Şimdi Ara

2 Adet 5210G ile 300 mt. wireless %100 sinyal %100 BAŞARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
4
Favori
6.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arkadaşın olduğu yerde en fazla 1 mbit veriyorlar

aramızda 270-280 mt mesafe var.

engel olarak da 3 evin çatısı var.

bu durumda çatımıza 5210g koyup arkadaşa net gönderebilirmiyim.

çatılar ciddi bir engel olurmu.

tek bir tane 5210g yeterli olur mu.

karşıdaki arkadaş masaüstü bilgisayarına ne almalı basit bir adaptör olur mu

bende wireless tplink w8901 modem var ben buradan nete bağlanırken yine bu modemden 5210 a çıkış yapacağım herhalde bu çıkış cat6 kablo ile mi olacak

kaç mt olmalı en fazla.

bayağı bi sordum ama yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ehlisafa -- 31 Mart 2012; 16:39:00 >

• Hocam engelin illaki etkisi olur ama. BU engelin ne derece olduğunu görmek gerek. Aslında 1 tane 5210 yeterli gelir lakin engeller problem teşkil ediyor. Arkadaşınızın evi 5210 u görecek yüksekliktemi. Biraz kapsamlı bilgi verirsen yardımcı oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhand28

Hocam engelin illaki etkisi olur ama. BU engelin ne derece olduğunu görmek gerek. Aslında 1 tane 5210 yeterli gelir lakin engeller problem teşkil ediyor. Arkadaşınızın evi 5210 u görecek yüksekliktemi. Biraz kapsamlı bilgi verirsen yardımcı oluruz.

Şöyleki benim ev 4. ve son kat ben 5210 u çatıya koyacağım.arkadaşın ev 3. kat ve çatı katı teras türü

aradaki evlerde 3 adet 3 katlı ev var ki onların da sadece çatısı engel teşkil ediyor. (3 tane de 2 katlı var onların engeli yok)

ben birebir göremiyorum.
  • Hocam şu şekilde yapabilirsin, Çatıya bir direk yapıp cihazın yüksekliğini biraz yukarı konumlandırırsan engeli aşabilirsin.
  • çatıda direk var ve ona konumlarndıracağım

ama engeli yine de aşamıyorum.

Bu engeli aşamamış halim neticesinde tek 5210 yeterli olurmu acaba
  • slm.
    sürekli kullanacağın bir bağlantı ise ve bahsettiğiniz gibi arada engeller varsa
    kesinlikle karşılıklı 2 adet 5210g kullanın. yüksek güçlü usb wifi adaptör kullanırsanızda
    olur ama engellerden dolayı ping süreleriniz uzar ve hızınız düşer.

bence 2 adet 5210g alın. 1 adet de tp-linkwr740n alın.
    karşıdaki 5210g'den gelen kabloyu 740n'e girip hem 4 port kablo hemde evin içinde
    tekrar wifi dağıtın.

5210g için cat-6 şart diil. datayı cat-5 ile taşıyın. gücü 2x0.75 ttr ile taşıyın. daha hesaplı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

slm.
    sürekli kullanacağın bir bağlantı ise ve bahsettiğiniz gibi arada engeller varsa
    kesinlikle karşılıklı 2 adet 5210g kullanın. yüksek güçlü usb wifi adaptör kullanırsanızda

karşıdaki 5210g'den gelen kabloyu 740n'e girip hem 4 port kablo hemde evin içinde
    tekrar wifi dağıtın.

5210g için cat-6 şart diil. datayı cat-5 ile taşıyın. gücü 2x0.75 ttr ile taşıyın. daha hesaplı olur.

hımm düşündüğümden fazla bir masraf çıkacak o zaman

ben çatıların duvarlar kadar engel teşkil etmeyeceğini düşünmüştüm.

o sebeple tek 5210g olabilir belki demiştim.

Neyse artık olmadı 1 adet alır deneriz sonra 2. sini alırız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

slm.

tekrar wifi dağıtın.

bir soru daha

karşıda tek bilgisayar kullanacak

yani dağıtmaya gerek yok

o zaman ne yapmak gerek.

740n almaya gerek var mı yine

yoksa 5210 g den cat5 mi çekmek gerek.

ayrıca ap kullanınca kısıtlama yapılabiliyor mu (mesela 4mbit gibi) bunun için router mı kullanmak gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ehlisafa

quote:

slm.

tekrar wifi dağıtın.

bir soru daha

yani dağıtmaya gerek yok

o zaman ne yapmak gerek.

ayrıca ap kullanınca kısıtlama yapılabiliyor mu (mesela 4mbit gibi) bunun için router mı kullanmak gerek.

Alıntıları Göster
    yine bir soru size

evimde ping değerlerim yüksek bunun için ne yapmam gerek.

