Şimdi Ara

2 dakika arayla 412 TL Ceza!!! Vİcdana sığar mı ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Konuyu açmamdaki sebep hem bilgilerinizden yararlanma , hem de bu akıl almaz durumu anlatmak ve en azından başka sürücülerin bu tuzağa düşmesini engellemek isteyişimdir.
    İstanbul'dan memleketim olan Tokat'a gitmek üzere 12 Mart ta sabah yola çıktım . Zaten arabamda 2005 model bir araç hız yapan bir insan da değilim. Tam ÇORUM un OSMANCIK ilçesinin girişinde bulunan sanayi bölgesine geldim yerden 2 metre yükseklikte genellikle trafik lambalarının olduğu kavşaklarda olan radarlar var aynı Zaman'da fotoğrafını da çekiyorlar . Bn tabi farketmedim hiç, hızım da 90 100 civarı 2 defa arka arkaya gözüme flaş patladığında hala farkedememiştim. Başka bir şoför tarafından uyarıldığımda anladım sıkıntıyı.
    Ve haziran ayında 1 adet tebligat geldi . Baktığımda başımdan aşağı kaynar sular döküldü . Hızım 103 , ve o duble yolda hız sınırı 50 %30 dan fazla aşmaktan 412 tl ceza yemişim saat 15:12 . Bunu üzerimden atamadım kolay kolay ve cezayı ödemedim . Arkasından 3 gün önce bir tebligat daha geldi . Aynı fotoğraf aynı yer hız sınırı 50 , bnm hızım 104 ceza 412 TL. Saat 15:14
    Onu görür görmez yırttım kağıdı sinirden parça pinçik ettim.
    Şimdi arkadaşlar bu durum hangi vicdana sığar ? Biz bu paraları sokaktan toplamıyoruz 4 kişilik bir aile 800 lirayla karınlarını doyuranlar var. Bir defa o yolda 50 hız sınırının mantılı ne ? Şimdi diyeceksiniz 50 ise uy kardeşim! Tamam hata ettik başta yedik 400 ü . E iki dakika sonraki cezaya ne demeli . Zaten 400 tl gelmiş bana ki dikkatsiz davranmışım diğer gelen ceza en hafif tabirle durumdan fayda sağlamak değil de nedir ? Kalleşlik değil mi bu arkadaşlar ?
    Ben bu cezaları kesinlikle ödemeyi düşünmüyorum arkadaşlar . Hele ki sonradan gelen 412 tl yi asla. Yetkili merci olarak ÇorumOsmancık İdari Bölge mahkemesini gösteriyor . İlla Oray'a mı itiraz etmem lazım 2. Ceza için . Duruşmalara orada mı katılmam gerekir ?
    Be konuyla ilgili yapılabilecek başka bir şey var mı ?
    Şimdiden çok teşekkür ederim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ceza tutarlarının yüksek olmasına hem fikirim. Ancak osmancıkta ki o yola eğer dikkat ettiyseniz ilçenin ortasından geçer ve o yolda her an önünüze sağdan soldan yaya çıkabilir, araç cıkabilir.. Çünkü en son doğru düzgün bariyerlerde yoktu.

• Geçmiş olsun. İnsanları yolda öyle bir hale getirdiler ki, şehirler arası yolculuğa çıkıyorsun gecenin köründe yolda ufacık tabela arıyorsun.
  • _Saint_ kullanıcısına yanıt
    Hocam tam ortasında değildi ki ilçenin, sanayi kısmı şehrin biraz dışında biliyorsanız . Sanayi bölgesindeki daha tenha trafikte yedim cezayı ki fotoğrafını da göndericem foruma zaten şu an yanımda olmadığı için atamıyorum . Hele de 412 tl ....
  • SertyAdams kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam . Eyvallah sağolun.
  • Cezayı odememek sence doğru birseymi çok ciddi soruyorum, herhangi bir artniyetim yok ama kendinde demişsin bir hata ettik diye ee 1 tanesini öde olay kapansın ikinciyi odemessin ilerde af çıkar mutlaka zaten

• Mahkemeyi yüksek ihtimal kazanırsınız. Ard arda radar olursa mahkeme cezayı iptal ediyor.

Fiyatlar konusunda haklısın. Uzun yola çıkıyorum, alakasız yerlerde hız sınırı 120den 50 ye düşüyor, hep farkedemiyorsunda. 100 lira benzin yaktığın yola 600 lira ceza ödüyorsun. Bu yıl bıktım ben de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skayn -- 14 Ağustos 2016; 0:11:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dalgic2005 kullanıcısına yanıt
    Hocam banada geçenlerde bir tebligat geldi, itirazı cezatı yediğiniz yerdeki bölge adliye mahkemelerine başvuruyorsunuz ancak bulunduğunuz yerdeki bölge adliye mahkemesine giderek bir dilekçe yazarsanız bulunduğunuz yer mahkemesi diğer mahkemeye dilekçenizi iletiyor.
  • Bu trafik cezalarına bir ayar gerekiyor.
  • bu radarları iyice öğrenmek gerekiyor, ben bozüyükte 1 ceza yedim %10luk, gece 2de kırmızı flaş patlayınca durdum diğerlerinden yavaş geçtim, duble yola uygun hızda gidiyordum, yerleşim yeri yok bişey yok çakallar hızı 90a düşürüp milleti avlıyorlar, bildiklerimi yazayım herkes görsün
    ordu
    edirne
    uşak/banaz
    bilecik/bozüyük
    gaziantep'le çorlu'da da varmış
  • Tc adalet sisteminde vicdan yoktur bir kıza 30 kişi tacizde bulunup elini kolunu sallaya sallaya geziyorlar.

yüzlerce tl ceza alacagima gidip sygc nav satın aldım anında ötüyor,

İki cezayida yatırın mahkeme sonrası diğer cezanın parasını iade alırsınız ,

Kesin çözüm için artık imzami toplanılır napilir bilmiyorum öyle değiştirilir bu 2. Ceza kurali

geçmiş olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyle bir rakam insafsizlik. Cok fazla ve adaletsiz. Yine de erken odeyip indirimden faydalanip sonra itirazinizi yapin.

