Şimdi Ara

2 dakika arayla 412 TL Ceza!!! Vİcdana sığar mı ?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: yargicc

Diyelim ki trafik kazalarını azaltmak istiyorsun ve riskli yerlere radar koyuyorsun iyi güzel. Güzelde radarın olduğunu belirtir net anlaşılır tabelalar olması gerekmez mi hatta gece için ışıklı tabelalar vs. Bizde şoför olarak ne yaparız burda radar var deyip yavaş gideriz.( 40-50-60km) böylelikle istenilen hız limitlerine uyulması sağlanır mı evet.
    Hatta bahsettiğim tarzda radarın olduğunu belirtir levhalar koymayinca bakınız bu arkadaş gibi 100 le gidenler olabiliyor. Siz olası kazayı önlemiş olmuyosunuzki siz para akışı sağlamış oluyorsunuz.
    Böyle düşününce amaç düdüklemekmi degilmi söyleyin.

bana göre mantığınız yanlış radarı bariz belli edecek levhalar konursa millet basar basar levhayı görünce fren atar radarı geçince tekrar basar sadece levha olan bölgede hız sınırına uyulmuş olur
    ama bir iki kez ne olduğunu anlamadan radara yakalanıp belli bir ceza ödeyince insan artık bütün yollarda hız sınırına uymaya alışıyor
    Not: duble vb. yollarda bir anda hız sınırının 50 ye inmesine bede karşıyım çoğunluk fark edemiyoruz bile ayrıca çift şerit yolda bazen 90 limitini görüyorum hızı 110 dan 90 na indiriyorum ama hız sınırı 90nın bitiş yerini asla belirtilmiyor tekrar 110 na nerde çıkabilirim bir levha yok

• quote:

Orijinalden alıntı: drnk90

quote:

Diyelim ki trafik kazalarını azaltmak istiyorsun ve riskli yerlere radar koyuyorsun iyi güzel. Güzelde radarın olduğunu belirtir net anlaşılır tabelalar olması gerekmez mi hatta gece için ışıklı tabelalar vs. Bizde şoför olarak ne yaparız burda radar var deyip yavaş gideriz.( 40-50-60km) böylelikle istenilen hız limitlerine uyulması sağlanır mı evet.
    Hatta bahsettiğim tarzda radarın olduğunu belirtir levhalar koymayinca bakınız bu arkadaş gibi 100 le gidenler olabiliyor. Siz olası kazayı önlemiş olmuyosunuzki siz para akışı sağlamış oluyorsunuz.

bana göre mantığınız yanlış radarı bariz belli edecek levhalar konursa millet basar basar levhayı görünce fren atar radarı geçince tekrar basar sadece levha olan bölgede hız sınırına uyulmuş olur
    ama bir iki kez ne olduğunu anlamadan radara yakalanıp belli bir ceza ödeyince insan artık bütün yollarda hız sınırına uymaya alışıyor
    Not: duble vb. yollarda bir anda hız sınırının 50 ye inmesine bede karşıyım çoğunluk fark edemiyoruz bile ayrıca çift şerit yolda bazen 90 limitini görüyorum hızı 110 dan 90 na indiriyorum ama hız sınırı 90nın bitiş yerini asla belirtilmiyor tekrar 110 na nerde çıkabilirim bir levha yok

Yurt dışında radarlar kaza ihtimali olan yerlere konuluyor ki insanlar bu bölgeden yavaş geçsin, amaç korku salmak değil o bölge için uyarmak, hatta radar konumları tüm navigasyon yazılımlarında bulunuyor. Sygic ile yurt dışında gezerken tüm radarları metre hassasiyetle göstermişti..

