Şimdi Ara

2 Adet 5210G ile 300 mt. wireless %100 sinyal %100 BAŞARI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
4
Favori
6.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozgur77

Yanıt için çok teşekkür ederim Ehlisafa.. Açıkladığın koşullarda 5210 ile bu kadar güçlü bir bağlantı kurabilmişsen, ben 7510'lar ile en az senin başardığın kadar, hatta belki çok daha güçlü bir ağ bağlantısı kurabileceğim gibi görünüyor. Çünkü günlerdir komşuların çatılarında bacalarında kedi gibi gezinirken en sonunda cihazların birbirini birebir görebileceği noktaları tespit ettim. İki nokta aradasındaki mesafe seninkinden daha az; sadece 150-160 metre kadar görünüyor. Kot farkı da neredeyse yok gibi, yani en fazla 1-2 metredir. Ancak cihazların birbirini birebir görmesini sağlayabilmek için evden ve ofisten cihazlara doğru 40 ya da 50'şer metre civarında, yani oldukça uzun kablo kullanmam gerekecek. Yani sana göre tek dezavantajım bu. Ancak bu olumsuzluğu da Utkan Bey'in önerisi üzerine cihaza kadar elektrik kablosu çekerek ya da aktif POE cihazlarından kullanarak ortadan kaldırmaya çalışacağım. Ancak şu da var, mesafeleri göz kararı hesaplama konusunda çok kötüyüm, ev ile ofis arasının 300 metre civarında olduğunu tahmin ederken Google Maps'ten baktığımda sadece 150 metre olduğunu gördüm. Aynı şekilde cihazlara kadar gidecek kablonun uzunluğu konusunda da yanılmışsam bu mesafe belki de 20-25'er metreye kadar düşecek ki o zaman cihazla gelen POE'leri kullanabilirim sanırım..

şöyle hesaplayabilirsin

senin odandan pencereye mesela 5 metre sonra 3 kat var dersen her kata 3 metreden hesapla 9 metre toplamda 14 etti

sonra çatıda yine bir oda kadar gidiyorsun işte 4 metre sonra boyundan uzun bir direk 3 metre 14+4+3=21 metre

üstteki afaki bir hesaplama

böyle bir hesaplama yapabilirsin.

en olmadı cihazı koyacağın yerden bilgisayarın olduğu odanın penceresine oradan da bilgisayara ip sallayarak, ipin uzunluğunu ölçebilirsin.

bence 20-25 metre de cat6 sorun çıkarmaz.

• Merhabalar,
    Sisteminizin başarılı olduğunu görmek çok güzel.

Benim sorularım şunlar olacak...
    Şimdi 2 tane farklı evden 1 tanesi diğerine bağlantı verecek hem dosya paylaşımı sorunsuz hemde internet kullanacak.
    Sizin evinizin çatısına 1 adet 5210G koydunuz.
    Diğer evin çatısınada 1 adet 5210G koydunuz ama bu 2 adet 5210G birbirlerinin görecek şekilde göz kararımı yoksa direk evinizin çatısından diğer evin çatısını görüyor olmanızın verdiği dezavantajımı kullandınız?

Bu 2 adet 5210G kurulduktan sonra Diğer eve kurduğunuz 5210G ye nasıl bir ayar verdiniz ki Sizin evinizdeki 5210G den yayılan sinyali gördü.
    Sonra diğer evin çatısındaki 5210G den internete girebildiniz öylemi???
    Daha farklılıklar var ise benide aydınlatabilirseniz sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ehlisafa

şöyle hesaplayabilirsin

senin odandan pencereye mesela 5 metre sonra 3 kat var dersen her kata 3 metreden hesapla 9 metre toplamda 14 etti

sonra çatıda yine bir oda kadar gidiyorsun işte 4 metre sonra boyundan uzun bir direk 3 metre 14+4+3=21 metre

en olmadı cihazı koyacağın yerden bilgisayarın olduğu odanın penceresine oradan da bilgisayara ip sallayarak, ipin uzunluğunu ölçebilirsin.

Öneri için teşekkürler Ehlisafa,

Sanırım üç aşağı beş yukarı doğru sonucu verecek bir hesaplama yöntemi..

Senin de tahmin ettiğin gibi sanırım 25-30'ar metre kablo gidecek maksimum..

Sanırım Cat5 sorun çıkarmaz demek istedin. Çünkü ben zaten Cat5 ya da Cat6 kullanmak arasında kararsız kaldım..

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur77

quote:

şöyle hesaplayabilirsin

Öneri için teşekkürler Ehlisafa,

Sanırım üç aşağı beş yukarı doğru sonucu verecek bir hesaplama yöntemi..

Senin de tahmin ettiğin gibi sanırım 25-30'ar metre kablo gidecek maksimum..

Sanırım Cat5 sorun çıkarmaz demek istedin. Çünkü ben zaten Cat5 ya da Cat6 kullanmak arasında kararsız kaldım..

Bir çok forumda önerilen cat6

güç ve net aynı anda daha iyi taşınır dediler.

