Merhabalar, mayis ayında toefla girdim 67 puan aldim ama gerçekten seviyemin bu olduğunu düşünmüyorum. Normalde evde yaptığımda her denememde en az 80 ve üstü alıyordum. Surem de tabi kalıyordu. Ama tabi ev ortaminda sınav ortami disinda olan bir yerden farkli olabiliyor sonuclar. Bu toefl puanini aldim almanyada yüksek lisans icin girmiştim toefla, toefl yetersiz olunca almanca olan bolumlere basvurdum red aldim iki bolum icin de zaten su an ciddi bir bunalimdayim ve psikolojik acidan da beni etkiledi baya zaten işimde de çok mutsuzum ama bir an once de aksiyon almak istiyorum. Simdi toefla tekrar girmek istememin sebebi kasim aralik başvurularina yetişmek iki aylik bir sure var. Benim bir aptalligim da şu mayista kotu puan aldiktan sonra almanca bolume basvururum diyip calismamak. Su an bu sureyi oldukça iyi degerlendirmek istiyorum. Bu süre icerisinde bu puani nasil 87-90 seviyesine cikarabilirim? Her section için görüşlerinizi Paylaşarak cömertlik gösterirseniz çok ama çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.Ayrica belirtmek isterim ki kurs vs. Gibi bir sey ne yazik ki maddi olarak güç getiremem. Burda bana belirteceginiz her kaynak icin tesekkur ederim.
Günceldir bu konuyla alakali yardimlariniza ihtiyacim var,
Arkadaslar kimse mesajimi gormuyor mu yardimci olabilecek var midir?
İyi günler. Öncelikle birkaç soru sormak istiyorum. Bu sınava çalışırken hangi kaynakları kullandınız? Ve daha önceki İngilizce seviyeniz hakkında bilgi verin.Sınava kaç ay çalıştınız? En çok hangi yabancı dil becerisinde zorlanıyorsunuz? Okuma,dinleme,konuşma,yazma
rat.planet
kullanıcısına yanıt
Merhaba,
Yanitladiginiz icin cok tesekkur ederim. Sınava longmann Cambridge ve toefl official tests kitabiile hazirlandim Cambridge biraz zordu onu bitirmedim. Ve internetten notefull videolari ve diger bir cok kaynaktan video izledim. Sınava adim akilli 1 ay hazirlandim. Ama ingilizce e güvendim yanilmisim. Simdi iki ayim var adam akilli gunde 3-4 saat hazirlanabilirim. Her section icin 7 puan yukseltmem lazim en az aldigim section 15 ile reading en yuksek ise 19 ile @rat.planet
19 ile speaking yazacaktim *
E.Ozdemir34E
kullanıcısına yanıt
1.Temel kaynak olarak Cambridge kitaplarını kullanın.Soru çözmek vs için diğer kaynakları kullanabilirsiniz. 2.Günde 3-4 saat iyi bir süre ama sınav için az.Biraz daha ek süre ayırmanız gerekir. 3.Daha önce sorulan sorulardaki kelimeleri öğrenmek büyük bir fayda sağlayacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: rat.planet
1.Temel kaynak olarak Cambridge kitaplarını kullanın.Soru çözmek vs için diğer kaynakları kullanabilirsiniz. 2.Günde 3-4 saat iyi bir süre ama sınav için az.Biraz daha ek süre ayırmanız gerekir. 3.Daha önce sorulan sorulardaki kelimeleri öğrenmek büyük bir fayda sağlayacaktır.
Hocam sizce sinava en uygun kaynak hangisidir ben Cambridge de zorlandim Cambridge midir mesela? Bir de mayista gmat almayi planliyorum var midir gmat olr ilgili oneriniz ? Cok sağolun @rat.planet
E.Ozdemir34E
kullanıcısına yanıt
Oxford ve Cambridge yayınları güzel.Biraz daha kalite olarak iyi gibi.Diğerlerine de kötü demiyorum.Ama bu ikisi daha farklı. Tek olumsuz yani fiyatları daha pahalı.
quote:
Orijinalden alıntı: rat.planet
Oxford ve Cambridge yayınları güzel.Biraz daha kalite olarak iyi gibi.Diğerlerine de kötü demiyorum.Ama bu ikisi daha farklı. Tek olumsuz yani fiyatları daha pahalı.
Evet haklısınız ancak orjinal almadığım ocn uygun oluyor normal kitap ücreti. Bende orjinal almak isterdim ama gercekten kita ucrrti basedilecek gibi degil
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme