Şimdi Ara

Kcal mı Kj değeri mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
132.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aklıma takılan bir konu var. Bu Kcal ve Kj değerlerinden hangisi önemli ? Örneğin Eti- Sticks çikolatasının üzerinde 54 Kcal- 224 Kj yazıyor. Ben normalde Kj yazanı dikkate alıyorum hangisinin doğru olduğunu bilmediğimden ötürü.

Hangisi önemli olan ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kj mi Kcal mı?

Beslenme bilgilerinde sıklıkla karşılaştığımız kj ve kcal birimleri, enerji ölçümlerinde kullanılan birimlerdir. Bu iki birim arasında bazı farklar bulunmaktadır.

Kj (Kilojul), Uluslararası Birimler Sistemi'nde (SI) enerji ölçümü için kullanılan temel birimdir. Bir kj, bir kilogramlık bir kütleyi bir metre yüksekliğe kaldırmak için gereken enerji miktarına eşittir.

Kcal (Kilokalori) ise, yaygın olarak gıdalardaki enerji miktarını belirtmek için kullanılan bir ölçü birimidir. Bir kcal, bir kilogram suyu bir santigrat derece ısıtmak için gereken enerji miktarına eşittir.

Kj ve Kcal Farkı

Bir kcal, 4,184 kj'ye eşittir. Bu, kj biriminin kcal'den yaklaşık olarak 4 kat daha küçük olduğu anlamına gelir. Bu nedenle, aynı enerji miktarını ifade etmek için kj biriminde daha büyük sayılar kullanılır.

Örneğin, 100 kcal'lik bir yiyecek yaklaşık 418 kj'ye karşılık gelir.

Günde Kaç Kj Alınmalı?

Günlük enerji ihtiyacı, yaşına, cinsiyetine, aktivite seviyene ve diğer faktörlere bağlı olarak değişir. Genel bir kural olarak, yetişkin kadınların günde 2.000-2.500 kj, yetişkin erkeklerin ise günde 2.500-3.000 kj alması önerilir.

Sonuç

Kj ve kcal, enerji ölçümlerinde kullanılan birimlerdir ve aralarında 1 kcal'nin 4,184 kj'ye eşit olması gibi bazı farklar bulunmaktadır. Beslenme bilgilerini incelerken, hangi birimin kullanıldığını bilmek, enerji alımını doğru bir şekilde takip etmek için önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • joule(J) ve kalori(cal), ikiside enerji birimidir. aradaki fark joule SI birim sisteminde kabul edilmiş enerji birimidir.

1cal=4.184joule

bahsettiğiniz değerler enerji birimlerinin birbirine çevrilmiş halidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.S 43

joule(J) ve kalori(cal), ikiside enerji birimidir. aradaki fark joule SI birim sisteminde kabul edilmiş enerji birimidir.

1cal=4.184joule

bahsettiğiniz değerler enerji birimlerinin birbirine çevrilmiş halidir.

yani yerken dikkat etmemiz gereken hangisi onu sormak istemiştim.
  • up!
  • değerlerin ikiside aynı şeyi ifade ediyor dostum. ikisinden birine dikkat etmene gerek yok.

şöyle düşün. aynı uzunluğu birinde metre, diğerinde mil cinsinden göstermişler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ES3NT -- 5 Ocak 2010; 19:33:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: E.S 43

değerlerin ikiside aynı şeyi ifade ediyor dostum. ikisinden birine dikkat etmene gerek yok.

şöyle düşün. aynı uzunluğu birinde metre, diğerinde mil cinsinden göstermişler

anladım. ama şu kafama takılıyor. yani 100 gramında bilmem kaç kalori bilmem kaç kj diyor ya, örneğin oturarak çalışan bir insanın günde alması gereken kalori miktarı 2500 civarında. benim anlamadığım bu 2500 kalori mi yoksa 2500 kjmi. biraz karışık oldu sanki
  • 2500 kj dur arkadasım.Yoksa duba gıbı oluruz 2000 kcal alınca :D
  • önemli olan kcal dir yani kilo kalori. Alacağın ve harcayacağın kaloriyi de buna göre hesaplarsın.
  • teşekkürler. yani kcal daha önemli. ben hep kj olarak hesaplıyordum. yani yüksek olana göre. peki konu ile alakası yok ama . 75 kg olmam lazım benim 179 boyundayım. kilom 85. sizce ne yapmalıyım ? Okul sabahtan akşama kadar olduğu için spora pek vaktim kalmıyor. hafta sonları da ders calısıyorum. bana yardım ederseniz çok minnettar olurum. Teşekkürler.
  • sürekli hareket halinde olancaksın başka yolu yok. misal, eve asansörle çıkıyorsan merdivenle çıkmaya başlaman gibi. diyette yapamayacağına göre fast food u, şeker i ve yağı kesmen lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3RS!N

