Şimdi Ara

Bir Damacana Kaç Lira Alır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
27.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaş sohbeti sırasında başlayan bir geyik yüzünden ortaya çıkan bu iddia keyifli bir site haline geldi!

19 litrelik bir damacanayı kumbara yaptık, içini madeni 1 YTL ile dolduruyoruz!

Üstelik bu iddiayı biraz daha keyifli hale getirmek için bir iddia daha tutturduk!
    Siteden damacanada birikecek para için tahminde bulunup, en yakın tahmini yapan kişiye 1000YTL vereceğiz!

Ha bu işten bizim ne karımız olacak, inanın henüz biz de bilmiyoruz :D

http://www.damacanakacliraalir.com

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bir Damacana Kaç Lira Alır?

Günümüzde su tüketimi önemli ölçüde artmıştır. Bu nedenle, su satın almak için uygun fiyatlı ve pratik yöntemler araştırılmaktadır. Damacanalar, bu yöntemler arasında en yaygın olarak kullanılanlardan biridir.

19 litrelik bir damacana su, yaklaşık 100 adet 1 TL bozuk para alır. Yani, bir damacana suyun maliyeti yaklaşık 100 TL'dir.

Damacanaların maliyeti, bölgelere ve markalara göre değişebilir. Bazı bölgelerde 19 litrelik bir damacana su 90 TL iken, bazı bölgelerde 110 TL'ye kadar çıkabilir.

Satın aldığınız damacana suyun maliyetini hesaplamak için şu formülü kullanabilirsiniz:

Damacana Suyun Maliyeti = Damacana Fiyatı + Su Depozito Ücreti

Su depozito ücreti genellikle 15-25 TL arasındadır. Damacanayı iade ettiğinizde bu ücret size geri ödenir.

Bir damacana suyun maliyetini düşürmek için şunları yapabilirsiniz:

• Toplu olarak satın alın.
    • Farklı markaları karşılaştırın.
    • İndirimleri ve kampanyaları takip edin.

Damacanaların maliyetini hesaba katarken, sadece suyun maliyetini değil, aynı zamanda depozito ücretini ve taşıma maliyetlerini de göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1 ytl madeni paranın hacmini hesaplayıp yapılamaz mı bu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiberdono

1 ytl madeni paranın hacmini hesaplayıp yapılamaz mı bu?
    bari attığınız paranın hesabını tutun da dolunca yok ben şu kadar verdim yok sen şu kadar ver4din diye birbirinizi kesmeyin

bence 10 yüz bin milyar trilyon milyon tane alır
  • quote:

@bright
    Mümkündür herhalde:)
    Biz bu muhabbete ofisteki kumbarayı açınca başladık, el kadar kumbarada yaklaşık 250 ytl birikmiş, ''Şu biraz daha büyük olsa araba parası birikir herhalde'' dedi birimiz, sonra uzaya uzaya damacanaya kadar geldik :) ''Araba parası birikir mi ki damacanada?'' sorusu tetiği çeken cümleydi. İnanın biz de merak ediyoruz... Bakalım ne olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nincakurba -- 28 Kasım 2008; 0:24:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nincakurba

@bright
    Mümkündür herhalde:)
    Biz bu muhabbete ofisteki kumbarayı açınca başladık, el kadar kumbarada yaklaşık 250 ytl birikmiş, ''Şu biraz daha büyük olsa araba parası birikir herhalde'' dedi birimiz, sonra uzaya uzaya damacanaya kadar geldik :) ''Araba parası birikir mi ki damacanada?'' sorusu tetiği çeken cümleydi. İnanın biz de merak ediyoruz... Bakalım ne olacak?