Ben de cat6 kullandım.

ama şöyle yapabilirsin.

kablo alacağın yerden bir 25 metre kestirip jack taktırıp cihazları deneyerek güç ışığı yanıp yanmadığını kontrol edebilirsin.

denemedim ama ben cat5 in de yeterli olacağını düşünüyorum ama önerilen cat6.

benim aldığım yerde cat5 ve cat6 farkı 10 krş idi. Bilmiyorum sizin orada ne olur ama pek fark yoksa cat6yı tercih et derim

• quote:

Orijinalden alıntı: fpotur

Merhabalar,
    Sisteminizin başarılı olduğunu görmek çok güzel.

Benim sorularım şunlar olacak...
    Şimdi 2 tane farklı evden 1 tanesi diğerine bağlantı verecek hem dosya paylaşımı sorunsuz hemde internet kullanacak.
    Sizin evinizin çatısına 1 adet 5210G koydunuz.
    Diğer evin çatısınada 1 adet 5210G koydunuz ama bu 2 adet 5210G birbirlerinin görecek şekilde göz kararımı yoksa direk evinizin çatısından diğer evin çatısını görüyor olmanızın verdiği dezavantajımı kullandınız?

Bu 2 adet 5210G kurulduktan sonra Diğer eve kurduğunuz 5210G ye nasıl bir ayar verdiniz ki Sizin evinizdeki 5210G den yayılan sinyali gördü.
    Sonra diğer evin çatısındaki 5210G den internete girebildiniz öylemi???
    Daha farklılıklar var ise benide aydınlatabilirseniz sevinirim...

Evet bir evin çatısına diğer evin de çatısının hemen altına dışarıya 5210g leri koydum.

Mesafe zaten 260-270 metre olduğu için göz kararı bir şekilde 5210g yi çevirdim.

zaten direk göremiyorum. arada engel var.

Siz de arada engel olunca hesaplayamıyorsanız google earth de çizgi çekerek o çizginin hangi ev veya binanın üstünden gittiğini görüp o binaya yönlendirirseniz hedefe yönlü olmuş olur.

şahsen ben öyle yaptım.

Client olan 5210g yi ise tahmini yerleştirdikten sonra bilgisayardan sinyal kalitesini kontrol ederek, milim milim oynattım. (yani ben bilgisayarda, yardımcı olan kişi 5210g nin başında telefonla haberleşerek.)

En verimli hale gelince ki bu 27-28 db ve %100 sinyal seviyesi oldu, ayarlamayı bıraktım.

Sonuç budur.

• Tşk ler ilgili cevap için.
    Bu 5210g nin kendi yazılımında mi biri server diğeri client seklinde bir ayarı mevcut?
  • dosya paylaşımı söz konusu ise 5210g yetersiz gelebilir. birebir görüş ve en iyi şartlarda ağda dosya transfer hızı 1.4 mb/sn. geçmiyor. bilginize.
    aynı ortamda cihaz 22 mbit net aktarıyor. sanırım tcp/ip ile ilgili bir sorun.

5210g access point olduğu için pc bağımsız çalışır. yani kendi yazılımında birisi yayın yapan diğeri yayını alan gibi ayarlanır ve direkt
    ethernetle uyumlu her türlü cihaza bağlanabilir.
  • quote:

Tşk ler ilgili cevap için.
    Bu 5210g nin kendi yazılımında mi biri server diğeri client seklinde bir ayarı mevcut?

Evet 5210g nin arayüzünde AP ve client ayarları mevcuttur.

Modemden çıkış yaptığınızı AP olarak, karşıda neti alacak olanlar ise client olarak ayarlanıyor.

Bu arada Utkan Bey'in dediği gibi dosya transferi 1,3 1.4 civarı oluyor.

Ve cihaz 22 mbit sn civarlarına çıkıyor.

Gerçi zaten 20-22 mbit de 2000 civarı bir download demek.

Ama 16 mbit interneti karşıdan hemen hemen modemin olduğu yerle aynı ping ve hızda kullanmanın zevki bir başka
  • quote:

quote:

Modemden çıkış yaptığınızı AP olarak, karşıda neti alacak olanlar ise client olarak ayarlanıyor.

Ama 16 mbit interneti karşıdan hemen hemen modemin olduğu yerle aynı ping ve hızda kullanmanın zevki bir başka

modeme ping 1 ms
    toplam ping 24 ms izmirdeyim eşkişehir sunucusu ile...

• quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

quote:

quote:

modeme ping 1 ms
    toplam ping 24 ms izmirdeyim eşkişehir sunucusu ile...

Bence normal benimde modeme 1 ve istanbul sunucusuna 20 ms

zaten modemin hemen yanında da 20 ms çıkıyor.

