Şimdi Ara

2 Adet 5210G ile 300 mt. wireless %100 sinyal %100 BAŞARI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
4
Favori
6.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cat-6 kablo kafamı kurcalamıyor desem yalan söylemiş olurum. acaba cihaz gücü yükseltince voltaj düşüklüğünden dolayı felan
    tekrar gücü kısyor felan olurmu.? aslında poe'yi bir şekilde cihaza yaklaştırıp kısa bir kablo ile girip denemek lazım.
    dalgalanma pek rastlanan birşey diil. ya çekim düşük oluyor ve hız düşük oluyor yada güzel oluyor.
  • Sinyal cevreye gore dalgalandigi icin veya bulundugn yerdeki sinyallere gore degisir.bence karsi catiyada 5110g veya 5210g alarak daha stabil baglanti kurabilirsiniz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

cat-6 kablo kafamı kurcalamıyor desem yalan söylemiş olurum. acaba cihaz gücü yükseltince voltaj düşüklüğünden dolayı felan
    tekrar gücü kısyor felan olurmu.? aslında poe'yi bir şekilde cihaza yaklaştırıp kısa bir kablo ile girip denemek lazım.
    dalgalanma pek rastlanan birşey diil. ya çekim düşük oluyor ve hız düşük oluyor yada güzel oluyor.

kendi evimde 5210dan aldığım değerler stabil

değişmiyor yani. Cat6 yı da önerdiğiniz yerden almıştım. Kabloyu da beğendim hani.

Bilmiyorum. aslından evin yakınlarında olsun evde olsun değerler güzel ve stabil.

7200nd kurduğum yerde ise bilgisayar başında aynı

cam kenarında ise dediğim gibi 22 ping 7 mbps bağlantı gördüğüm gibi bağlanamama bile yaşadım.

cam kenarında cm veya mm değişiklik bile çok mu değiştiriyor bu kadar.

anlayamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

Sinyal cevreye gore dalgalandigi icin veya bulundugn yerdeki sinyallere gore degisir.bence karsi catiyada 5110g veya 5210g alarak daha stabil baglanti kurabilirsiniz..

Evet ilk başta düşündüğümüzde bu idi.

ama çatıya bir şey kurmadan çözmek istiyorum.

olabileceğini de düşünüyorum.

Çünkü 7mbps 22 ping görünce olabileceğini düşündüm.

ve çatıda 5110 u muhafaza edemem yağmurdan kardan.

olmadı son çare tekrar 5210g kurmak

ama olmadan çözme yolundayım.

artık ayar olur yönlü anten olur deneyeceğim

yönlendirmelerinizi bekliyorum
  • verticAL Yerine hortizonal yapınca hiç sinyal alamıyorum

ayrıca kanal değiştirince ne değişiyor anlamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ehlisafa

verticAL Yerine hortizonal yapınca hiç sinyal alamıyorum

2.14 ghz kendi içinde kanalları var yanlış hatırlamıyorsam 1 de 13 kadarmı 11 kadarmı neydi..mesela diyelimki 2.4 ghz 11 kanalda çalışan 10 tane cihaz varsa ağda sıkıntılar yaşanabilir sinyallerde veri kaybı olabilir ve ağ hızı değişebilir..1 kanal boşsa baglantı daha iyi olur...genelde 7 kanal boş oluyor benim testlerimde genelde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

quote:

Orijinalden alıntı: Ehlisafa

verticAL Yerine hortizonal yapınca hiç sinyal alamıyorum

2.14 ghz kendi içinde kanalları var yanlış hatırlamıyorsam 1 de 13 kadarmı 11 kadarmı neydi..mesela diyelimki 2.4 ghz 11 kanalda çalışan 10 tane cihaz varsa ağda sıkıntılar yaşanabilir sinyallerde veri kaybı olabilir ve ağ hızı değişebilir..1 kanal boşsa baglantı daha iyi olur...genelde 7 kanal boş oluyor benim testlerimde genelde..

hımm boş olanı kullanmak daha iyi yani

bende genelde 11. kanalı gördüm.

7200 nd nin buldukları genelde 11. kanal

hepsini deniyorum ama sonuç değişmiyor.

peki 7 mbps bağlanıpda sonra 20-30 kb indirmelerle bağlanmamızı neye bağlıyorsunuz

cm mm değiştimi bu kadar düşüş olması mı gerekiyor

• sanırım sıkıntı 7200nd de omni anten kullanman. Engelli bağlantılarda omni anten çok sıkıntı yaşatıyor. Aslında 14 yada 18 dbi bir panel bu işi çözer gibime geliyor. Pm attım. İstersen alırız arkadaştan bi denersin. Sorunu çözerse uygun bir paraya alırız.