8901in 5 dblik anteni yerine 8 dbi takınca hiç bir şey değişmedi.

başka bir çözüm yolu var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ehlisafa -- 10 Mart 2012; 0:45:33 >

• quote:

quote:

slm.

tekrar wifi dağıtın.

bir soru daha

yani dağıtmaya gerek yok

o zaman ne yapmak gerek.

Tek pc baglanicaksa sadece ap den cihaza kablo ile baglayacaksin tamam.740n almana gerek yok o zamann..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

quote:

quote:

slm.

tekrar wifi dağıtın.

bir soru daha

yani dağıtmaya gerek yok

o zaman ne yapmak gerek.

Tek pc baglanicaksa sadece ap den cihaza kablo ile baglayacaksin tamam.740n almana gerek yok o zamann..

şu olurmu

karşıdaki 5210 dan illaki kablo ile mi gelmeli bilgisayara

ya da 740n gibi bir dağıtıcıya mı gelmeli.

ben orada ayrıca laptop ile bağlanacak olsam 740n tarzı bir cihaz olmayınca görmüyor değil mi?

• wpa şifre kullanmayacaksan düşündüğün olur. Her iki cihazıda point to point modunda çalıştırırsın her iki cihazda yayın yapar. Yada repeating yaparsın ama ben tavsiye etmem. Şifreleme mecburen wep olacak.

• quote:

wpa şifre kullanmayacaksan düşündüğün olur. Her iki cihazıda point to point modunda çalıştırırsın her iki cihazda yayın yapar. Yada repeating yaparsın ama ben tavsiye etmem. Şifreleme mecburen wep olacak.

yani diğer cihazda point to point modunda olunca bendeki cihazdan yayını alabilir mi.

bel alabilmesi için diğer modda olması gerektiğini düşünüyordum (client mi diyordunuz)

ve niye şifrelemede sorun çıkıyor ki

onu da anlamadım ama neyse beni aşıyor gibi
  • bak şöyle. şimdi 2 adet 5210g karşılıklı kurduk diyelim.
    eğer wpa yada wpa2 şifre kullanacaksan yapacağın şey modeme bağlı olan 5210g ile yayın yapıp
    diğer 5210g ile client modunda bu yayına bağlanırsın. fakat kullanımın client olan 5210g ye bağlı ethernet kablosu üzerinden olur.
    ve client olan 5210g ayrıca yayın yapmaz sadece alıcı olur.

yok ben her iki cihazında yayın yapmasını istiyorum diyorsan wpa şifre kullanamıyorsun.
    ancak wep şifre kullanarak bunu yapabilirsin. bu sayede her iki 5210g nin sinyalinede wifi kullanıcıları
    bağlanabilir. yani her iki cihazda verici gibi çalışır. bu çok güzel bi sistem ama sıkıntısı wpa şifre olmaması.

740n önermemdeki amaç wpa şifre ile aktarılan internetin tekrar ev içinde wifi ve kablo olarak dağıtılması.
  • quote:

bak şöyle. şimdi 2 adet 5210g karşılıklı kurduk diyelim.
    eğer wpa yada wpa2 şifre kullanacaksan yapacağın şey modeme bağlı olan 5210g ile yayın yapıp
    diğer 5210g ile client modunda bu yayına bağlanırsın. fakat kullanımın client olan 5210g ye bağlı ethernet kablosu üzerinden olur.
    ve client olan 5210g ayrıca yayın yapmaz sadece alıcı olur.

yok ben her iki cihazında yayın yapmasını istiyorum diyorsan wpa şifre kullanamıyorsun.
    ancak wep şifre kullanarak bunu yapabilirsin. bu sayede her iki 5210g nin sinyalinede wifi kullanıcıları
    bağlanabilir. yani her iki cihazda verici gibi çalışır. bu çok güzel bi sistem ama sıkıntısı wpa şifre olmaması.

740n önermemdeki amaç wpa şifre ile aktarılan internetin tekrar ev içinde wifi ve kablo olarak dağıtılması.

aslında iki cihazında verici gibi çalışması güzel bir sistemmiş

keşke wpa olabilse idi.

sizin önerdiğinizin mantığını daha iyi anladım artık.

bir soru daha.

5110 u da baya bi methediyorsunuz.

böyle bir sistemde 2 adet 5110 kulanılabilir mi.

dışarısı için 5210 daha iyi gibi. ve 12 dbi anten işin güzelliği herhalde

ama 5110 nasıl olur diye düşündüm.

5210g nin yerini tutmaz herhalde değil mi

• tabi 5110g de fiyatına göre 398mw çıkış yaptığı için gayet güzel bir access point dir.
    yalnız 5110g iç ortam cihazıdır ve üzerinde 4 dbi omni yani yönsüz bir anten mevcuttur.
    5210g ise dış ortam için tasarlanmış ve üzerinde 12 dbi yönlü panel anten olan bir cihazdır
    ayrıca 27 dbm yani 500mw gücündedir.

tabiki 5210g ile 5110g bir olmaz. ancak birçok bağlantının üstesinden 5110g fazlası ile gelir.
    eğer birebir görüş var ve mesafe çok uzak değilse 1 - 1,5 km 'ye kadar karşılıklı 2 5110g
    işi çözer. yalnız omni anten yapısı gereği ping süreleri biraz uzar. bunuda windsurfer tarzı
    uygulamalar ile çözebilirsin.

senin sistemin de eğer 5110g leri dışarıda muhafaza edebilirsen çok rahat çözülür.
  • quote:

tabi 5110g de fiyatına göre 398mw çıkış yaptığı için gayet güzel bir access point dir.
    yalnız 5110g iç ortam cihazıdır ve üzerinde 4 dbi omni yani yönsüz bir anten mevcuttur.
    5210g ise dış ortam için tasarlanmış ve üzerinde 12 dbi yönlü panel anten olan bir cihazdır

tabiki 5210g ile 5110g bir olmaz. ancak birçok bağlantının üstesinden 5110g fazlası ile gelir.
    eğer birebir görüş var ve mesafe çok uzak değilse 1 - 1,5 km 'ye kadar karşılıklı 2 5110g
    işi çözer. yalnız omni anten yapısı gereği ping süreleri biraz uzar. bunuda windsurfer tarzı

senin sistemin de eğer 5110g leri dışarıda muhafaza edebilirsen çok rahat çözülür.

5110 lar için engel olmasına rağmen mi diyorsunuz.

öyle olursa ben çatıya değil balkona düşüneceğim de

ayrıca 5110 olunca da yine aynı point to point ve client olayları olacak değil mi

• quote:

tabi 5110g de fiyatına göre 398mw çıkış yaptığı için gayet güzel bir access point dir.

meraktan soruyorum

bazı forumlarda ve gg tarzı yerlerde satılan 15 veya 18 dbi panel antenlerde mi aynı mantıkla çalışıyor.

ya da onlar sadece anten uzatması mı oluyor.

ayrı bir cihaz olmadığına göre öyle olması gerek değilmi.

• slm. Antenler pasif elemanlardır. Anteni access point yada router yada usb wifi adaptör gibi aktif bir elemana bağlamak zorundasın. 5110g de 5210g deki herşeyi yapabilirsin. Zaten menüleri bire aynıdır.

• quote:

slm. Antenler pasif elemanlardır. Anteni access point yada router yada usb wifi adaptör gibi aktif bir elemana bağlamak zorundasın. 5110g de 5210g deki herşeyi yapabilirsin. Zaten menüleri bire aynıdır.

Biraz bilgi vereyim son durumdan ve yardım isteyeyim

Bir adet 5210g kendi çatıma kurdum. 15 metre kaliteli bir cat6 kablo ile tamamen çalışır vaziyettte

karşıya tp link 7200nd aldım. ona bende olan 8 dbi omni antenden taktım.

Ve sonuç benim apartman 4 katlı karşıda 2. katta 7200nd var

bilgisayarda 5 dbi 8 dbi farketmeden wirelessnetview ve tplinin kendi programına göre %26 bağlantı gerçekleşiyor

yer yer bağlantı kuruluyor.

Fakat bağlantı hızı 0.1 mbit falan bazen speed test bile yapılamıyor bazende hiç bağlanmıyor.

2 metre uzağında cama koyarak 7200nd yi bir daha laptop ile test ettim.

%31 % 37 %42 %45 genelde düşük değerler olmak üzere hepsini aldım.

2 defa speed testte 22 ping 7 mbit download gördüm. ki kendi modemimden direk aldığımda bile böyle bir ping alamıyorum.

fakat hemen sonra bağlantı gidiyor. tekrar download 10-15 kbitlere düşüyor bazen tamamen bitiyor. bazen bağlanamıyor.

küçük oynatmalar 20-30 cm yukarı kaldırmalar bile çok değiştiriyor değerleri fakat hiç stabil kalmıyor.

Ben stabil bir bağlantıyı nasıl elde edebilirim acaba.

Utkan bey sağolsun gerek PM gerekse telefonla beni yönlendirdi. Sürekli rahatsızda etmek istemiyorum.

5210g ayarlarında max 27 dbi bağlantıda vertical modda kanal deneyerek uzaklık değeri 1 girerek. denemeler yapıyorum. ama sorun çözülmüyor.

anlamadığım 7 mbit bağlantının ardından neden 10 kbitleri görüyorum neden stabil değil

yardımlarınızı bekliyorum

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.