Şimdi Ara

4f orbitalin enerjisi nasıl 5f den büyük oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • lys kimya simetride 3d 4s den büyüktür diyor 3d= 3+2=5 , 4s= 4+0=4 yani 3d>4s den bu şekildemi yapılyıor bunu anladım sanırsam

hemen alttaki örnekte :

4f orbitalin enerjisi 5s ve 5f den büyüktür diyor 4f, 5f den nasıl büyük olabiliyor anlatabilirmisiniz şu olayı

• Küresel simetriden dolayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemo0o kullanıcısına yanıt
    4f nin küresel simetri odlguunu nerden alıyoruz hocam
  • 5f'nin enerjisi daha fazla
  • 4f > 5d olmalı yanlıs gormussundur yada yanlıs yazılmıştır
  • Buldum o cümleyi. Harbiden de öyle yazıyor. Anlamadım valla.

Arka sayfasında, aufbau kuralı ve altında üç madde yazıyor. Bildiğimiz gibi ilk önce n+l değeri sonra eşitse n'i büyük olan büyüktür diyor. Hocalara sormak lazım o cümleyi. Hatta şimdi gördüm sağ tarafında 7p ye kadar hepsini sıralamış ve bizim dediğimiz gibi yazmış. Belki de 5s ve 5p den büyüktür yazacaklardı da yanlışlıkla f dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak Hcvl -- 23 Aralık 2013; 19:34:22 >
  • Kitapta aynen ilk mesajda yazdığım gibi yazıyor sanırım yazarlar yanlış yapmış :S

dogrusu böyle değil mi?:

5f > 4f ve 5s
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rezno kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış bilgi olmasın mesajınızı değiştirin lütfen. 4f ile 5d nin n+l değeri 7 oluyor ama 5d n=5 olduğu için 4f n=4 'ten büyüktür.
  • atom çapıyla alakası var bence atom çapı arttıkça iyonlaşma enerjisi azalır.5f in yörünge numarası daha büyük old. için atom yarıçapıda daha büyük olur iyonlaşma enerjisi azalır.
  • yanlış yazmışlar işte. n+l degerleri eşitse n degeri büyük olan daha büyüktür. Başka bişeyisi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak Hcvl

Hocam yanlış bilgi olmasın mesajınızı değiştirin lütfen. 4f ile 5d nin n+l değeri 7 oluyor ama 5d n=5 olduğu için 4f n=4 'ten büyüktür.

mesajda yanlıs oldugunu dusunmuyorum ? 4f büyüktür 5d oncelıklı olarak 4f yazılır
  • Bu bilgi kesin karşımıza çıkıcak bi şekilde ondan tam dogruyu bilmemi zlazım iyi bilen aydınlatsın please :D

Bence 5f (5+3=8) > 4f (4+3 = 7) > 5s (5+0 =5)

Neden diye derseniz parantez içinde yazdım n +l degerleri oldan + birde yine kitapta orbital enerji sıralaması var tüm spdf12345 leri yazmıs 6 ya kadar ordada 5f>4f olarak gözüküyor
  • Rezno kullanıcısına yanıt
    Hocam, kıtapta arkadasın dedıgı gıbı yazıyor. Sızı anladım 4f 5d den buyuk yazacaklardı dıyorsunuz ama 5d 4f ten daha yuksek enerjılı dıye bılıyorum kıtaba bakamıyorum su an. N +L degerı ıkısının de 7 yapıyor o yuzden baskuantum sayısı buyuk olan yanı 5d daha buyuk enerjılı olmalı. Yanlıs mı soyluyorum?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.