Bu arada bende corlu radarina yakalananlardanim. Itirazla ugrasmadim odedim %10 uzerinden ceza geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baltalı_ilah -- 14 Ağustos 2016; 0:37:34 >
  • TR'de kanun var adalet yok
  • Geçmiş olsun.

Yanlış anlaşılmasın ama ben destekliyorum hız sınırlarını. Elin Alman'ı otoyolları 80'e düşürüyor şehirden geçerken. Şehir derken kavşak falan değil, evlere yakın, hemzemin, tali yollara açık değil. Tel örgülerle ayrılmış, bayağı otoyol. Hava kirliliği ve gürültü yüzünden 80, en çok 100'e izin veriyorlar. Aynı kuralları burada uygulasak İstanbul'daki neredeyse bütün TEM ve çevreyollarında 80-100'den başka bir şey göremeyiz. Bizimkiler evlerin dibinden 70-100'le geçiyorlar, orada insanlar mı yaşıyor, gürültü, eksoz... sıcak günde bir cam mı açmak isterler adamın derdi değil.

Bizimkiler frene basmayı, yavaşlamayı bilmiyorlar. Hiç ggereksiz, keyfi sürat yapıyorlar. Aşağıda da bir video buldum. Orası mıdır bilemiyorum, şikayet ediyorlar. Bir sürücü olarak trafiğin daha ne yapması lazımmış anlayamadım. 70, 50, 50 ,50... tabelalar var. 70 olan da "oversize", 140'la gitseniz gündüz-gece görülecek bir tabela.

Cezalar çok yüksekse bence %30, %50 ve %100 aşanlar ayrılmalı. Herkse aynı yüksek ceza adil olmayabilir, ama genel olarak bize sıkı hız uygulaması lazım. Çünkü fren, yavaşlamak nedir katiyen bilmiyoruz. Denetim sıkılaşınca hız bariyerleri de azaldı.

• bu millet darbecilere karşı canını vermiş canını. daha hala nedir bu vicdansızlık. bence bu 2-3 gündür okuduğum abuk subuk trafik cezalarını kesen polislerin tamamı fetöcü hatta fırlayıp buraya gelip meslek ahlakı cart curttan bahsedecek olanlarda fetöcüdür. ben bu millete ötv dahil bazı konularda belli müddet kıyak geçileceğini tahmin ederken adamlardaki pişkinliğe bak. hiç zannetmiyorumki bunları Tayyip emretsin milletin parasını söğüşleyin desin. Halkı hükümete devlete karşı soğutmak için fetöcüler yiyor bu naneleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 14 Ağustos 2016; 1:51:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni olaydan bende muzdaribim tokattan sivasa giderken dumduz yola radar koymuslar radarin azicik onunde 60 tabelasi var hemen ardinda radar ? Bu bildigin soguslemektir insanlarin can guvenligi icin yapilan bisiy degilki

Daha ilceye 10km den fazla var anide. Radar cikiyor lan 100 le gidiyorum vicdansiz 110 ile bi anda 60 tabelasi cikiyor ve radar. Sozde duble yol yaptilar ama onun parasinida boyle aliyorlar iste o dandik yollarin. Millet sevinsin hala ayrica o radarin oldugu yerde duble yoldu. Dumduz yola radar koanin baska ne amaci olur ustelik 60 nedir ???? Almanya gormemis adam almanyadada oyle felan diyor almanyada otobanda herkezin hizi sabit 130 140. Basarsan 200 220 cikabiliyorsun nereye ayni yollar , guzel kandiriyosunu

• Arkadaşlar hepinize destekleriniz için çok çok teşekkür ederim.
    Maalesef böyle bir olayla karşılaştım. Birinci cezanın tebliğ tarihi üzerinden 2 ay geçti ve cezam şu an e devletten baktığım kadarıyla 450 tl olmuş Diğeri henüz oraya düşmemiş. Ancak diğer gelen kağıdı paramparça edip çöpe attım. Adliyeye başvuru yaparken onu galiba dilekçeye ek olarak koymam gerekli. Onu nasıl yapıcam bilemedim. Görüşleriniz nedir arkadaşlar. ?
    Bu arada o yolda hız sınırı 50. %30 fazlası 65 . Yani 66 ile yakalansan bile 412 TL basıyorlar resmen . benim olay yukarıda anlattığım gibi sadece 2 dakika arayla aynı yolda aynı yerde ceza yemek. Bu kimin kanına dokunmaz. Benim şu ana kadar devlete en ufak bir borcum olmadı , önceden de cezalar geldi bana hepsini gününü geçirmeden ödedim ama bu bambaşka bir durum oldu benim gözümde.
    Şimdi ödeyip mi dava açsam, yoksa ödemeden mi açsam arkadaşlar.

• Ayrıca bu cezalara kesinlikle bir düzenleme yapılması lazım. 200 liralık git gel gaz yaktım, 800 lira ceza geldi .
  • Ben neden hız kuralına uymadım demiyor, sonra bu cezalar çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacck4434 -- 14 Ağustos 2016; 9:11:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece yola buyuzsen çikmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemci83 -- 14 Ağustos 2016; 9:23:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.