• drnk90 D kullanıcısına yanıt
    Zaten radar her yere konmamalı konulduğu yer de açıkça belirtilmeli ki kaza riski olan yerlerde insanlar yavaşlasın. Dümdüz, insandan uzak, normal şartlar altında tehlike içermeyen yerlerde neden radar konuluyor ben de bunu anlamıyorum. Araba kullanmaktan nefret ettim. 90 la gidiyorum hâlâ stres altındayım acaba 70 tabelası var mıydı görmediğim veya hiç konulmayan, 70 le gidiyorum acaba 50 tabelası var mıydı...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drnk90

quote:

Bana görede sizin mantığınız yanlış. Radar yok diye basarlar doğru bir tespit değil. Bende hız severim ama her zaman basmam yani. Veya çoğu kişi 150-160 la gitmiyor zaten. Arada çıkıyor bunlar evet ama sen tutup bunları engellemek için tuzak radar kurarsan şu an olduğu gibi farkında olmadan insanlara düşük hızlarda ceza yazarsin ve görüldüğü üzere şikayetler başlar.
    Ne olduğunu anlamadan radara yakalanmak demişsinizde bu hiç de hoş bişi değil. Demek istiyorsunuz ki korkutalim insanları. Her an radar çıkabilir korkusuyla yaşamak benim hayat felsefeme uymuyo açıkçası.
    Riskli bölgelere koyarsin radarini levhani istediğin limitlerede uyulur o zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Belediye, trafik ve radar sistemini kuran şirketlerin el birliği ile halkı nasıl soyduklarını bakan açıkladı. Bunun farkında olup da önlem almayan bakanlık da sorumludur bence.

http://m.milliyet.com.tr/radar-tuzagi-avci-firma-geliyor--ekonomi-2294818/

• Dalgic2005 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun diyerek cevabıma başlamak istiyorum.
    Bende Ordu'da radar cezasını çok çekenlerdenim;ama artık akıllandım hızımı ayarlayarak gidiyorum. Siz, Osmancık Sulh Ceza Hakimliğine itiraz etme hakkına sahiptiniz;ama kararın size tebliğinden itibaren 15 gün süreniz vardı, sanırım o süreyi kaçırdınız. Dolaysıyla, şuanda bu radar cezalarına itiraz etseniz bile, süre konusundan dolayı itirazınız ret edilebilir.
  • Habere konu oldu. Küçük ilçe giriş çıkışlarına kurulan radarlarda radarı özel firma kuruyor. Ve kesilen cezadan %30 komisyon alıyor. O yüzden radarı çok insafsız kuruyor. Bu aşağılık düzenin önüne geçilecek gibi duruyor. Mahkeme yolu ile birini zaten iptal ettirirsiniz gibi duruyor. 2 dakika ara ile iki radar, iki ceza makul değil. Zaten o bölgede o hızla gittiğiniz için ceza yemissiniz. 1 saat ara ile olsa tamam da, 2 dakika lan. Biri iptal olur o yuzden.

Ceza ödememe konusunda da, bu kadar büyük bir cezadan kurtuluş olmaz. Ben geçmişte park cezalarından kurtulmustum. Ancak büyük tutarli cezalar kalmıştı. Bu cezalar araciniza muayene yapmanıza da engel.

Bence ikici cezayı iptal ettirin. Diğerini ödeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Geçmiş olsun.

Yanlış anlaşılmasın ama ben destekliyorum hız sınırlarını. Elin Alman'ı otoyolları 80'e düşürüyor şehirden geçerken. Şehir derken kavşak falan değil, evlere yakın, hemzemin, tali yollara açık değil. Tel örgülerle ayrılmış, bayağı otoyol. Hava kirliliği ve gürültü yüzünden 80, en çok 100'e izin veriyorlar. Aynı kuralları burada uygulasak İstanbul'daki neredeyse bütün TEM ve çevreyollarında 80-100'den başka bir şey göremeyiz. Bizimkiler evlerin dibinden 70-100'le geçiyorlar, orada insanlar mı yaşıyor, gürültü, eksoz... sıcak günde bir cam mı açmak isterler adamın derdi değil.

Bizimkiler frene basmayı, yavaşlamayı bilmiyorlar. Hiç ggereksiz, keyfi sürat yapıyorlar. Aşağıda da bir video buldum. Orası mıdır bilemiyorum, şikayet ediyorlar. Bir sürücü olarak trafiğin daha ne yapması lazımmış anlayamadım. 70, 50, 50 ,50... tabelalar var. 70 olan da "oversize", 140'la gitseniz gündüz-gece görülecek bir tabela.

