Şimdi Ara

2 dakika arayla 412 TL Ceza!!! Vİcdana sığar mı ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracımda navigasyon devamlı açık "HIZ SINIRINI GEÇTİNİZ" uyarısı duydukça ayağımı gazdan çekiyorum. Normal hızda yolda giderken kavşak diyorsun hız 50 oluyor, okul diyorsun hız 30 oluyor; uymazsan ceza yiyorsun.
    Geçenlerde şirketin şöförü Çorlu girişinde ışıklı kavşaktan 73 le geçmiş anında cezası geldi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

Aracımda navigasyon devamlı açık "HIZ SINIRINI GEÇTİNİZ" uyarısı duydukça ayağımı gazdan çekiyorum. Normal hızda yolda giderken kavşak diyorsun hız 50 oluyor, okul diyorsun hız 30 oluyor; uymazsan ceza yiyorsun.
    Geçenlerde şirketin şöförü Çorlu girişinde ışıklı kavşaktan 73 le geçmiş anında cezası geldi...

Corludan bende 72 ile geçtik flaş patladı cezanın gelmesini bekliyorum,200 mu 400 mu bekleyip gorecez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deveye neden boynun eğri diye sormuşlar,nerem doğru ki demiş.Türkiye'de ne doğru ki bu da doğru olsun.Türkiye'de adalet aramak beyhude bir çaba.Herkes başına birşey gelse suçu gücünün yettiğine atıyor.Darbe girişiminden önce bu tür yapılan hukuksuzlukları eleştiren medya şu an sesini çıkarabiliyor mu?Hepsi de sindirilmiş korkaklar sürüsüne döndü.Önce bunun sorumlusu devletin başındaki diyenler şimdi falanca bakan,falanca müdür falanca memurlar diyebiliyorlar.
  • Nasıl ötüyor hocam ? neye göre ötüyor program anlatır mısınız ?
    Yani eğer gerçekten yarıyor ise bizde alalım
  • X-Slim kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela 90 limitli yolda 85le giderken 50 limitli yola girmeye yaklaştığımızda uyarı veriyor ve eğer 50 limitli yolda hizimizi ayarlamamissak 3 kere sesli ikaz yapiyor, bütün ikaz mesafeleri ayarlardan değiştirilebilir, mobil olduğum için videosunu atamiyorum,
    Benim gibi bayramlarda, hafta sonlarinda tatillerde şehir dışına çıkıyorsanız kesinlikle satin almalisiniz,
    Android tablet telefonlarada kuruluyor ama ben direk navigasyon cihazında kullaniyorum,
    İster offline ister online kullanabilirsiniz,
    Bunlar dışında hareketli radar noktalarina yaklasirkende ikaz veriyor,
    Yok ben eski kamyonculardanim her yolu avucumun içi gibi bilirim derseniz gerek yok

• Bununla ilgili bakan bey açıklama yaptı güya düzelecekmiş bu durum.Belediyeler bu cezalardan %30 pay alıyormuş eğerki belediyenin bu sistemi kurmak için maddi imkanı yoksa uyanık bi firma gelip size beleşe bu sistemi kuralım o %30luk payı yarı yarıya kırışalım diyormuş.Gelir çok olsun diyede çakallık yapıp sistemi vatandaşın farkedemeyeceği,fark etsede çok geç olacağı yerelere kuruyorlarmış

Belediye ve sistemi kuran firmalar en büyük üçkağıtçı bu işte anladığım kadariyla

Buyrun haberi

http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/bakan-ozhasekiden-radar-aciklamasi-1351864/?utm_source=sm_fb&utm_medium=free&utm_campaign=ekonomi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 14 Ağustos 2016; 14:56:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam çok geçmiş olsun ancak birazda siz hatalısınız yani, ben daha dün Trabzon tarafından geldim İzmit'e belirttiğiniz yerlerde öküz gibi tabela koymuşlar hız sınırını ve radar olduğunu belirten, görmemek imkansız gibi bir şey. Bir de radarların yerini kim belirliyorsa herif işi uyanmış, normalde benim gözlerim radar radarıdır yani radar iğne deliğinde olsa görürüm o derece yani dün 70 km hız sınırı olan yerde 100 km ile girdim herif radarı öyle bir yere koymuş ki kaçmanıza imkan yok... Akşam olmasına rağmen flaş patlamadı şansıma devreye alınmamış galiba...

• Navigasyon aletini bulamadım hocam

• X-Slim kullanıcısına yanıt
    Hocam n11de Felan navigasyon cihazları var kimisi yüklenmiş kimisi yüklenmemiş geliyor parası değişiyor, sonra sygic sitesinden yada ilegal olarak programı ediniyorsunuz

• Bu ceza isi tamamen piyango

• Ortada tek bir sıkıntı var oda denetimlerin her an ve her yerde yapılmaması. Yani bir sürücü hız sınırına uymadığında anında ceza yiyeceğini bilirse hemen herkes hız sınırına uyar böyle bir problemde olmaz. Kaza ve trafik yoğunluğu azalır.

Bazı ülkelerde ara sokaklarda dahi radar var.

