Şimdi Ara

2 adet 11w Philips Led 30 TL (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
5
Favori
3.956
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: axelfoly

şimdi konuyla tam alakalı değil belki ama bendede mavi led aydınlatmalı klavye var ve bende yeni fark ettim klavyeye uzun süre bakıpta gözümü kapatınca gözlerimde beyaz beyaz yanıp sönen parıldamalar oluyor , özelliklede mavi ledin zararlı olduğunu belirtmişken haber bende eski klavyeme mi dönmem gerek terreddütte kaldım

Bahsedilen mavi renkli led değil, her led ampul'ün yaydığı mavi ve mor ışıklar gözün retinasına zarar veriyormuş..
    >>
    Her insan gözünde bulunan retina ışığa duyarlı dokular içeriyor ve ışığı tespit etmek ve buna bağlı olarak görmeyi sağlıyor. Dr. Celia Sánchez-Ramos LED'ler veya ışık yayan diyotlardan gelen kısa dalga, yüksek enerjili mavi ve mor ışıkların gözün ışık spektrumunun sonu olduğunu anlattı. Ramos, sürekli olarak bu ışıklara maruz kalan insan retinasının yeterli derecede zarar görebileceğini söyledi.
    Tamamı >>http://www.gazetevatan.com/led-ampuller-kor-mu-ediyor--538402-yasam/

Edit: Normal bir led ampul veya led fenere de 30 saniye baksanız, görüşünüzde lekelenmeler oluşur..
    Bu konuda özellikle küçük çocuğu olanlar dikkat etsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 13 Ocak 2016; 18:00:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• led ampuller kısa vadede karlı gibi görünse de uzun vadede zararlı çıkabilirsiniz. Diğer ampul çeşitlerine göre hızlı bozulur. 2 sendedir led ampul kullanıyorum bu yüzden biliyorum.
  • Carrefourda satilanlari tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shakircan kullanıcısına yanıt
    Hangi üreticinin ürünlerinden memnun kalmadığınızı paylaşır mısınız?
  • yaskoo_87 Y kullanıcısına yanıt
    philips osaka tek-iş bir çoğunu kullandım genelde hepsi aynı.. şu anda çin sitelerinden aldığım led ampulleri kullanıyorum.. bir farkı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TormentedSoul

hocam benim lambalarda öyle bir uyarı yok
    yarın philips'in aklını alırım bi ariyim elemanları ne diyecekler...

Aydınlatma ürünlerinin göz üzerindeki etkilerini gösterir risk grupları oluşturulmuş ve buna göre Risk Grubu 1'de uyarı bulunmuyor. Risk Grubu 2'de "lambaya bakmayın, göze zarar verebilir" uyarı yazılması zorunlu. Bugün aldığım Philips 5.5W 2700K LED'lerde de bu tür bir uyarı bulunmuyor. Okudğum bazı kaynaklar 3000K ve/veya belli lümen üzeri aydınlatma elemanlarının Risk Grubu 2 ve üzerine girdiğini belirtmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shakircan

led ampuller kısa vadede karlı gibi görünse de uzun vadede zararlı çıkabilirsiniz. Diğer ampul çeşitlerine göre hızlı bozulur. 2 sendedir led ampul kullanıyorum bu yüzden biliyorum.

Bu bilgi yanlış. Asıl led ampuller daha uzun ömürlü olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    ilginçmiş
    yrn bi kutunun resmini atın hocam
    bende atayım bakalım uyarı var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.