300 metre ilerde de 20 ms bağlantı harika benim için

• Özgür77 nin isteği üzerine ayarlarımın görüntüsünü göstereyim
    Client ayarları

2 Adet 5210G ile 300 mt. wireless %100 sinyal %100 BAŞARI

• AP ayarları

• quote:

Özgür77 nin isteği üzerine ayarlarımın görüntüsünü göstereyim

Ehlisafa'nın paylaştığı ayarların ekran görüntüleri sayesinde 5210G'nin bir üst modeli olan 7510N'ler ile gerçekleştirmeye çalıştığım kurulumdaki günlerdir aşamadığım sorun çözülmüştür! Çok teşekkür ederim Ehlisafa, sayende sorunu tespit ettim ve çözdüm. Sorunun nerden kaynaklanı merak ediyorsan başlığa ulaşmak için tıkla:http://forum.donanimhaber.com/m_59877415/mpage_1/f_/key_//tm.htm#60111798

• iki tane 5210g kurulumu yapmaya çalışıyorum.biri ac modunda diğerini ise client modunda.birini ac yapıyorum diğeride ac oluyor sonra birini client yapıyorum diğerride client oluyor.birini ac diğerini client yapmam için ne yapmam gerekiyor.ac modundaki direk modeme bağlı.yardım lütfen
  • sanırım ac dedigin ap yani cihazla yayın yapmak istiyorsun diger cihazlada bu yayına baglanmak.
    Www.wifi-turk.com foruma gir orda 5210g kullanım klavuzu diye bir konu var aratırsan bulursun. O konuda her iki ayar da mevcut.
    Mobilim link veremiyorum kusura bakma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki 5210g cihazı ap-client degilde point to point modunda çalıştırırsanız daha stabil olur.
  • arkadaşlar herkese merhabalar.bizim cafeden internet yaymamız lazım. cefede 1 adet içinde ttnet olan modem var. ondan tp-link5210g ye( dış ortam routeri) kablo ile interneti vericem. bu 5210g çatıya takılacak. bu anten hem internet çekebiliyo hemde yayabiliyo. ama bize yaymada işe yarıyacak. 5210g yardımıyla da interneti bizim eve bide arkadaşın evine yaycaz. evlerdede kablosuz modemler var. bu kablosuz modemleride 5210g ye bağlıcam. bana direk bilgisayarları bağlayabilirsin 5210g ye diyeceksiniz. ama bu kez direk bilgisayarları bağlarsam evin içinde yayamıycam interneti. ayrıca bağlantı zayıf olacak. o yüzden modem ile 5210g ye bağlanmam lazım. bu anlatmış olduğum sistemi kurmamda yardımcı olabilir misiniz ? teşekkür ediyorum iyi çalışmalar.

sistemin basit şeması

• arkadaşlar bende karşılıklı 2 adet 5210g kurdum fakat internet çok yavaş
    1. cihaz ap olarak ayarlı 2. cihaz client modda çalışıyor. 2 cihazda kanal 7 seçili şifreleme wpa/wpa2 şeçili sinyal seviyesi %97-100 diğer sinyal 30-31-32dbi arası gidip geliyor. internete baglanıyor fakat çok yavaş çalışıyor.

Şöyle bir problem daha var. 1. cihaz ap ayarlı iken karşı taraftan usb wireless ile bağlanmaya çalışıyorum. sinyal mükemmel diyor şifreleme türünü vs. yazıyor fakat baglanmıyor nerede bir yanlış yapıyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßanshee

arkadaşlar bende karşılıklı 2 adet 5210g kurdum fakat internet çok yavaş
    1. cihaz ap olarak ayarlı 2. cihaz client modda çalışıyor. 2 cihazda kanal 7 seçili şifreleme wpa/wpa2 şeçili sinyal seviyesi %97-100 diğer sinyal 30-31-32dbi arası gidip geliyor. internete baglanıyor fakat çok yavaş çalışıyor.

Şöyle bir problem daha var. 1. cihaz ap ayarlı iken karşı taraftan usb wireless ile bağlanmaya çalışıyorum. sinyal mükemmel diyor şifreleme türünü vs. yazıyor fakat baglanmıyor nerede bir yanlış yapıyorum?

İki 5210G arasındaki sinyal seviyesi ve bağlantı kalitesi gayet iyi görünüyor, internet hızı ne kadarsa aynı seviyede almanız gerekir bu sonuçlara göre. Fakat anlamadığım birinci cihaz AP modunda ikincisi Client modunda ayarlıyken karşı tarafta neden USB wireless ile bağlanıyorsunuz? Eğer AP modeundaki cihazdan gelen sinyali USB wireless adaptör ile almaya çalışıyorsanız Client modda olan 5210'un size hiçbir katkısı yok. Cihazlar arasındaki bağlantıdan faydalanmak için client modda olandan bir ethernet çıkış alıp onu PC'nize bağlayın, veya bu ethernetin ucuna bir router bağladıktan sonra router üzerinden aldığınız sinyala USB wireless adaptörle bağlanın. Veya router alamayacaksanız Client modda ayarladığınız cihazı "Wireless Bridge" ya da "Wireless Extender" modunda ayarlayın, bu cihaza da USB wireless adaptör modunda bağlanın..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.