sürekli hareket halinde olancaksın başka yolu yok. misal, eve asansörle çıkıyorsan merdivenle çıkmaya başlaman gibi. diyette yapamayacağına göre fast food u, şeker i ve yağı kesmen lazım.

zaten şekeri çıkardım hayatımdan. yağ da öyle fakat arada poğaça yediğimden yağlı da yemiş sayılırım. Fast food da 1 ayda bir belki.
  • Arkadaşlar selam. Konuyu tekrar hortlatmış olucam ama insanın bir günde alması gereken enerji miktarı 2000 kalori mi yoksa 2000 kliokalori mi ? Günlük 2000 kalori almamız gerekiyorsa bir kolanın üzerinde 45 kcal yazıyor, bu 45000 kalori demek. 1 kutu kola ile günlük limitin 22,5 katını mı almış olacaz yani ? Yardımcı olabilen varsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkunozden

Arkadaşlar selam. Konuyu tekrar hortlatmış olucam ama insanın bir günde alması gereken enerji miktarı 2000 kalori mi yoksa 2000 kliokalori mi ? Günlük 2000 kalori almamız gerekiyorsa bir kolanın üzerinde 45 kcal yazıyor, bu 45000 kalori demek. 1 kutu kola ile günlük limitin 22,5 katını mı almış olacaz yani ? Yardımcı olabilen varsa sevinirim.

hayır arkadaşım günlük alman gereken miktar 2000 kilo kaloridir. ortada öyle 22.5 katlık bir durum yok. Diet kola içersen 0.3 kilo kalori alırsın tavsiye ederim güzeldir
  • az önce çikolatalı gofret yedım üzerinde 2200kj yazıyor şimdi ben günlük besinimi almışmı oldum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Distured

az önce çikolatalı gofret yedım üzerinde 2200kj yazıyor şimdi ben günlük besinimi almışmı oldum

hayır kcal a bak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3RS!N kullanıcısına yanıt
    Aslinda kalori cetveli ile yapilan hesaplamalar yanlistir. Herkesin metabolizmasi farkli calisir. Hani su icsem yariyor diyenler vardir ya )))). En dogru beslenme cesidi sebze ve yesillik agirliklidir. Metabolizmasi hizli calisanlarin ek gidalara ihtiyaci vardir. Gunde en az 5 ogun yenmelidir. Tabii ogun derken herkes yemek algilayabilir. Sabahlari gunun ilk gidasi meyve olmalidir. Meyve gun icindeki seker ihtiyacinizi karsilar. Zaman onemli bir konu. Calisanlar ogrenciler. Iki ogun arasi 3 saat olmalidir. mesela sabah 7-8 arasi 1 meyve ve bir kac kasik yogurt yediniz 10-11 arasi mutlaka salata ya da yesillik 13-14 arasi ogle yemegi 16-17 arasi meyve ya da yesillik 19-20 arasi aksam yemegi. ogle yemegi besin degeri yuksek olan tercih edilmelidir, et gibi. Aksamlari ise daha hafif yemek yenilmeli saat 20 den sonra su harici hic bir gida alinmamalidir. Cunki beden uyku modundadir dogal olarak.Her ne kadar siz uyumayip ayakta olsanizda. Bu saatten sonra yenen her sey size yag vb olarak sizde kalacaktir

• 24 saat oturan birisi 1450 kcal alırsa kilo almaz.

hareketinize bağlı
    2 saat basketbol oynayan yürüyen hareket halinde ki insan 2500 3000 de alabilir ve kilo artışı olmaz hareketinize göre düzenleyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.