Şimdi Ara

2 ADET D-LİNK DWL-3200AP Access Pointleri WDS kullanarak birbiriyle konuşturma????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
6.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar D-LİNK DWL-3200AP DE WDS kullanarak diğer bir DWL-3200AP ile nasıl bağlantı kurabilirim? DWL-3200AP de WDS ayarlamasını bilen varsa yardımcı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneDream -- 27 Ekim 2008; 10:26:45 >

• cihazinin arayuzune specific bilgi veremiyecem ama yapman gereken ana hatlariyla soyle:

cihazlari wireless modunu wds ye getircen dlink de iki wds modu olabilir wds ve wds+ap seklinde tam hatirlamiyorum. farklari biri sadece wds bridge yapiyor networku kablo ile aliyorsun otekinde hem wds oalrak baglaniyor hemde ap olarak yayin yapiyor.

cihazlari wds moduna getirince menuleri acilir oraya baglancaklari karsi tarafdaki cihaz yada cihazlarin mac adreslerini gircen. wds olarak baglancak cihazlarin hepsine bu ayari yapacan. cihazlarin mac adresleri ya cihazin altinda yada arayuzunde yazar en kotu elindeki cihazi client mode a getirip scan yaparsan karsidaki access pointin mac adresini bulabilirsin tabi acik ve yayin yapiyorsa. eger lazy wds yada benzeri bir secenek varsa karsi cihazlarin mac adreslerini girmeden baglanabilmeleri mumkun olur. karsida gordugu wds modundaki ap lere otomatik baglanir ama tavsiye etmiyorum performansi cok dusuren bir secenek.

wds menusunde fazla bir ayar yok. isin esas ince noktasi wds de caliscak butun ap lerin ayni wireless ayarlarinda olmalari. ayni kanal ayni ssid ayni advance ayarlar ve en onemlisi ayni guvenlik ayarlari. bunlar uyusursa ve tabiyki birbirlerinin gorus alanlarindaysalar hemen baglanirlar.

guvenlik ayarlari konusunda bir kac nokta wds de wpa destegi yok. wep sifreleme kullanacan. ilk denemelerinde olayin basitlesmesi icin hic bir guvenlik ayari kullanma derim. once baglantiyi sagla. ondan sonra guvenlik ayarlarini yaparsin. problem cikarabilcek faktorleri ne kadar azaltirsan o kadar iyi.

ayni ssid her zaman sart degil. cogu cihaz farkli ssid lerlede sorunsuz calisiyor. hatta ilk denemelerde iki cihazin wireless sinyallerini ayirt edebilmek icin farkli ssid kullanabilirsin. ama genel kullanimda ayni ssid nin roaming avantaji var. yani bir wireless kullanici bir acces ppointin kapsama alanindan digerine gecerken cihazlar arasinda gecis yapptigini anlamaz bile baglanti kesintisiz devam eder.

• Cevabın için çok teşekkür ederim ama "client mode a getirip scan yaparsan karsidaki access pointin mac adresini bulabilirsin" demissin ben scan yaptığımda hiçbişey çıkmıyor bunun sebebi cihazlardan sadece bir tanesını wds yapıp diğerini wds yapmadığımdan dolayı mı scan dediğimde diğerini göremiyor? (bu arada scan secenegi cihazın arayüzünde olan bir seçenek ikimizde bunu kastediyoruz sanırım dimi?)

ve birde dhcp özelliğinin cihazların birinde kapalı olması gerekiyor ve elle ip verilerek ilk cihazdan farklı bir ip verilmesi gerekiyor diye görmüştüm nette araştırırken bu konuda bir bilgin varmı peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneDream -- 27 Ekim 2008; 13:07:41 >
  • karsi taraf wds modundaysa scan yaptiginda gozukmemesi dogal. scan isinin wds ile hic bir ilgisi yok zaten. mac adreslerini arayuzden yada baska bir yerden bulamazsan alternatif bir yol olarak verdim. mac adreslerini bulamiyorsan karsi cihazi ap modune getir. scan yaptiginda mac adresi gozukur.

dhcp kapatilcak kullandigin cihazlar access point oldugu icin bunu belirtmedim. wireless router olsalardi sadece ip vercek routerin dhcp si acik digerleri kapali olurdu ama elindeki cihaz access point oldugu icin ip vermemesi gerekiyor. network un kaynagi olan cihaz (adsl modem yada router) ipleri verecegi icin access pointlerinde dhcp varsa kapat.

onemli bir nokta access pointlerin kendi iplerini arayuze girerken kullandigin ip bunu degistirmeyi unutma. birbirlerinden farkli olmalari lazim. bide ilk baglantilarda wds tam kurulmazsa access pointler ip vermiyecegi icin baglandigin bilgisayara manuel ip vermende fayda var isini kolaylastirir. tabi butun bu iplerin ayni subnette olmasi gerektigini soylememe gerek yok herhalde. access pointler baglandigi router yada adsl modemle ayni subnette olmasalarda calisirlar ama modemin iplerinden access pointlere baglanamazsin.

