Bildirim
4f orbitalin enerjisi nasıl 5f den büyük oluyor?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Küresel simetriden dolayı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4f nin küresel simetri odlguunu nerden alıyoruz hocam -
5f'nin enerjisi daha fazla -
4f > 5d olmalı yanlıs gormussundur yada yanlıs yazılmıştır -
Buldum o cümleyi. Harbiden de öyle yazıyor. Anlamadım valla.
Arka sayfasında, aufbau kuralı ve altında üç madde yazıyor. Bildiğimiz gibi ilk önce n+l değeri sonra eşitse n'i büyük olan büyüktür diyor. Hocalara sormak lazım o cümleyi. Hatta şimdi gördüm sağ tarafında 7p ye kadar hepsini sıralamış ve bizim dediğimiz gibi yazmış. Belki de 5s ve 5p den büyüktür yazacaklardı da yanlışlıkla f dediler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak Hcvl -- 23 Aralık 2013; 19:34:22 > -
Kitapta aynen ilk mesajda yazdığım gibi yazıyor sanırım yazarlar yanlış yapmış :S
dogrusu böyle değil mi?:
5f > 4f ve 5s -
Hocam yanlış bilgi olmasın mesajınızı değiştirin lütfen. 4f ile 5d nin n+l değeri 7 oluyor ama 5d n=5 olduğu için 4f n=4 'ten büyüktür. -
atom çapıyla alakası var bence atom çapı arttıkça iyonlaşma enerjisi azalır.5f in yörünge numarası daha büyük old. için atom yarıçapıda daha büyük olur iyonlaşma enerjisi azalır. -
yanlış yazmışlar işte. n+l degerleri eşitse n degeri büyük olan daha büyüktür. Başka bişeyisi yok -
quote:
Orijinalden alıntı: Burak Hcvl
Hocam yanlış bilgi olmasın mesajınızı değiştirin lütfen. 4f ile 5d nin n+l değeri 7 oluyor ama 5d n=5 olduğu için 4f n=4 'ten büyüktür.
mesajda yanlıs oldugunu dusunmuyorum ? 4f büyüktür 5d oncelıklı olarak 4f yazılır -
Bu bilgi kesin karşımıza çıkıcak bi şekilde ondan tam dogruyu bilmemi zlazım iyi bilen aydınlatsın please :D
Bence 5f (5+3=8) > 4f (4+3 = 7) > 5s (5+0 =5)
Neden diye derseniz parantez içinde yazdım n +l degerleri oldan + birde yine kitapta orbital enerji sıralaması var tüm spdf12345 leri yazmıs 6 ya kadar ordada 5f>4f olarak gözüküyor -
Hocam, kıtapta arkadasın dedıgı gıbı yazıyor. Sızı anladım 4f 5d den buyuk yazacaklardı dıyorsunuz ama 5d 4f ten daha yuksek enerjılı dıye bılıyorum kıtaba bakamıyorum su an. N +L degerı ıkısının de 7 yapıyor o yuzden baskuantum sayısı buyuk olan yanı 5d daha buyuk enerjılı olmalı. Yanlıs mı soyluyorum?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X