Bildirim
2 çekirdeği tek çekirdek göstermek
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: Simplyfor
Amd nin modül mimarisini 1 modülü 1 çekirdek olarak gösterip single core performansını ikiye katlamamız mümkünmüdür acaba?
Bunu yapabilirsen işlemci sektörüne ismini altın harflerle yazdırırsın
Sen işlemci modüllerinin fiziksel yapısını değiştirmek istiyorsun nasıl mümkün olabilir ki? Bunu yapabilsen zaten kendi işlemcini üretirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 11 Aralık 2014; 22:47:00 >
-
Hocam bana çok mantıklı geldi yabancı forumlara bakıyorumda bişey bulamadım daha
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazılım tarafında istediğini istediğiniz gibi gösterebilirsiniz de donanım da bir değişiklik yapmadığınız sürece performans değişmez.
İsterseniz 2 modülü tek çekirdek olarak tanıtın. Fark olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c36ab7c4 -- 11 Aralık 2014; 22:41:10 > -
İ5-4690 ile fx8350 yi bu teknoloji ile baz alalım;
4690 single core performansı ile oyunlarda öne geçiyor.4 çekirdekli 4 izlekli bir işlemci.
Fx8350 saf 8 çekirdek performansını sunuyor.Amd nin mimariside aslında hyper treadingin fiziksel hali gibi.1 modül içinde 2 çekirdek sunuyor.
Eğer dediğim teknoloji başarılı olabilirse Fx8350 nin tek çekirdek performansı gerektiğinde 2 ye katlanabilir ve bu sayede i5 lerin önüne geçilir.
İ7 ler ayrı tabi hyper treadingle 16 çekirdek oluyorlar o ayrı mesele.
Sizin dediğinize göre hyper treadinginde performans artışı göstermemesi lazım?Sonuçta fiziksel değil?
-
Hyper Threading sadece yazılımdan ibaret değil ama. Dediğiniz şey mantıklı olsa zaten Amd yapardı şuana kadar.
Neden mantıklı değil sorusunun cevabı çok uzun olacağından yazmak istemiyorum şuanda. İşlemcilerin çalışma mantıklarını biraz araştırırsanız, software threading , hardware threading, multi-core sistemlerin çalışma mantıkları vb. daha iyi anlayacaksınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c36ab7c4 -- 11 Aralık 2014; 23:40:07 > -
Evet tabiki mumkun. Demek isterdim ama. Malesef degil ama guzel dusunce. Fakat ikinci cekirdegi kapatip tek cekirdege oc ile yuklenirsen yuzde 5-10 daha fazla ama tek cekirdekten daha fazla performans elde edersin. Ama lakin bu elde ettigin performans iki cekirdekle ettiginin yanindan gecmez.
Hocam aslında 2 çekirdek çalışacak.Uygulamalar,oyunlar vs. tek çekirdek olarak görecek gerektiğinde.
Ben böylelikle tek çekirdek performansında artış ile oyunlarda daha çok performans elde etmeyi düşündüm.
Tabiki mimari tasarlayacak mühendis değilim sadece bir fikir hayata geçirilebilirmi/geçirilmişmi idi benim sorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X