• anladım teşekkür ederim aslında sana kısaca yapmak istediğimi de anlatıyım bana atladığım bı konuda bana yardımcı olabilirsin

şimdi bende kablo net var ve hic bi özelliği olmayan bi kablo modem var dhcp filanda yok yani direk neti yayıyor ethernetten okadar oyuzden linksysin wrt160n kablosuz router unu kullanıyorum ve usb wireless adaptorlede nete cıkıorum yapmak istediğimse aldığımız 2 adet DWL-3200AP ile netimi yakınımdakı binalarda oturan arkadaşlarımla paylaşmak.Bu cihazlardan bir tanesi(3200ap) wrt160ne ethernetten bağlı olucak ve ilk yayını o yapıcak diğer 3200AP de wdsle yayini devam ettircek burda yapmam gereken ip yapılandırması nasıl olucak ki ben neti yayabiliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneDream -- 27 Ekim 2008; 14:38:31 >
  • donanim kisminda bir sorun yok. ama access pointleri wrt 160n ile ayni marka ve seriden alsaymissin wds baglantisini routerdan baslatabilirdin. ilk access pointe kablosuz baglanirdi yada uzakdaki access pointle direk wireless baglardin 1 access point tasarruf olabilirdi.

ilk access pointi routera kablo ile bagladigina gore bi sorun olmaz. ip ayarlari icin access pointlerin dhcp lerini kapat ve wrt 160n nin sub netinden birer ip ver. wrt 160n nin dhcp sinin otomatik verdigi iplere bi aralik verirsen mesela 2den 24e kadar iyi olur. access pointlerede bu dhcp havuzunun disindan manuel ipler ver. boylece bilgisayarlarin dhcp den alcagi otomatik iplerin access pointle cakisma ihtimali olmaz. sistemdeki butun ipleri router vercek.

ayarlari yaparken sinyali alcan access pointe pc nin ethernet kablosuyla yaparsan ilk ayarlamalarda kolaylik olur. yaptin ayar sacmalarsa cihaza wirelessdan ulasabilirsin.

bide bir tavsiyede ise baslamadan once access pointlere guzel ve saglam bi reset at. onceden baska ayarlar yapildiysa karisiklik cikarmasin.

• fabrika ayarlarına geri döndursem yeterli olur değil mi yoksa bildiğin bi yöntem var mı reset için?

Bu arada çok çok teşekkür ederim yardımların için nette araştırmaların sonucunda pek bişey bulamamıştım ama sayende olayı çözdüm diye düşünüyorum bi yerde yanlış yapmazsam eğer

aklıma gelmişken antenlerle ilgili bir bilgin var mı anten de almayı düşünüyorumda mesafe yetmezse

3200ap nin Maximum Transmit Output Power 21dBm kendiyle gelen 5dBi lık antenle Maximum EIRP 26dBm oluyor ben 5dBilik anteni cıkarıp 15 yada 21 dBi lık bir outdoor anten takarsam arada engel olarak bina olsada bu antenle ara binayı geçerek diğer binadaki arkadaşa neti iletebilirmiyim bunu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneDream -- 27 Ekim 2008; 16:46:18 >
  • fabrika ayarlarina dondurmede ayni isi yapar. reset yapmak istersen cihazin arkasinda ufak bir delik olcak oraya sivri bir sey sokup icindeki dugmeye 20-30saniye kesintisiz bas. cihaz kitlenirse bu sekilde eski haline getirebilirsin.

arada bina varsa cekip cekmiyecegi binanin yapisina, geormetrisine, aradaki bosluklara pek cok seye bagli. 24db grid antenle cifter daireli iki apartman blogunun arkasina 400mt sinyal gondermisligim var. ama 15db antenle 10mt den tek duvari gecemedigimde oldu. sonradan o duvarin iki sira baca tuglasiyla oruldugunu ogrendim. baca tuglasi, bosluksuz butun beton blok, metal yapilar sinyali zirh gibi kesiyorlar.

aradaki bina tum gorusu kapatiyorsa bir suprizle karsilasmamak icin olabildigince kuvvetli anten al derim. binanin ustunde yada cevresinden sinyal gonderebilcegin bir aci varsa faydalanmaya calis.
  • Mbr arkadaşlar bu DLINK DWL-3200AP cihazın kendi anteniyle birebir görüşdeki mesafesini merak ediyorum bana yarı çapı 1000 mt mesafeden diz üstü bilğisayarla ağ kuracak bir cihaz lazım bu işimi görürmü görmez ise nasıl bir antenle görür ...tşk
  • Arkadaşlar bu ürünü kablolu ağıma bağlamak istiyorum. swtiche bağlayarak kablosuz kullanıcılara routerin dhcp sinden ip dağıtır mı?
    kısaca Dlink AP(rj45 ile bağlanacak)-->switch--->router yapacağım.
    yardımcı olursanız seviirim.
  • access point modunda cihaza kablosuz baglanan bilgisayarlar, kablolu agdaki routerdan ip alir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.