Şimdi Ara

2.Aracı Kimin Üzerine Yaptırmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evin ikinci aracını alacağız ancak bir arkadaş aklımı bulandırdı. İkinci aracı da ben kendi üzerime yaptırayım demiştim çünkü eşim gelmeyecek araç almaya. Üzerime alacağım 2.araçta kasko fiyatı artıyor mu?

Bir de aracın geçmişinde yaşadığı bir kaza var. Benle ilgili değil. Bu kaza da aracın sigorta/kasko durumunu etkiler mi?

• seneskilic kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Sizin mevcut aracınızla uzun yıllar kaza yapmamanız hasarsızlık kademenizin en üst seviyede olması yeni alacağınız aracın kasko ve trafik sigortasını etkilemeyecektir. İlk kez araç alınıyormuş gibi muamele göreceksiniz.

Diğer sorunuza gelecek olursak; Alacağınız aracın geçmişinde yaşanan kaza sizin priminizi etkilemez.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SigortaOfisi kullanıcısına yanıt

Peki ikinci aracı kendi üzerime yaptırmam kasko veya sigorta primini arttırır mı yoksa eşimin üzerine mi yaptırmalıyım?

Eşinizin daha önce araç geçmişi var ve hasarsızlık indirimi mevcutsa eşinizin üzerinde yaptırabilirsiniz.

Trafik sigortasında primler; araç geçmişi ve hasarsızlık durumuna ek olarak, yaşa, cinsiyete, yaşadığınız ile, araca göre farklılık gösterebilmekte. Kaskoda ise ek olarak meslek faktörü etkili olabiliyor.

Böyle belirgin bir fark yoksa aşağı yukarı iki tarafa da benzer rakamlar çıkacaktır. Kimin üzerine olduğunun pek bir önemi olmayacak.

İkinci, üçüncü araç olmasının ya da ilk araç olmasının farkı yok. İlk kez araç alıyormuş gibi standart başlangıç primleri ile kasko ve sigortanız gerçekleşecek.

Kaskoda bazı şirketlerin meslek indirimleri vs bulunuyor. Bu tarz ayırıcı farklar yoksa kaskonuz da çok farklı olmayacaktır.

Mevcut durumunuza göre kararı siz verirsiniz.

Yine kararsız kalıyorsanız, alacağınız aracı kesinleştirdikten sonra araç sahibinden ruhsat bilgilerini isteyin. Sigortacınızdan hem eşiniz hem kendiniz için çalışma yapmasını talep edin. Zaten yeni sistemde satıştan önce sigorta yaptırmanız gerekiyor. Bir gün önceden teklif alırsınız. Aradaki farka göre eşiniz ya da kendi adınıza yaptırmanız hususundaki soru işaretleriniz çözülmüş olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: SigortaOfisi

Eşinizin daha önce araç geçmişi var ve hasarsızlık indirimi mevcutsa eşinizin üzerinde yaptırabilirsiniz.

Trafik sigortasında primler; araç geçmişi ve hasarsızlık durumuna ek olarak, yaşa, cinsiyete, yaşadığınız ile, araca göre farklılık gösterebilmekte. Kaskoda ise ek olarak meslek faktörü etkili olabiliyor.

Böyle belirgin bir fark yoksa aşağı yukarı iki tarafa da benzer rakamlar çıkacaktır. Kimin üzerine olduğunun pek bir önemi olmayacak.

İkinci, üçüncü araç olmasının ya da ilk araç olmasının farkı yok. İlk kez araç alıyormuş gibi standart başlangıç primleri ile kasko ve sigortanız gerçekleşecek.

Kaskoda bazı şirketlerin meslek indirimleri vs bulunuyor. Bu tarz ayırıcı farklar yoksa kaskonuz da çok farklı olmayacaktır.

Mevcut durumunuza göre kararı siz verirsiniz.

Yine kararsız kalıyorsanız, alacağınız aracı kesinleştirdikten sonra araç sahibinden ruhsat bilgilerini isteyin. Sigortacınızdan hem eşiniz hem kendiniz için çalışma yapmasını talep edin. Zaten yeni sistemde satıştan önce sigorta yaptırmanız gerekiyor. Bir gün önceden teklif alırsınız. Aradaki farka göre eşiniz ya da kendi adınıza yaptırmanız hususundaki soru işaretleriniz çözülmüş olur.
    Teşekkür ederim hocam, saygılarımla.

Rica ederim, saygılar bizden.

• SigortaOfisi kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba tekrardan,

Kusura bakmayın sizi de yordum. Hocam aracın satışını almak için trafik sigortası yaptıracağım. 20 bin TL bandında fiyat çıktı sigortam.net'ten.

Araç: Citroen C3 1.2 Puretech 2023 model, 60.000 TL tramer kaydı var.

Bu fiyat normal mi? Bana yüksek geldi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Merhaba,
    Aracın tramer kaydı önemli değil. Standart birisine göre fiyat biraz yüksek görünüyor.
    Bilgilerinizi özelden iletin kontrol ettirelim.

Mevcut araç sahibi kendi üzerine ikinci aracı alması halinde fiyat bir tık daha uygun olabiliyor. 20 bin tl hayli yüksek bir tutar, ilk araç alacaklara trafik sigortası taban fiyatı bu ayın tarifesiyle 13125tldir.

Bu arada kasko fiyatı olarak büyük ihtimalle 7500-12.000tl aralığında bir fiyat çıkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SigortaTower -- 24 Şubat 2025; 20:14:17 >
  • SigortaTower kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba,

Kendi adıma alıyorum. Bu 2.aracım olacak. Sigorta şirketlerinden şimdi 14.000 TL teklif geldi.

Bu yıl mart ayında daha yüksek modelli d segment aracıma 6000 tlye yaptırmıştım trafik sigortasını.

• Tüm sigorta işlemleri için ulaşabilirsiniz.

Acentem İstanbul Cihangir de wise sigorta olarak googledan aratıp arayabilir veya ofise de gelebilirsiniz.

• Sakın üzerine alma hemen son açtığım konuya bak mağdur edildim. 2. Araç aldığında 4. Basamak oluyor ya. 1. Ve 2. Yi sattın diyelim. Tek araba aldın. Seni 2. Aracın devamı şeklinde görüyor sistem hiçbir şey yapamadım. Şuan 7-8 yıldır arabam ve 0 kazam ile tek arabam ile 4. Basamak yapıldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. Araç senin adına ama saçma bir şekilde 1. aracında faydalandığın hasarsızlık indirimini alamıyosun. 2. araca özel ehliyeti yeni almış ilk arabası olan biri muamelesi görüyosun, sanki kendi kendine gidiyo.

1. aracı satıp başka bir araç alırsan bu hasarsızlık indirimin olması gerektiği gibi devam ediyor. Çok fena çakallık bu.

Bildiğin gibi işte, bizi soymaya devam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.