• quote:

sanırım sıkıntı 7200nd de omni anten kullanman. Engelli bağlantılarda omni anten çok sıkıntı yaşatıyor. Aslında 14 yada 18 dbi bir panel bu işi çözer gibime geliyor. Pm attım. İstersen alırız arkadaştan bi denersin. Sorunu çözerse uygun bir paraya alırız.

Evet bir panel anten denemek gerek herhalde.

Yalnız tam mükemmel bir bağlantı da yapılabilmişken 2-3 defa yaptığım bu bağlantı neden olmuyor

neden stabil değil anlayabilmiş değilim.

Sanki basit bir hata var da çözülecekmiş gibi geliyor
  • Eğer TP-LINK'in 5210'unu almamış olsaydınız ben de size yeni çıkan bir üst modeli olan 7510 modelini önerecektim. Bu cihaz 5Ghz'de çalışıyor, bu şekilde yaygın olarak kullanılan 2.4GHz'lerin sinyal kirliliği etkilerinden kurtulabilirdiniz belki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

Eğer TP-LINK'in 5210'unu almamış olsaydınız ben de size yeni çıkan bir üst modeli olan 7510 modelini önerecektim. Bu cihaz 5Ghz'de çalışıyor, bu şekilde yaygın olarak kullanılan 2.4GHz'lerin sinyal kirliliği etkilerinden kurtulabilirdiniz belki..

Bende 7510 u düşündüm birincisi fiyatının yüksek oluşu ki 5210g ye nazaran 70 Tl fark ediyor en az

ikincisi de forumda karşıdaki cihazında 5 ghz olması gerekliliği yazdığından bana uygun gelmemişti
  • 7510 bu tarz bir bağlantı için uygun diil. Frekans yükseldikçe engele takılma oranı artar. Bu tip engelli bağlantılarda düşük frekans daha iyi olur.

• quote:

7510 bu tarz bir bağlantı için uygun diil. Frekans yükseldikçe engele takılma oranı artar. Bu tip engelli bağlantılarda düşük frekans daha iyi olur.

evet daha önce de frekanstan bahsetmiştiniz.

Bu arada panel anten için teşekkürler

Olmadı maalesef.

Bilmiyorum neden oluyor.

1 saat kadar uğraştık omni antenin olduğu yerde 5210g yi göremedik bile. en iyi durumda %7 gördü.

Camın üst kenarında mm hassasiyetinde bir ayarlama yaparsak %31 ile bağlanıyor.

Anlayamadım panel çok daha iyi olması gerekir diye düşünüyorum.

Bilmiyorum şimdi ne yapacağım.

görüşlerinizi bekliyorum
  • birde 5210g yi 802.11 b moduna alarak denermisin.
  • quote:

birde 5210g yi 802.11 b moduna alarak denermisin.

dün denemiştim.

bağlantı tamamen gitmişti.

7200nd 5210yi göremiyordu.

kastınız paneli denemek mi
  • ? yok b modu birazdaha stabiliteyi artırır ve cihazın çıkış gücünü yükseltir. 7200nd göremedi
    dedin. peki b moduna alınca 5210g nin yakınında sinyal alabiliyormusun. ?
  • quote:

? yok b modu birazdaha stabiliteyi artırır ve cihazın çıkış gücünü yükseltir. 7200nd göremedi
    dedin. peki b moduna alınca 5210g nin yakınında sinyal alabiliyormusun. ?

şimdi tekrar denedik. 7200nd yine görmedi.

benim laptopta ise %4-6 lık normal değişimler oldu.

yani aynı diyebilirim

tekrar 802.11g ye alınca 7200nd %23 görür duruma geldi
  • sanırım 1 adet daha 5210g almaktan başka çare yok.
  • quote:

sanırım 1 adet daha 5210g almaktan başka çare yok.

napalım yapacak bir şey yok

sanırım dediğin gibi yapacağım.

Keşke baştan 7200nd almadan deneseydim.

Neyse bu da tecrübe oldu.

wireless mantığını, ne nedir daha da kaptım böylelikle
  • olsun 7200nd herzaman işe yarayacak bir cihaz. elinde durması sıkıntı yaratmaz.
    hayırlısı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.