Alıntıları Göster
    [bkz]ZİHNİ SİNİR PROCELERİ[bkz]

• quote:

Orijinalden alıntı: propesyonel

Alıntıları Göster
    175.000 ytl
  • quote:

Orijinalden alıntı: propesyonel

Alıntıları Göster
    yaklaşık 15.000-20.000 olur, yani araba parası birikir evet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adam -- 28 Kasım 2008; 1:36:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Saat Kaç TL Eder
    10 yıl önce açıldı
    Bu araç kaç lira eder ?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adam

yaklaşık 15.000-20.000 olur, yani araba parası birikir evet

Alıntıları Göster
    ağızına kadar mı dolduracak taşacak şekilde yoksa normal içinde su dolu olduğu yere kadar mı. Yani pompanın geçtiği kısma kadar gelince para atma işlemi bitecek mi. Birden fazla tahminde bulunabilirmiyiz. Hakkımız kaybolmaz değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 28 Kasım 2008; 1:59:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

ağızına kadar mı dolduracak taşacak şekilde yoksa normal içinde su dolu olduğu yere kadar mı. Yani pompanın geçtiği kısma kadar gelince para atma işlemi bitecek mi. Birden fazla tahminde bulunabilirmiyiz. Hakkımız kaybolmaz değil mi?

Alıntıları Göster
    9750 YTL diyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemen1903

9750 YTL diyorum...

Alıntıları Göster
    Yazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

Yazdım.

Alıntıları Göster
    14760 falan işte ya
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: BrightDaggers

Hayır, çünkü içinde boşluklar kalır,paraları eritip dökersen ancak doğru tahmini bulursun.
    Litre hesabıyla olacak iş değil bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

Yazdım.

Alıntıları Göster
    nezaman dolucak peki ? her gün 1 ytl atarsan senın torununun torununun torunu anca doldurur o damacanayi

bence 650 €

• quote:

Orijinalden alıntı: VeliBaba42

14760 falan işte ya

Alıntıları Göster
    züper eglence çıkarmışsınız ama

haa deyince denenecek bişey olmadıgından kopya da yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Hayır, çünkü içinde boşluklar kalır,paraları eritip dökersen ancak doğru tahmini bulursun.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

quote:

Arkadaş doğru söylemiş illaki bozuk paralar arasında hava kalırkalsa kalsa 1 ya da 2 lt boşluk kalır gerisini de fizikten hesaplayın işte gece gece 1000ytl için uğraşamicam başım çatlicak gibi ağrıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

nezaman dolucak peki ? her gün 1 ytl atarsan senın torununun torununun torunu anca doldurur o damacanayi

bence 650 €

Alıntıları Göster
    8610 ytl
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

8610 ytl

Alıntıları Göster
    tahmini yazdım siteye kopya yok
    hesapladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustang

tahmini yazdım siteye kopya yok
    hesapladım

Alıntıları Göster
    19litrelik damacana ağzına kadar dolacak dersek yaklaşık 20litre diyelim. 20litre=20000cm^3 olacağı açıktır.
    1adet 1ytl madeni r=1cm yükseklil=0.2cm ölçülere sahiptir benim tahminime göre. Dolayısıyla 1ytlnin hacmi ~0,62cm^3 tür.
    Buradan yaklaşık ~32.250 ytl ile damacana doldurulabilir.

Not:Paraların arasında boşluklar oluşacağı için daha az miktarda olabilir ama bu miktardan çok çok fazla olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gogolpleks -- 28 Kasım 2008; 6:31:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gogolpleks

19litrelik damacana ağzına kadar dolacak dersek yaklaşık 20litre diyelim. 20litre=20000cm^3 olacağı açıktır.
    1adet 1ytl madeni r=1cm yükseklil=0.2cm ölçülere sahiptir benim tahminime göre. Dolayısıyla 1ytlnin hacmi ~0,62cm^3 tür.
    Buradan yaklaşık ~32.250 ytl ile damacana doldurulabilir.

Not:Paraların arasında boşluklar oluşacağı için daha az miktarda olabilir ama bu miktardan çok çok fazla olmaz.

Alıntıları Göster
    paranın hacmiyle olmaz bu iş. sonuçta arada boşluklar olacak. kimisi dik sıkışacak, kimisi çapraz gelecek.

benim merak ettiğim siz bu işten nasıl kazanacaksınız? Etrafta pek tıklanacak reklam da göremedim reklam geliri desem değil yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

paranın hacmiyle olmaz bu iş. sonuçta arada boşluklar olacak. kimisi dik sıkışacak, kimisi çapraz gelecek.

benim merak ettiğim siz bu işten nasıl kazanacaksınız? Etrafta pek tıklanacak reklam da göremedim reklam geliri desem değil yani

Alıntıları Göster
    26k
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.