Evdeki bilgisayar ile laptop u ethernet yoluyla bağlamak istiyorum. Evdeki bilgisayar nforce 2 ultra anakartı var(ethernet özelliği var). Windows xp pr yüklü Laptop Packard Bell S8501 model 10/100 lan özelliği var onunda. Windows xp Home yüklü
2 bilgisayarın ethernet çıkışları arasında kabloyu çektim. Fakat bilgisayarlar sadece birbirinin ismini gördü. Daha sonra onu da görmedi.sağ alttada ağ da ünlem simgesi çıkıyor . ağ bağlantısı yok diyor.
Bu 2 bilgisayarı bağlamak için ne yapmam gerekiyor. ayrıntılı olarak yazabilir misiniz. Teşekkürler Gördüğünüz gibi bu konuda yeniyim
Değerli Arkadaşım
İki bilgisayarı bağlayacaksan (HUB) olmadan sana şöyle anlatayım.
1 - Öncelikle masaüstünden Bilgisayarım'a sağ tıkla ve açılan menüden Özelliklere'e gir. 2 - Bilgisayar Adı yazan yerdeki DEĞİŞTİR düğmesine tıklat 3 - Bilgisayarına bir isim ver ve çalışma grubuna örneğin ADSL yaz. 4 - İkinci bilgisayardan da aynı şeyi yap ancak bilgisayar adı FARKLI çalışma grubu AYNI olsun (1 bilgisayar --> Adı SERVER Çalışma Grubu ADSL 2 bilgisayar --> Adı CLIENT Çalışma Grubu ADSL) gibi 5 - Şimdi sıra geldi Kabloya. Kablonun uçları CROSS olamk zorunda onuda yazıyorum.
Kablo (Kablonda 4 ana 4 yan renk var. Ana Renkler Turuncu, Yeşil, Mavi ve Kahve. Ara Renkler TuruncuBeyaz, YeşilBeyaz, KahveBeyaz ve MaviBeyaz Bağlantı Şöyle Olacak.
1. Kablo Ucu --> 2. Kablo Ucu TuruncuBeyaz --> YeşilBeyaz Turuncu --> Yeşil YeşilBeyaz --> TuruncuBeyaz Mavi --> Mavi MaviBeyaz --> MaviBeyaz Yeşil --> Turuncu KahveBeyaz --> KahveBeyaz Kahve --> Kahve
Artık iki makinende bir birlerini görüyor.
Not : Bu Kabloyu hub veya modemde kullanamazsın.
HA BU BAĞLANTININ ADIDA CROSH BAĞLANTI HABERİN OLSUN
bendeki cros bağlantıda kabloların diziliş sıraları farklı. bir sorun yaratır mı?