyaz. Bu yeni gelen Powerkey markanın geçen sene 7w olanını getirmişlerdi koridorda kullanıyorum fena değil o da çok beyaz yanıyor. Bu Philips'in beyaz olanı iyi mi acaba? Daha önce kulandığım 6500k led ampuller bana çok beyaz geldi. Markaya göre renk tonu da değişiyor herhalde.

Teknosa'da 11w 990lm VPW marka ledler var fiyatı 15 lira. bu lm değerini veriyorsa iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enarr -- 9 Ocak 2016; 11:25:15 >
  • yaskoo_87 Y kullanıcısına yanıt
    Güzel açıklama olmuş. Tesekkürler..
  • 14 m2 odaya 1 adet yeterli olur mu arkadaşlar? fiyat baya uygun gibi.
  • N11 ve burdaki yorumlardan shibo gibi ucuz ürünlerden uzak duracağız anlaşılıyor
    Nerdeyse alacaktım.[
    Markaların 10 TL altına inmesini beklemek gerek /b]
  • Neye yarıyor bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Migrosta philips led ampullerin tanesi 9 tl şuanda.
  • sertac-73 kullanıcısına yanıt
    Evet Powerkey marka olan led ampul vardı. Hiç Philips olsun iyi markadır diyemeyeceğim kullanan arkadaşlarım var çok memnun değiller verdiği ışık ve hemen bozulma durumundan dolayı. Ayrıca geri dönüş için tşk ederim.
  • şimdi aldım
    eve geldim taktım
    philips tornado 20W ile aynı derece aydınlık geldi bize, odada 23W 1.450 lümen vardı karanlık olmadı gibi
    az daha donuk ama net gibi sanki
    her tür alınır 15 liraya
    tornadolardan daha ucuz bence
    not:
    tornadolar 13-15 lira
    20W ve 1.250 lümen
    23W olan 1.450 lümen
    bu 10.5W 1.150 lümen
    her tür akar ve parasının hakkı
    20tl de olsa verilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TormentedSoul -- 9 Ocak 2016; 22:38:12 >
  • Arkadaslar benim evimdeki tum ampuller philips marka led. 10.5 watt olanin isigi eger odalariniz cok buyuk degikse ideal. Mesela benim salonda (24 m2) 3lu avize var 1+2 seklinde yaniyo. Tek olan 10.5 watt ve genelde tekini yakip oturuyoruz. Salon icin diger iki ise 6.5 watt. Koridor wc banyo gibi yerler icin 10.5 almaniza gerek yok (en azindan ben almadim) daha dusuk watt ampullerde isinizi gorecektir.

Evimde rastgele takilan tasarruf ampuller yerine led ampulleri taktim ve guc tuketimi ortalama yariya dustu (cikardigim ve taktigim ampullerin gucune bakarak) yani eskiden evde en dusuk watt ampul 12 iken simdi en yuksek watt 10.5 ve aydinlatma gayet iyi.

Edit: led ampullerin isinma problemi yok yanmakta olan bir ampulu rahatlikla tutabilirsiniz. Led ampuller plastik oldugu icin kirilma riski daha az ve kirildiginda icinde zararli gaz yok (tasarruf ampullerin icindeki gaz zararli bir gazdir). Led ampuller ilk yandigi andan itibaren tam parlaklikta yanmakta, tasarruf ampullerde bir isinma sureci var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tem_Mus -- 9 Ocak 2016; 22:42:23 >

• LED ışıklarının gözün retinasında...

İspanyol araştırmacılar mavi LED ışıklarının gözün retinasında geri dönülmez zararlar verebileceği uyarısında bulundu. Araştırma bu ampullere yönelik eleştirileri dile getiren ilk araştırma değil. Daha önce de floresan ampullerin tehlikeli ultraviyole ışınlar yaydığı belirtilmişti.

Ekonomik oldukları gerekçesiyle yaygın olarak kullanılan LED (Light Emitting Diode, Işık Yayan Diyot), ışıklarının gözde geri dönülmez hasarlar verebileceği ifade edildi. Madrid'deki Complutense Üniversitesi uzmanları tarafından yapılan araştırmada LED ışığına maruz kalan insanların retinasında kalıcı hazarlar oluşturduğu keşfedildi. Hasarın 'mavi şerit' ışıkların yaydığı yüksek radyasyon seviyesinin sebep olduğu kaydedildi.

Her insan gözünde bulunan retina ışığa duyarlı dokular içeriyor ve ışığı tespit etmek ve buna bağlı olarak görmeyi sağlıyor. Dr. Celia Sánchez-Ramos LED'ler veya ışık yayan diyotlardan gelen kısa dalga, yüksek enerjili mavi ve mor ışıkların gözün ışık spektrumunun sonu olduğunu anlattı. Ramos, sürekli olarak bu ışıklara maruz kalan insan retinasının yeterli derecede zarar görebileceğini söyledi.

Sánchez-Ramos "Bu sorun daha kötüye gidebilir çünkü insan uzun süre yaşıyor, çocuklar daha küçükken elekrtonik araçlar kullanıyor, özellikle öedevleri için. Gözler ışığa direk bakmak için tasarlanmamış, onlar ışıkla görmek için tasarlanmış" dedi.

Sánchez-Ramos çalışmalarının kısmen 2012'de yapılan ve Photochemistry and Photobiology dergisinde yayımlanan araştırmaya dayandığını belirtti. Çalışmada LED radyasyonunun test tüpünde insan gözünün retina pigment epidel hücrelerine zarar verdiği bulundu.

Daha önceki bir çalışmada enerji tasarrufu sağlayan kompakt floresan ampullerin yüksek düzeyde ultraviyole ışın yaydığı ifade edilmişti. Sánchez-Ramos modern insanın yılda 6 bin saat gözünü açık tuttuğu ve bu zaman sürecinde çoğu zaman yapay ışıklara maruz kaldığını sözlerine ekledi.
    http://www.gazetevatan.com/led-ampuller-kor-mu-ediyor--538402-yasam/

• frux kullanıcısına yanıt
    biz sarı veya beyaz alıyoruz konuyla alakası nedir?
    dünya devi firmanın her ürününü aldım veya kullandım nerdeyse çorba yapan hariç, diğer firmalardan daha güvenilirdir şahsi kanaatim

• quote:

Orijinalden alıntı: TormentedSoul

biz sarı veya beyaz alıyoruz konuyla alakası nedir?
    dünya devi firmanın her ürününü aldım veya kullandım nerdeyse çorba yapan hariç, diğer firmalardan daha güvenilirdir şahsi kanaatim

Sarı veya beyaz led ampul fark etmiyor, led ampuller gözün göremeyeceği mavi ışık yayıyor.
    Özellikle küçük bebeği olanlara, led ampul kullanılmaması hakkında göz doktorları uyarıyor.
    Ayrıca, Led ampullerin ambalajı üzerinde de, " Led ampullere direkt olarak bakmayınız, göze zararlı etkileri olabilir" yazıyor.
     2 adet 11w Philips Led 30 TL

• 1.5 tl inidirim kodu 6 tl bonus puan kullanrak aldım.
    kargo boluya 8 tl kol gibi ama ampul omurluk kesinlşkle alınır. dimmerli olanının 9w sını 40 liraya almıstım phılıps.

çin malları en iyisi 1 sene gidiyor evimde hepsi çin malı led.wc harici hepsi 1 yıl içinde öldü. tam araştırıyordum iyi denk geldi teşekkürler
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    Hocam şiboda driverlar hassas bilginiz olsun,Uzun ömür vermez sadece tasarruf verir(zararla ve deneyerek tecrübe edindik) bilginiz olsun.En iyi serisi 9w diye satılandı,bilginiz olsun,Şahsen bu mağduriyetler kaliteli bir markayı e-satışa sunmamıza yardımcı oldu.Forumdaşlara buradan duyurulur.
  • Normalde piyasa fiyati nedir dostlar yeni eve tasiniyorum ay donunfa baya lazim olucak bu tarz led ampuller pekte anlamam sicaksa kapayim baya

• quote:

Orijinalden alıntı: Pcbuilder

Satın aldım bugün koçtaştan.
    10.5w 1055lumen ,6500k beyaz

Isıgi yeterli düzeyde mi? 25m2 lık salonu tek başına aydınlatabilir mi yoksa bundan iki tane mi kullanmak lazım?
  • frux kullanıcısına yanıt
    hocam benim lambalarda öyle bir uyarı yok
    yarın philips'in aklını alırım bi ariyim elemanları ne diyecekler...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.