Şimdi Ara

2 Aydır Sağlıklı Yaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bundan iki ay önce sağlıklı yaşama geçtim. Üzerine tabii önceden çok düşünmüştüm ama sömestrin gelmesini bekledim biraz da. Hem çoğunlukla evde olacağım için bu düzeni oturtmak da kolay olacaktı ki beklediğim gibi oldu. Sandığımın aksine çok çabuk adapte oldum. Hatta arkadaşıma ya sanki yıllardır böyleymişim gibi geliyor demiştim. O da ilk günler olduğu için hiç takmamıştı ama şu an inanıyor bana dfjkgd İsmimden Selda diye bahsedeceğim. Aslında dışarıdan bakıldığında kimse bana kilolu bile demezdi ama ailemde çok bahsi geçerdi. Şunla bunla karşılaştırılırdım. Sanki obezite seviyesindeymişim gibi muamele görüyordum. İlk başladığımda uzun zamandır tartılmadığım bir dönem sonrasıydı. Boyum 164 ve kilom 2 ay öncesi 73'tü. Hayatımda ilk defa 73 kilo olmuştum. En az 3 ay tartılmamışımdır. Şok evresinden sonra kabulleniş evresine geçtim. kgdjfg Olan olmuştu yani. Şimdi ne yapabilirdim? Öncelikle bu kilomdan aileme bahsetmeyecektim. Görünürde zaten vücudum sarkmaz yani kaslı gibiyimdir. Klasik kadın sorunları basen vardı biraz göbek de simitimsiydi. Oversize giydiğim için kimse de anlamamış tabii ama ben bir yük olduğunu hissediyorum yürürken nefes alıp verirken.. O yüzden o günden itibaren tatlı canım çekmeyecek seviyede sağlıklı yaşayacağıma dair kendime söz verdim.

Bu söz veriş 3 ay yapayım 10 kg vereyim sonra tekrar yerim söz verişi değildi çünkü ben yaşlanınca da aktif olmak istiyordum. O insta'da akan çikolatalar cznburak'ın videoları açıkçası görsel açıdan hoşuma gitse ay ölüyorum gibi bi düşüncem olmuyordu. Yani tatlı bağımlılığım yoktu. Bu yüzden de avantajlı sayılırım sanırım. İnsanlar benim 2 aydır tatlı yemediğimi öğrenince acıyarak bakıyor. Yani bir iki parça çikolata yemişimdir belki ama onda da kendimi çok rahat frenleyebiliyordum. Ayda yılda bir yine olur asla yemeyin diyemem tabii ki. Bu süreçte bana en çok destek olan hiç kimseydi. Gerçekten bir destek beklemeyin. Önceki zamanlarda ailemle paylaşırdım şu kadar verdim bu kadar verdim ama sürekli eleştiren gözlerle beni bi kalıba sokmaya çalışan fikirlerle gelirlerdi. Mesela spor da yaptığım dönemlerde aileden de yapanlar oluyordu ama çıkışta dondurma yiyelim gibi can sıkan hareketleri oluyordu. BU YÜZDEN TEK BAŞINIZASINIZ. Arkadaşlarınız da aileniz de diyet yapsa da asıl irade tamamen sizde bitiyor.

İlk haftalardan sonra hoşuma da gitmeye başladı. Yani yemeklerin çoğunu kendim yapıyordum. Ailemle yaşıyorum ama bir tencere ayrı kaynıyordu öyle düşünün. Annem çok terayağlı yapar yemekleri. İlk zamanlarda tüketmekten kaçındım. Zeytinyağı kullandım çoğunlukla. Hatta bu yüzden kavga ettiğimiz de oluyordu... Yine de yılmadım. Bir de diyetle hemen spora başlamadım çünkü hayatıma sağlıklı yaşamı adapte etmem gerekiyordu. Sonra spor dahil olabilirdi. Yine de arada yürüyüşler, youtubedan video izleyip yapmalar gibi şeylerim oldu. Bir de miband4 aldım telefonum android olduğu için yürüyüşümü vs ölçmüyordu. Bu saate bakın youtubedan da çok işlevsel. Fiyatı da makul.

Velhasıl yaklaşık 6 hafta sonra sanırım fitness'a yazıldım. Bu dönem boyunca 6 kg verdim. Yani şu an 67 kiloyum. Sporla birlikte de 1 kg gitti şimdilik. Fitness'ta hoca sadece kardiyo yazmıştı. Tahmin edersiniz çoğu uzman kardiyoyu önermiyor. Ağırlık da çalışmak gerekiyor. Şu an hocanın yazdığı 55 dk'lik programa 45-50 dk yapıp 15 dk ağırlık çalışıyorum. Spor sürenizin en az 45 en çok 75 dk olması gerekiyormuş. Bunları öğrenmek öyle karmaşıktı ki ama %80 güvenebilirsiniz. Çok araştırma yaptım.. 2 aydır hayatım böyle devam ediyor. O kadar alıştım ki bozmak gibi bir şey bile geçmiyor aklımdan. Yani neyi bozuyorum bozarsam napıcam? Fitness'ı da sürekli yapmak istiyorum belki ileriye doğru daha fazla ağırlık çalışırım diye de düşünüyorum. Salon dışında eve mat alıp dumbell alıp da çalışılabilir pek ala ama sanırım ramazana kadar ya da 3-4 ay fitness'a devam ederim. Ramazanda da bir şeyler yapılabilir oruçlu olsam da. Bakalım.

Şimdiye kadarki sürecim böyle. Zaman zaman burayı güncelleyeceğim. Ek bilgiler de eklemeyi düşünüyorum spor öncesi spor sonrası gibi gibi. Bir de ne yiyorum içiyorum bunlardan da bahsedeceğim. Sağlıklı kalın<3
    05.03.2020

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.