Cezalar çok yüksekse bence %30, %50 ve %100 aşanlar ayrılmalı. Herkse aynı yüksek ceza adil olmayabilir, ama genel olarak bize sıkı hız uygulaması lazım. Çünkü fren, yavaşlamak nedir katiyen bilmiyoruz. Denetim sıkılaşınca hız bariyerleri de azaldı.

Aha geldi 7 göbek Avrupalı.. soygunu aklamaya çalışan anadolu gavruğu arkadaşım bu devlet önce yaşam standartlarını batı düzeyine çıkarsın insan olduğumuzu bilelim çünkü unutturulduk daha sonra zaten eğitim düzeyimiz kendiliğinden artar kitap falan okuruz operaya gideriz frene de basmayı öğreniriz oldu mu? Uyar mı senin yüksek standartlarına??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurr1903 -- 17 Ağustos 2016; 9:34:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurr1903
    Aha geldi 7 göbek Avrupalı.. soygunu aklamaya çalışan anadolu gavruğu arkadaşım bu devlet önce yaşam standartlarını batı düzeyine çıkarsın insan olduğumuzu bilelim çünkü unutturulduk daha sonra zaten eğitim düzeyimiz kendiliğinden artar kitap falan okuruz operaya gideriz frene de basmayı öğreniriz oldu mu? Uyar mı senin yüksek standartlarına??

İnsan olan, ne olduğnu her zaman bilir.
  • Denizli - Aydın karayolunda köy ve ilçelerde o kadar çok bölgesel hız sınırı 50KM levhası varki..

Bu bölgelerde 50KM hıza düşerseniz kazaya sebebiyet verirsiniz.

Gelin 1 hafta gizli kamera kurun, bırakın vatandaşı 1 adet kamu aracı 100-120 KM den 50KM ye düşüyor mu görün.

Tabelaları yolda gördükçe, devenin nerem doğru ki lafı aklıma geliyor..
  • Buna ne diceyeceksiniz acaba? 6 dakika içinde 5 tane radar cezası. Hele son ikisi aynı dakika içinde. Yuh yani Bende mahkemeye başvuracam. Duble yolu yap zırt diye 50 yaz hemen önüne radar koy. Radar uygulaması yap sıkıntı yok ama milleti söğüşlemek için yapma. İlçenin girişine ve çıkışına iki tane kamera koy hız koridoru olsun. Bu resmen ayıptır ya. Birilerinin buna dur demesi lazım. 2 dakika arayla  412 TL Ceza!!! Vİcdana sığar mı ??

• geçmiş olsun adınıza üzüldüm
  • Bi nevi döner sermaye
    Bu mesaja eklenen görseller:

2 dakika arayla  412 TL Ceza!!! Vİcdana sığar mı ??

• alsace34 kullanıcısına yanıt
    çıldırmmak elde degil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmancık başta olmak üzere ordu tarafında oldukça fazla ve bunların itirazı yapıla bilir iade alan arkadaşlarım var . Yine de dikkatli gitmek en güzeli.
  • Banada bugun ayni yerden 2 ceza geldi. 2 dakika ara ile 2 tane 412 tllik ceza makbuzu. Konuyu acan arkadas son durum ne var mi banada tavsiyen

• Evet 3 tane gelmisti 15 gun once onlari yatirdim eyvallah dedim sonra bir tane daha geldi bir hafta gecti bir daha geldi...
    Her hafta geliyor 2 ser dakika arayla ceza yazilmis ama farkli tarihlerde bildirimi geliyor 5 × 412 oldu...
    Bir tane konyada bir tanade antalyada yemistim onlarda 412×2 hesaplayin iste boyle gidiyor....

Yasal olarak ne yapmamiz lazim arkadaslar hangi evraklarla nasil bir dilekceyle basvurmamiz lazim.....

Bilen varsa paylasin..

Bu gidisle arabayi devlete hediye edicez

• Yolu trafiğe kapatsanız 200 lira ceza yiyorsunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audi383848 -- 4 Nisan 2021; 21:12:11 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.