Ayrıca yollarda hız sınırı vardır. Yukarıda şahinlli arkadaş radarın 110 üzeri hızlardaki araçlara ceza kestiğini düşünememiş.

Biriside bazı polislerin terör örgütü elemanı olması ile bağdaştırmış olayı. O tam bir komedi yani polis sana Türkiye Cumhuriyetinin yasalarına uymadığın için ceza kesmiyor fetöcü kimliği ile sana ceza kesiyor.

Hız sınırına uyulmadığında sadece kendi canını ve malını riske atmıyorsun başkalarınınkinide atıyorsun. Devlette masum insanların canını ve malını korumak için ceza kesiyor ve bu konuda da oldukça yetersiz.
  • Önce cihazı aliyoruz programı sonra yüklüyoruz anladım hocam teşekkür ederim

• blacck4434 B kullanıcısına yanıt
    Double yolda,şehir merkezinden çıkmışsın hız limiti 50 yi destekliyosun yani.gece in cin yok double yol 50 ELLİİİİ.yavaş giderken gelen uykunun,uykusuzluktan doğan kazanın bedelini kim ödeyecek.

• emevi kullanıcısına yanıt
    Uyku uykusuzluk sürücünün kusurudur sorumlulugundadir,ona göre önlem alacak. Müzik acar, cam acar, sağa çekip uyur vs.
    Ben hız kurallarına yüzde yüz uyuyor muyum, kesinlikle hayır. Ama ceza yediğinde de gelip dert yanmam. Adam kural koymuş, mantığa ters gelse de uymak zorundayız. Uymayip ceza yersen de vicdana sığar mi vs demenin anlamı yok. Gidip mahkemeye verin, gece yavaş gidince uykum geliyor deyin, haklı bulursa cezayı iptal etsin.

Burda adaletsizlik, aynı yoldan aynı hızda giden adamlardan birisi yakalanıp ceza yiyor, diğeri yemiyor.

• Aynı yönde giderken birden fazla aynı türde ceza yazılmıyor itiraz edip bir tanesini iptal ettirebilirsiniz.

http://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/ust-uste-7-8-ceza-yasal-degil-1083717/
  • yazdığım mesajı sildim,sinirlerim bozuldu lanet olası tuzakçılar yüzünden cazaya düşmiyim

• Sadece 2016 da yedigim ceza rakami 3000 tl ye yaklasti insaf be kardesim..

Bunlarin sadece 2000 tlye yakin bolumu bu osmancik ve gezici habersiz radardan yedim..
    Ve yedigim radar cezalarinda en yuksek hizim 94 km hiz idi..

En kucufude 72 km hiz.

Ve hepside duble yolda yedim..
    Arkadas hiz sinirina uyun diye savunanlar olmus .
    Pratikte haklisiniz....
    Ama resmen hayatimizin bir bolumunu cezalara calisir hale geldik....

Bende hukumeti savunanlardanim ama...

Lafa gelincede kitap bedava...

Keske ben kitaplarin parasini verseydim...

• Osmancikdan bend3 gecti diger konuda da yazdim temmuzun son haftasinda gecmistim. Cezayi bekliyorum bakalim.

BUNLAR INSANI DUSUNDUKLERI ICIN DEGIL PARA TUZAGI OLDUGU ICIN SAVUNUYORLAR.

• 1.2 75 hp atmosferik aracımı traktör gibi diyerek yerine 1.6 120 hp dizel aldım kırbacı vururum diye. Acaba yanlış mı yaptım ki eski aracimla radara girmemiştim hiç. Her neyse.

Bu radarların savunulacak hiçbir yanı yok. Amacın bizi düdüklemek olduğu o kadar açık ki.

Diyelim ki trafik kazalarını azaltmak istiyorsun ve riskli yerlere radar koyuyorsun iyi güzel. Güzelde radarın olduğunu belirtir net anlaşılır tabelalar olması gerekmez mi hatta gece için ışıklı tabelalar vs. Bizde şoför olarak ne yaparız burda radar var deyip yavaş gideriz.( 40-50-60km) böylelikle istenilen hız limitlerine uyulması sağlanır mı evet.
    Hatta bahsettiğim tarzda radarın olduğunu belirtir levhalar koymayinca bakınız bu arkadaş gibi 100 le gidenler olabiliyor. Siz olası kazayı önlemiş olmuyosunuzki siz para akışı sağlamış oluyorsunuz.
    Böyle düşününce amaç düdüklemekmi degilmi söyleyin.

• yargicc kullanıcısına yanıt
    Hocam dogru soyluyorsunuz zaten radarlarin amaci bu olmali. Benim bildigim radarlarin oncesinde radar olduguna dair levha olmasi gerektigi kurali var ama tabi kotu niyetli insanlar bu kurali da atlatmak icin radarin dibine de radar var tabelasi koymus olabilirler bilemiyorum. Aslinda ışıklı levhalar guzel olabilir ama sanmiyorum yapacaklarini. Biraz yavaslatmak icin degil de para icin yapmaya donmusler gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AHOME -- 16 Ağustos 2016; 15:35:52 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.